Anonimul-IFF: “Incompresa”, filmul regizat de Asia Argento, va fi proiectat in premiera
Prezentat în cadrul secțiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, “Incompresa”/ “Misunderstood”, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la București, în cadrul secțiunii “Actori în spatele camerei”.
Filmul spune povestea Ariei (Giulia Salerno), o fetiță de 9 ani, prinsă în mijlocul conflictului dintre părinții ei (Charlotte Gainsbourg și Gabriel Garko) care se despart. Aruncată de la familia mamei la cea a tatălui, Aria este mereu pe drumuri alături de prietenul ei cel mai bun, motanul Dac.
Filmul este inspirat din copilăria Asiei, dar nu este unul autobiografic, și a fost catalogat de către Huffington Post drept un “triumf asupra unei copilării nefericite”.
Deși în limba engleză filmul Asiei Argento se intitulează la fel cu cel al celebrului regizor italian Luigi Comencini, “Misunderstood” (în italiană “Incompreso”, realizat în 1967), asemănările se opresc aici, spune Asia, care, altminteri, a plâns la filmul lui Comencini, pe care l-a văzut prima dată în copilărie, apoi l-a revăzut înainte să se apuce de propriul film.
Despre Charlotte Gainsbourg, care interpretează rolul mamei Ariei în “Incompresa”, Asia a declarat că este cea mai potrivită persoană: “În copilărie am văzut “L’Effrontée” și m-am îndrăgostit de ea. Întotdeauna am văzut-o ca pe o soră sau, mai degrabă, ca pe o soră de suflet. În cadrul unui interviu pe care l-am acordat cu ocazia lansării primului film regizat de mine, “Scarlet Diva”, am fost întrebată cine ar putea interpreta rolurile mele dacă într-o zi nu aș mai putea juca în filme. Am răspuns: Charlotte Gainsbourg. Iată, așadar, că visul mi-a devenit realitate. Charlotte este generoasă, sensibilă, frumoasă; totul este poezie cu ea. Am avut noroc să o întâlnesc pe platoul de filmare al lungmetrajului lui Yvan Attal, “Do not Disturb”.”
Genericul de început, precum și cel de final al lungmetrajului “Incompresa”/ “Misunderstood”, este semnat de Brian Molko, celebrul solist al formației de rock alternativ Placebo.
Asia Argento este fiica regizorului italian Dario Argento și a devenit cunoscută mai întâi pentru rolurile din filme horror – “Demoni 2” (1986), “Biserica” (1989), “Trauma” (1993), “Tărâmul Morților” (2005) -, având un palmares impresionant. Argento spune că după ce a filmat cu regizorul Abel Ferrara pentru filmul “New Rose Hotel” în 1998, s-a hotărât să se lanseze în regia de film. Așa că, în anul 2000, regizează primul său lungmetraj, intitulat “Scarlet Diva”, în care joacă și rolul pricipal- o actriță aflată pe calea pierzaniei între sex și droguri. Au urmat “The Heart is Deceitful Above All Things” (2004) și o serie de scurtmetraje.
Prin prezentarea filmului regizat de Asia Argento, ANONIMUL va continua programul inițiat în 2008, intitulat “Actori în spatele camerei”. În cadrul programului, de-a lungul anilor, au fost prezentate filme regizate de Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Sean Penn, Helen Hunt, Isabella Rossellini, Sarah Polley, Kenneth Branagh, Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Anthony Hopkins, Casey Affleck şi Tommy Lee Jones, Dustin Hoffman, Isabella Rossellini, precum și de actorii români Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu în cadrul Omnibus ANONIMUL 10.
Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Programul CATENA pentru artă
Sponsori: Vodafone Romania, HBO Romania
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee
Eveniment susţinut de: Intact Media Group
Comments
0
Catalin Mitulescu filmeaza la "Rumeno"
Au început filmările pentru lungmetrajul Rumeno, în regia lui Cătălin Mitulescu.
Cum poți să-i ții aproape pe cei pe care îi iubești?, este întrebarea la care vor încerca să găsească un răspuns personajele din Rumeno.
Filmul spune povestea lui Radu, un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. O găsește pe Monica, soția lui, total schimbată, iar copilul lor Luca a crescut mai mult decât se aștepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească. Timpul petrecut separat a creat neîncredere și confuzie între cei doi, dar le dă și posibilitatea unui nou început.
În rolurile principale se regăsesc actorii Alexandru Potocean și Ada Condeescu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe.
Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Național al Cinematografiei în valoare de 1.520.400 lei.
Filmările se desfășoară în mai multe locații din București în perioada 21 iulie- 16 august iar lansarea pe marile ecrane va avea loc la începutul anului 2015.
Rumeno este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, a fost prezentat la Cannes, actrița Dorotheea Petre fiind recompensată cu Premiul Un certain regard pentru cea mai bună interpretare. Loveboy, realizat în 2011, a fost selectat în secțiunea Un certain regard (Cannes) și în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actrița Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul Heart of Sarajevo.
Rumeno este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate în prima ediție a European Gap Financing Co-Production Market (29- 30 august) din cadrul Venice Film Market.
Filmul este o co-producție România (Strada Film) – Suedia (The Chimney Pot, Film I Vast) – Italia (Apapaja).
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, TVR, Catena, Media Investment Communication.
Concurs de fotografie în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound
Cea de-a treia ediţie a Festivalul Internaţional de Arte Noi INNERSOUND (Bucureşti, 17-20 septembrie 2014), care aduce în Capitală artişti din Olanda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Polonia sau Chile, lansează o competiţie dedicată fotografiei. Lucrările selectate vor fi expuse timp de o lună în clubul InSpayer Batiştei.
Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND care se va desfășura între 17 și 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Națională de Muzică din București, InSpayer Batiștei, Modulab, precum și în alte spații neconvenționale din Capitală îi invită pe tinerii artişti fotografi să-şi înscrie lucrările în concursul de fotografie care are loc în cadrul Festivalului.
Fotografiile selectate vor fi expuse timp de o lună, în clubul InSpayer Batiştei. Câștigătorul Locului I va beneficia de un interviu realizat de revista de artă Modernism.ro, care va publica, de asemenea, portofoliul acestuia.
Concursul de fotografie se alătură unui eveniment unic organizat de Festival : Silent Film Night (19 septembrie 2014, ArCUB), în cadrul căruia au fost selectate 9 filme de scurtmetraj mute sau de animație din țări precum SUA, Olanda, Chile și România. În competiția pentru Silent Film Night, care s-a încheiat la mijlocul lunii iulie, au intrat peste 30 de propuneri cinematografice.
Fotograful Cosmin Bumbuț în juriu
Fotografii pot trimite organizatorilor propunerile pentru concurs până la data de 15 august 2014 prin transfer electronic (Dropbox sau Wetransfer) la adresa innersound.festival@gmail.com.
Proiectul trebuie să conțină 5 până la 8 fotografii, în format jpg, latura lungă 1000 px, rezoluție 72 DPI. Candidatura trebuie să includă un CV sau o biografie și o scurtă prezentare a proiectului.
Juriul concursului de fotografie este format din: Cosmin Bumbuț, fotograf, Gyuri Ilinca, fotograf, co-fondator Școala de Poetică Fotografică din București, Șerban Mestecăneanu , fotograf, director Salonul de Fotografie București, Lucian Muntean, fotograf și editor http://www.modernism.ro, Sabina Ulubeanu, compozitoare, fotograf, co-director al Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND.
Proiectele fotografice înscrise în concurs trebuie să aibă ca punct de pornire tema acestei ediții a Festivalului: “Vortex”.
Desprinsă din actualitatea lumii în care trăim, unde ritmul accelerat și dezvoltarea continuă sunt dominante, tema festivalului este o invitație la curaj și la inovație. Spirala ritmului accelerat în care trăim devine pentru artiști sursă de inspirație, creativitate și o cale de transmitere a emoției.
Din programul ediției din această toamnă a Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND fac parte concerte camerale, proiecte multimedia și concerte de muzică electronică. Printre invitați se numără formații precum: Mercury Quartet (Anglia), ConTempo Quartet (Irlanda), Irina Ungureanu & Riccarda Caflisch (Elveția), cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania), opus.art - Cătălin Crețu & Alexandru Dan – electronics și percuție (România), Henry Vega & Jaqueline Hamelink – electronics și violoncel (Olanda), LeVant/George D.Stănciulescu – electronics, dans și visuals (România).
Detalii suplimentare despre Festivalul Internațional de Arte Noi INNERSOUND
Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane, îmbinând-o cu diferite arte vizuale – de la expoziții de fotografie contemporană, la scurtmetraje mute cu muzică live şi spectacole multimedia.
InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori, incluzând de asemenea artişti de renume internațional – Alexandru Tomescu, Henry Vega, Anat Spiegel, Dublin Sound Lab, Irina Ungureanu, Barbara Lüneburg , Marko Ciciliani, Controllar, Matei Ioachimescu, Ana Topalovic, Gabriel Bebeşelea, Irinel Anghel, Laura Buruiană.
În primele ediții, Festivalul a reunit artiști din România, Anglia, Irlanda, Austria, Polonia, Olanda, Elveția, Spania şi Germania. Ediția a treia InnerSound New Arts Festival este un proiect finanțat de AFCN și susținut de Raiffeisen Bank.
Gergő Horváth a fost numit Director Artistic al Pavilion București
Gergo Horvath,
Pavilion - centrul pentru arta si cultura contemporana,
Pavilion Journal,
Pavilion Unicredit
După o atentă cercetare și îndelungi discuții cu un număr
mare de candidați din România, dar și din sfera internațională,
board-ul Pavilion este încântat să anunțe că Gergő Horváth a fost numit
Director Artistic al Pavilion, începând cu 1 septembrie 2014.
Noul director va concepe programul centrului de artă și va superviza programul general al organizației.
Gergő Horváth va elabora rolul Pavilion în scena de artă locală și internațională și va dezvolta un program care va crea un set de idei înrădăcinate în investigații critice îndelungate, practici modelatorii întretăiate care au apărut datorită decalajelor și diversificărilor recente ale conceptelor și formelor în arta și cultura contemporană. Activitatea lui Gergő Horváth va fi structurată în mai multe formate și va fi proiectată în colaborare cu o rețea de organizații din locale și internaționale.
Pavilion este considerat una din ditre cele mai dinamice și vitale organizații de artă contemporană din Europa, care a generat Bucharest Biennale, Pavilion - journal for politics and culture, Pavilion - center for contemporary art and culture și Reforma - o platformă comunitară.
„Acesta este un prim pas într-un proces de restructurare a întregii organizații, creând noi oportunități și sunt convins că dl. Horváth va aduce o briză de aer proaspăt într-o perioadă atât importantă pentru organizație.” spune Răzvan Ion, co-fondator al organizației.
Gergő Horváth, noul Director Artistic al Pavilion, spune în legătură cu programul din sezonul 2014 - 2015 că va marca 15 ani de activitate a organizației cu o expoziție care „va fi un moment de reflecție asupra 15 ani de activitate dificilă, dar extrem de productivă. Printr-o adâncire în arhivele Pavilion, revista care a fost catalizatorul și generatorul a multiple instrumente de gândire critică, și văzând cum a fost scena de artă contemporană acum 15 ani și cum este ea astăzi, precum și evoluția/involuția acesteia, vom putea identifica problemele critice ale lumii artei care au persitat la nivel local, unele fiind deja dezbătute și găsind soluții în scena internațională. Acesta va fi punctul de început, apoi voi crea o serie cu titlu unic ca o expoziție extinsă de solo shows cu artiști care nu sunt interesați de istoriile recente ale secolului 20 (un subiect predilect pentru lumea artei loca le, un tip de nostalgie), dar mai degrabă se concentrează asupra unor subiecte din prezent și susțin construcția unor structuri și valori societale noi, și nu exportul de non-valori arhaice.”
Răzvan Ion și Eugen Rădescu vor rămâne fondatorii și directorii organizației.
Gergő Horváth va ocupa funcția deținută de Răzvan Ion, care a fost Directorul Artistic al Pavilion între 2008 - 2014.
Gergő Horváth (n. 1993) este artist, curator și manager cultural. A studiat muzică și arte vizuale cu accent pe politici provizorii și structuri sociale improvizate (DIY). Recent a fost curator al BUCHAREST BIENNALE 6, a fost expus în „Afluența clasei muncitoare de la diferențiere la colectivism” și a curatoriat „100 de minute maghiare”. A fost conferențiar invitat la Universitatea București și Universitatea de Artă Budapesta. Activitatea sa a apărut în publicații ca NZZ, EyeContact NZ, re:sculpt, Lettre Internationale, TheChronicle, Reforma, Zeppelin, The Institute, Frieze etc.
Image: Gergő Horváth. Photo by Manu Nedila.
Noul director va concepe programul centrului de artă și va superviza programul general al organizației.
Gergő Horváth va elabora rolul Pavilion în scena de artă locală și internațională și va dezvolta un program care va crea un set de idei înrădăcinate în investigații critice îndelungate, practici modelatorii întretăiate care au apărut datorită decalajelor și diversificărilor recente ale conceptelor și formelor în arta și cultura contemporană. Activitatea lui Gergő Horváth va fi structurată în mai multe formate și va fi proiectată în colaborare cu o rețea de organizații din locale și internaționale.
Pavilion este considerat una din ditre cele mai dinamice și vitale organizații de artă contemporană din Europa, care a generat Bucharest Biennale, Pavilion - journal for politics and culture, Pavilion - center for contemporary art and culture și Reforma - o platformă comunitară.
„Acesta este un prim pas într-un proces de restructurare a întregii organizații, creând noi oportunități și sunt convins că dl. Horváth va aduce o briză de aer proaspăt într-o perioadă atât importantă pentru organizație.” spune Răzvan Ion, co-fondator al organizației.
Gergő Horváth, noul Director Artistic al Pavilion, spune în legătură cu programul din sezonul 2014 - 2015 că va marca 15 ani de activitate a organizației cu o expoziție care „va fi un moment de reflecție asupra 15 ani de activitate dificilă, dar extrem de productivă. Printr-o adâncire în arhivele Pavilion, revista care a fost catalizatorul și generatorul a multiple instrumente de gândire critică, și văzând cum a fost scena de artă contemporană acum 15 ani și cum este ea astăzi, precum și evoluția/involuția acesteia, vom putea identifica problemele critice ale lumii artei care au persitat la nivel local, unele fiind deja dezbătute și găsind soluții în scena internațională. Acesta va fi punctul de început, apoi voi crea o serie cu titlu unic ca o expoziție extinsă de solo shows cu artiști care nu sunt interesați de istoriile recente ale secolului 20 (un subiect predilect pentru lumea artei loca le, un tip de nostalgie), dar mai degrabă se concentrează asupra unor subiecte din prezent și susțin construcția unor structuri și valori societale noi, și nu exportul de non-valori arhaice.”
Răzvan Ion și Eugen Rădescu vor rămâne fondatorii și directorii organizației.
Gergő Horváth va ocupa funcția deținută de Răzvan Ion, care a fost Directorul Artistic al Pavilion între 2008 - 2014.
Gergő Horváth (n. 1993) este artist, curator și manager cultural. A studiat muzică și arte vizuale cu accent pe politici provizorii și structuri sociale improvizate (DIY). Recent a fost curator al BUCHAREST BIENNALE 6, a fost expus în „Afluența clasei muncitoare de la diferențiere la colectivism” și a curatoriat „100 de minute maghiare”. A fost conferențiar invitat la Universitatea București și Universitatea de Artă Budapesta. Activitatea sa a apărut în publicații ca NZZ, EyeContact NZ, re:sculpt, Lettre Internationale, TheChronicle, Reforma, Zeppelin, The Institute, Frieze etc.
Image: Gergő Horváth. Photo by Manu Nedila.
Godot Cafe: Cui i-e frica de Virginia Woolf? - 3 august
Spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, revine la Godot Cafe-Teatru duminica, 3 august, la ora 20:00. Din distributie fac parte Florina Gleznea, Ionut Grama,
Sinziana Nicola si Emil Mandanac.
”Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, in regia Marianei Camarasan si a Alexandrei Penciuc („Amalia respira adanc”, „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva”), se joaca de sapte ani pe scenele independente din Bucuresti. Productia, dublu nominalizata la Premiul UNITER pentru Debut in 2009 (Florina Gleznea si Ionut Grama), beneficiaza de cea mai tanara distributie care a interpretat rolurile titulare pe o scena profesionista si de noua traducere oficiala necenzurata si savuroasa a textului original.
„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” (Premiul Tony pentru Cea mai buna piesa de teatru in 1962) este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionut Grama - „Cel mai frumos roman din lume”), profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha (Florina Gleznea - „Cinci ore cu Mario”), exuberanta sa sotie si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de „jocuri si glume”, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac - „Vals in Baltimore”) si naiva lui sotie, Honey (Sinziana Nicola - „For the win”). Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.
* 2 Nominalizari la Premiile UNITER 2009 - Debut (Florina Gleznea, Ionut Grama) *
* Spectacol prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru (2009), Festivalului ContemporanIS Iasi (2010) si Festivalului International de Teatru de la Sibiu (2013) *
”Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, in regia Marianei Camarasan si a Alexandrei Penciuc („Amalia respira adanc”, „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva”), se joaca de sapte ani pe scenele independente din Bucuresti. Productia, dublu nominalizata la Premiul UNITER pentru Debut in 2009 (Florina Gleznea si Ionut Grama), beneficiaza de cea mai tanara distributie care a interpretat rolurile titulare pe o scena profesionista si de noua traducere oficiala necenzurata si savuroasa a textului original.
„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” (Premiul Tony pentru Cea mai buna piesa de teatru in 1962) este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionut Grama - „Cel mai frumos roman din lume”), profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha (Florina Gleznea - „Cinci ore cu Mario”), exuberanta sa sotie si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de „jocuri si glume”, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac - „Vals in Baltimore”) si naiva lui sotie, Honey (Sinziana Nicola - „For the win”). Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.
* 2 Nominalizari la Premiile UNITER 2009 - Debut (Florina Gleznea, Ionut Grama) *
* Spectacol prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru (2009), Festivalului ContemporanIS Iasi (2010) si Festivalului International de Teatru de la Sibiu (2013) *
Clip nou Placebo
Pe data de 24 iunie, trupa Placebo a lansat cel mai nou single extras de pe albumul "Loud Like Love" (2013).
Si de aceasta data single-ul a fost urmat, pe 11 iulie, de lansarea unui clip ce vine ca si continuare la varianta alternativa lansata odata cu prezentarea pe piata a discului "Loud Like Love" in varianta CD + DVD.
Pentru cel mai nou clip trupa l-a ales pe Ben Reed ca regizor si Greg Mothersdale ca producator.
Mai jos puteti urmari atat cea mai noua productie cat si varianta lansata initial urmand ca voi sa alegeti cea care va este cea mai apropiata de suflet.
Reamintim ca Placebo vor concerta in cadrul festivalului Summer Well din acest an, pe 10 august, iar daca nu ii vedeti acolo aveti sansa sa o faceti pe 13 august in cadrul Sziget Festival de la Budapesta.
Varianta alternativa:
Regizor: Wolf Jaiser
Performer: Markus Tomczyk
Produced by: Videotape, The Memory Collective
Si de aceasta data single-ul a fost urmat, pe 11 iulie, de lansarea unui clip ce vine ca si continuare la varianta alternativa lansata odata cu prezentarea pe piata a discului "Loud Like Love" in varianta CD + DVD.
Pentru cel mai nou clip trupa l-a ales pe Ben Reed ca regizor si Greg Mothersdale ca producator.
Mai jos puteti urmari atat cea mai noua productie cat si varianta lansata initial urmand ca voi sa alegeti cea care va este cea mai apropiata de suflet.
Reamintim ca Placebo vor concerta in cadrul festivalului Summer Well din acest an, pe 10 august, iar daca nu ii vedeti acolo aveti sansa sa o faceti pe 13 august in cadrul Sziget Festival de la Budapesta.
Varianta alternativa:
Regizor: Wolf Jaiser
Performer: Markus Tomczyk
Produced by: Videotape, The Memory Collective
Question Mark: Karpov not Kasparov vs The Fan (Ger) - 2 august
Sambata, 2 august, incepand cu ora 22:00 te invitam in Question Mark la un joc muzical sustinut de catre “sahistii” momentului: Karpov not Kasparov si, in premiera in Bucuresti, duetul berlinez The Fan.
Despre The Fan (Germania):
Duo-ul berlinz a suprins inca de la aparitie printr-un intens pop psihedelic ce este uneori atat de perfect doar a textelor anarhice il pot distinge de mainstream.
Citate din diferite epoci ale culturii pop fuzioneaza intr-un eclectism sofisticat, usor de recunoscut, inspirat de sunetul cluburilor din Berlin, de la zumzetul de scene urbane la zonele de muzica, arta, moda si performance.
Spectrul vocal al lui D Lorry Anne evolueaza de la nervozitate la o fragilitate la fel de dulce ca zaharul, atunci cand abordeaza teme ca dragostea sau implementarea intr-un sistem ce uneori face ca aerul sa devina irespirabil.
In 2013 trupa a lansat albumul de debut, „Theft Yuck Mess” (o anagrama a sintagmei „fuck the system”), ce s-a bucurat de un succes imens in randul ascultatorilor.
Trupa The Fan poate fi usor reprezentata prin sintagma: „Cu cat te uiti mai atent, cu atat poti descoperi mai mult.”
The Fan virtuali:
http://www.thefan.info
http://the-fan.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/thefan.music
Despre Karpov not Kasparov:
Karpov not Kasparov este un proiect nascut in 2009 ca un joc muzical de reactie si contra-reactie intre un drum machine si un synth vintage. De-a lungul anilor au folosit mai multe variante ale numelui ca Karpov vs. Kasparov, KarpovKasparov sau Trio Karpov Kasparov. Duo-ul a incorporat de atunci un artist vizual si doi performeri de dans contemporan. Asa a rezultat un act teatral experimental ce se intampla pe loc cu soundtrack-ul in timp real. Multe din aparitiile de pana acum au fost in locatii mai degraba neconventionale ca o frizerie, o biblioteca publica, un sanatoriu de batrani, toaleta unui restaurant sau un magazin de pantofi. In toamna lui 2011 Local Records a lansat EP-ul denumit "Soundtrack for a game of chess". In scurt timp EP-ul a fost declarat printre cele mai bune materiale discografice ale anului de catre Radio Romania Cultural si Radio Europa Libera si a fost declarat "Albumul lunii" de catre Vice Magazine. In primavara lui 2012 trupa a avut o serie de concerte live a caror energie a fost marita de prezenta pe scena a unei baterii live. In toamna aceluiasi an trupa a fost intr-un turneu european in Budapesta, Viena si Berlin urmate de Chisinau si Sofia in primavara lui 2013.
In luna decembrie a lui 2013, apare cel de al doilea release KnK : “Soundtrack for a game of chess (part two)”, lansat la Local Records.
EP-ul se poate asculta si downloada gratuit de la acest link: http://localrec.ro/?p=2797
http://www.soundcloud.com/knotk
https://www.facebook.com/KarpovNotKasparov
RSVP: https://www.facebook.com/events/224118037775500
Ora: 22:00
Intrare: 15 lei
Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria, pe partea opusa intrarii din Academiei)
Accesul se face din Calea Victoriei. Daca te-ai ratacit, uita-te la ghete si o sa vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scarile si cum privesti spre dreapta este o usa cu fata lui Jack Nicholson.
Restul … sunt povestile ce iti vor da cu virgula a doua zi.
https://www.facebook.com/questionmarklp
Abonați-vă la:
Postări (Atom)