Salon du Livre / Târg de carte @ Bistro Chez Elvire
Sâmbătă și duminică (30-31 august) iubitorii de carte pot veni la Bistro Chez Elvire, în Bd. Dacia nr. 77, pentru un weekend literar cu proiecții de film, colț de sales și schimb de carte începând cu ora 12:00. Intrarea este liberă.
Librăria Bastilia și Librăria Humanitas din Fundul Curții vin în grădină cu selecții de carte pentru pasionații de lectură. Aceștia vor putea face schimb cu alți iubitori de carte, să găsească noi titluri pentru bibliotecile lor și să vizioneze filme la lăsatul serii.
Bastilia vă pregătește o selecție din tot ce se găsește mai bun în librărie. Veți găsi și reduceri, cărți la 9 sau la 10 lei alese pe sprânceană, noutăți interesante, un raft de bandă desenată, unul de poezie, carte străină sau literatură pentru copii; pe scurt, literatură de calitate.
Oferta verii este cadoul oferit de Editura Humanitas cititorilor vara aceasta. Peste 300 de titluri atractive au preţuri noi, de vară, în două coduri: cod albastru - 7,99 19,99 şi 29,99 şi cod verde - 10 şi 15 lei.
Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spațiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoși din București, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză și al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureștiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduiește săptămânal proiecții de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri și alte eveniment speciale.
Fondată în 1990 de Gabriel Liiceanu, Editura Humanitas a devenit în decurs de douăzeci de ani Grupul Humanitas, un holding cultural care reuneşte firme independente juridic, însă având evidente legături între ele – Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia, Societatea de difuzare Librariile Humanitas și, din 2010, Humanitas Digital. Librăriile Humanitas S.A. s-a înfiinţat ca societate juridică de sine stătătoare în 1993, iar în prezent dispune de o reţea de 15 librării în toată ţara care comercializează cărţile Humanitas şi ale altor 300 de edituri, alături de audiobook-uri, muzică, filme.
Libraria din Fundul Curtii, deschisa in 1991, in Bucuresti, pe Calea Victoriei 101, a fost prima librarie din reteaua Humanitas şi prima librărie independentă din România. Mai tirziu, ea s-a mutat in Calea Victoriei 120, unde functioneaza şi astăzi. Anul acesta, librăria a deschis un nou spaţiu, în aceeaşi clădire, cu un nou concept de vânzare de carte: un outlet de carte rară, albume de artă, muzică şi film.
Librăria Bastilia face parte din Grupul Librarium, un grup de librării extins în toată ţara. Clădirea librăriei este monument istoric, de patrimoniu. Ea a fost construită în anul 1913 după planurile arhitectului Spiridon Cegăneanu, discipol al lui Ion Mincu şi face parte dintr-un ansamblu de trei imobile ale fraţilor Petraşcu (Vasile, Nicolae, Gheorghe). Librăria se află în corpul de clădire care i-a aparţinut doctorului Vasile Petraşcu, în Piaţa Romană nr. 5. Restaurată în anii ’90 de arhitectul Alexandru Beldiman, ea păstrează eleganţa vechilor case bucureştene. Organizată pe trei nivele, librăria oferă un spaţiu primitor şi prietenos. Aici au loc în fiecare săptămână lansari de carte, seri de lectură pentru adulţi şi pentru copii, concerte, proiecţii etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu