ARTmania Classics prezinta Deine Lakaien, duminica, la Sala Radio din Bucuresti



Prima duminică din luna noiembrie este dedicată unui nou început pentru promovarea muzicii contemporane clasice. Sala Radio din București va rezona în acordurile de pian ale celor mai apreciate proiecte dedicate muzicii culte contemporane, parte din programul ARTmania Classics.
 
Cine își imaginează muzica clasică drept ceva prăfuit din trecut nu a ascultat lucrările reprezentanților muzicii clasice contemporane, un gen muzical aflat la granița dintre muzica clasică și cea modernă. Cu influențe din genuri muzicale variate, combinate cu elementele de bază ale clasicismului, rezultă o muzică puternică, experimentală, extraordinară.
 
După succesul scenei acustice din curtea Palatului Brukenthal din cadrul ARTmania Festival Sibiu, muzica contemporană clasică este readusă în prim plan și în București, printr-un concept nou dedicat, ARTmania Classics. Duo-ul german Deine Lakaien, nume reprezentativ al avantgardei muzicii electronice, deschide seria evenimentelor pe 6 noiembrie la Sala Radio, urmați pe 15 decembrie, de Hauschka, maestrul pianului modificat.
 
În cei 29 de ani de activitate muzicală, Deine Lakaien continuă să exploreze complexitatea sunetelor și a liricii, fiind considerați părinții electronicii dark wave. În 1985, propuneau o abordare inovatoare a muzicii electronice dintr-o perspectivă gotică, în 2007 sărbătoreau două decenii printr-un turneu acustic de excepție, alături de orchestra Neue Philarmonie Frankfurt. Concertul din 6 noiembrie va prezenta un mix artistic format din pian și voce, un spectacol acustic cu o diversitate stilistică uimitoare și o intimitate poetică unică. Accesul în Sala Radio va fi permis începând cu ora 19:00, iar spectacolul va începe la orele 20:00.
 
Pianul este unul dintre elementele comune ale primelor două concerte din seria ARTmania Classics, Hauschka fiind unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai pianului modificat – al cărui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte între sau pe corzile, ciocănelele și amortizoarele pianului. Sunetul specific lui a fost dintotdeauna atât instinctiv, cât și alimentat de o dragoste puternică pentru ritm. Hauschka este un artist care cunoaște pianul în totalitate și nu se teme să îl abordeze cu sensibilitate și dinamism, fiind capabil să îmbrățișeze o gamă largă de influențe.
 
Ascultătorii curioși să experimenteze neconvenționalul artistic al zilelor noastre pot găsi biletele în rețelele MyTicket, Eventim, ARTmania și Kompostor, respectiv în magazinele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica sau Cărturești, cu prețuri ce variază între 70 lei și 150 lei. Mai multe informații sunt scrise pe artmania.ro

0 comentarii: