Atelierele de fotografie Walk & Shoot


Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piața din București la workshopuri și ateliere de fotografie. Suntem o echipă cu experiență în organizare de evenimente culturale dar aflată în afara zonei de fotografie, și în colaborare cu fotografi cunoscuți și respectați la noi. Prin Walk & Shoot reușim să ieșim din tiparul „hai să învâțăm despre diafragmă, iso și timp de expunere în timp ce stăm cu toții într-o cameră și ne uităm la un ecran de proiecție”.

În octombrie 2018, am anunțat un program mult mai ambițios care va cuprinde 2 tipuri diferite de experiențe foto și 7 ateliere în perioada octombrie – decembrie. Atelierele Walk sunt țintite către amatorii de povești, sunt derulate de câte un fotograf împreună cu un povestitor și aruncă provocarea viitorilor participanți de a crea povești în imagini. Două ateliere Walk vor avea loc la final de octombrie – Povești foto din 13 Septembrie cu Ion Borșan (povestitor) și Cornel Lazia (fotograf) și Povești foto din Cotroceni cu Ioana Pătrășcoiu (povestitor) și Alex Axon (fotograf). Al treilea va fi pe 2 decembrie – Povești foto din cartierul evreiesc - și îi va implica pe Sorin Bejenaru pe partea de fotografie și pe Andrei Crăciun în rol de povestitor. Walk-urile reprezintă o versiune fun și lejeră de îmbinare a fotografiei cu povestea, de întâlnire între oameni pasionați de fotografie, de exercițiu și practică foto, de cunoaștere a Bucureștiului și de libertate creativă. Fiecare atelier va dura aproximativ 4 ore, timp în care fotograful facilitator va explica diferențele dintre poveste, serie, fotoreportaj și proiect fotografic, participanții împreună cu fotograful și povestitorul vor lua la pas cartierul, vor fi întâlniri aranjate cu localnici, se vor spune poveștile și istoriile locurilor văzute, se va fotografia și la final, toată lumea se va retrage la un ceai și o discuție despre fotografiile realizate.

Atelierele Shoot sunt mult mai serioase și se adresează celor cu adevărat pasionați de fotografie. Sunt ateliere de o zi care abordează și aprofundează genuri fotografice. Organizatorii au planificat un atelier de peisaj urban cu Cornel Lazia (3 noiembrie), un atelier de fotografie de spectacol cu Adi Bulboacă (10 noiembrie), un atelier de fotografie de arhitectură cu Alexandru Crișan (17 noiembrie), și un atelier de portret cu trei fotografi coordonatori – Cristian Crisbășan, Loredana Bîtculescu și Cornel Lazia. Fiecare fotograf coordonator este un profesionist al genului abordat, un om cu multă experință la activ în fotografie și care poate să explice genul de fotografie, să ofere trucuri învățate doar prin multă practică și să ghideze participanții în aceste specializări fotografice. Practic, atelierele Shoot sunt ceva mai mult decât o introducere într-o specializare fotografică. Suntem mândri că au creat niște produse care lipsesc pe piața din București – spre exemplu nu s-au mai făcut ateliere de fotografie de spectacol care să ofere 3 spectacole diferite, plus sesiune foto cu brief comercial. De asemenea, atelierul de portret reprezintă o oportunitate extrem de valoroasă pentru cei interesați pentru că vor avea ocazia să lucreze nu cu unul, ci cu trei fotografi profesioniști diferiți.

Indiferent că vei alege un Walk sau un Shoot, îți promitem că vei descoperi o experință foto cum n-ai mai întâlnit, că vei pleca după atelier cu informații pe bune despre fotografie, că vei cunoște oameni mișto care îți împărtășesc pasiunile, că odată intrat în comunitatea Walk & Shoot ne vom pune toate resursele la înaintare pentru a te ajuta în parcursul fotografic.

Puteți găsi mai multe informații despre programul Walk & Shoot pe pagina www.merg.in/bucuresti/walk-shoot și pe pagina www.facebook.com/walknshoot.

Program Walk
ü 27.10.2018 - Povești foto din 13 Septembrie
cu Cornel Lazia - foto
Ion Borșan (www.merg.in, www.caleido.ro) - povești

ü  28.10.2018 - Povești foto din Cotroceni
cu Alex Axon - foto
TBA - povești
 

ü  02.12.2018 - Povești foto din cartierul evreiesc
cu Sorin Bejenaru - foto
Andrei Crăciun (www.recorder.ro, www.andreicraciun.eu) - povești

Program Shoot
ü  03.11.2018 - Peisaj urban cu Cornel Lazia
În peisajul urban orașul este subiect. Noi vă propunem o abordare de la înățime, punctele de stație fiind de pe JW Marriot Bucharest Grand Hotel, InterContinental București, turnul cu apă din Pantelimon, Piața Spania Gallery și altele.

ü  10.11.2018 - Fotografie de spectacol cu Adi Bulboacă
Vom avea atât fotografii din timpul unor spectacole cât și ședințe foto regizate, cu artiști, pentru a exersa fotografia de promovare a unui spectacol. Atelierul se va desfășura la unteatru, la GreenHours și încă într-un spațiu (TBA).

ü  17.11.2018 - Fotografie de arhitectură cu Alexandru Crisan
Ne vom axa pe fotografia de arhitectură de exterior, explorând atât fotografia cu scop comercial cât și cea artistică. Vom trece de la zi la noapte. Vom examina și fotografia de la zona Parcul Carol până în Cotroceni.

ü  08.12.2018 - Portret cu Cristian Crisbășan, Loredana Bîtculescu și Cornel Lazia
Atelierul este împărțit în trei: portret de blogger (coordonat de Cristian Crisbășan), portret de familie și lifestyle (coordonat de Loredana Bîtculescu) și portret de soldat (coordonat de Cornel Lazia). Fiecare înscris va participa la toate cele trei ședințe foto. Va fi și posibilitatea de a exersa condiții de studio.

Walk & Shoot Meetings
Organizăm aceste întâlniri pentru cei care au întrebări, curiozități, nelămuriri sau pur și simplu vor să ne cunoască  și să stăm de vorbă despre atelierele noastre. Toate întâlnirile au loc la Gallery (Leonida 9-11).

Program
Ø  19.10, 18:30 cu Cornel Lazia și echipa W&S (Ion și Andreea)
Ø  26.10, 18:30 cu Alexandru Crișan și echipa W&S
Ø  2.11, 18:30 cu Adi Bulboacă și echipa W&S 
Ø 18.11, 18:30 cu Cristian Crisbasan, Sorin Bejenaru și echipa W&S

0 comentarii: