În premieră, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Casa de Licitații A10 by Artmark unesc arta cu solidaritatea în jurul unei cauze nobile. Membrii Uniunii Artiștilor Plastici au donat lucrări de artă contemporană, în vederea strângerii de fonduri pentru susținerea activității creative și productive a UAP, inclusiv în vederea renovării platformei Combinatului Fondului Plastic.
Prima selecție de lucrări donate va fi pusă în vânzare în cadrul Licitației de Artă Contemporană (partea II) de joi, 12 noiembrie a.c.. Organizatorii apreciază că vor continua această modalitate de strângere de fonduri, în ediții ulterioare de licitație.
Activitatea UAP, precum și activitatea artiștilor membri, a fost profund periclitată de actuala criză epidemiologică, galeriile Uniunii fiind închise, din imposibilitatea legală de a găzdui și vernisa expoziții, artiștii fiind consemnați, în cel mai bun caz, în atelierele lor de creație, fără posibilitatea de a expune ori vinde public.
Cu toate acestea, un număr de artiști contemporani (deocamdată mic), precum și Uniunea care îi reprezintă, s-au mobilizat și au organizat o selecție de artă pe care să o ofere vânzării publice prin licitație, în speranța de a strânge măcar sumele necesare acoperirii cheltuielilor curente, precum și unor restanțe angajate în legătură cu desfășurarea activității reprezentative și de producție artistică a Uniunii. Acest prim eveniment de licitație își propune și ediții ulterioare, eventual anuale, care pe de o parte să ajute artiștii contemporani membri ai Uniunii să acceadă la publicul larg iubitor de artă, recurgând la platforma de licitație Artmak Live, iar pe de altă parte să ajute UAP să colecteze, pe calea lichidizării, cotizațiile restante ale artiștilor membri, pentru a putea să își desfășoare în continuare activitatea.
Uniunea Artiștilor Plastici din România este cel mai mare producător de produse artistice profesioniste pentru piața românească de artă, numărând peste 6.000 de membri din toate domeniile artelor vizuale - pictură, sculptură, grafică, artă decorativă sau design. Totodată, Uniunea Artiștilor Plastici din România, înființată în 1950, reprezintă o instituție de utilitate publică de importanță strategică istorică la nivel național, prin intermediul căreia se crează punți de acces către piața internațională de artă.
«Licitația de Artă Contemporană (partea II), inclusiv o secțiune dedicată sprijinirii Uniunii Artiștilor Plastici din România», va avea loc online, de la ora 19:30, pe platforma Artmark Live. Lucrările donate de artiștii români contemporani cauzei caritabile, dar și operele care întregesc evenimentul din 12 noiembrie, pot fi vizitate în regim gratuit la Palatul Cesianu-Racoviță.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu