La KineDok am trăit o vară minunată și un început de toamnă la fel de frumos. Soarele ne-a permis o mică pauză de la ecranul calculatoarelor, redeschizând porțile către marele ecran - marele ecran în aer liber, evident. Atâta timp cât vremea bună le-a permis, partenerii noștri din Alba Iulia, Arad, București, Brăila, Focșani și Reșița au muncit de zor să ofere spectatorilor posibilitatea de a viziona cât mai multe documentare KineDok. Le mulțumim că nu s-au dat bătuți și că au persistat, în ciuda situației excepționale. Ne-am bucurat să aflăm că setea de cultură a rămas vie și că putem veni în întâmpinarea ei. Astfel, la KineDok am combinat proiecțiile în spații adecvate în aer liber și în interior cu un program de proiecții online, care au strâns aproximativ 4000 de spectatori.
Chiar dacă se apropie iarna și măsurile de siguranță trebuie întărite, noi mai avem multe de vizionat și de discutat, așa că v-am pregătit un program de evenimente online cu filme și invitați. Începem joi, 5 noiembrie la ora 19:00 cu trei scurtmetraje Sahia Vintage pe tema locuirii: Scrisoare din orașul nou (Titus Mesaroș, 1978, 10’, alb-negru), Casa noastră ca o floare (Alexandru Boiangiu, 1963, 19’, alb-negru), Aflați despre mine... (Adrian Sârbu, 1982, 17’, color) ce vor fi proiectate live pe pagina noastră de Facebook. După proiecție vom vorbi cu Adina Brădeanu - curatoarea proiectului, Alex Axinte - arhitect și Bogdan Iancu - antropolog, despre ce transformări au suferit locuințele în timpul socialismului în România și cum au fost acestea surprinse în documentarele Sahia.
Vom continua seria de proiecții online cu un film care folosește ingenios arhivele studioului Sahia și care se numără printre cele mai apreciate titluri din catalogul KineDok de anul acesta. Distanța dintre mine și mine va putea fi vizionat în streaming live joi, 12 noiembrie de la ora 18:00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului - realizatoarele Mona Nicoară și Dana Bunescu, și producătoarea Ada Solomon.
În același timp Biblioteca Județeană “Octavian Goga” din Cluj a pus la cale un program de proiecții online. Pe 12 noiembrie vor transmite live Srbenka (Nebojša Slijepčević, Croația, 2018), iar pe 26 noiembrie – Getto Balboa (Arpad Bogdan, Ungaria, 2018). Fiți cu ochii pe pagina lor de Facebook.
Tot în noiembrie vom revizita unul dintre documentarele favorite ale publicului, și anume Martorii lui Putin, care va putea fi vizionat gratuit pe website-ul nostru, folosind voucher-ul StayhomeWatchkinedok. Acest eveniment va culmina pe 26 noiembrie cu o discuție transmisă live pe Facebook cu regizorul Vitaly Mansky.
Noiembrie se anunță a fi o lună plină de dezbateri și evenimente interesante. Deci stați acasă și fiți cu ochii pe KineDok!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu