PSIHOatelier: Fericirea = realitate / asteptari | cu Mirela Pop
PSIHOatelier: Fericirea = realitate / asteptari | cu psihoterapeutul Mirela Pop
Marti, 21 februarie 2017, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, in Piata Romana)
* Participarea la eveniment este posibila in limita a 100 de locuri. Rezervari: 0752 285 286
FB: https://www.facebook.com/events/1911761889110473/
______Mirela Pop, psiheterapeut______
Mirela Pop este medic primar in recuperare, medicina fizica si balneologie, psihoterapeut specializat in terapie cognitiv-comportamentala si specialist in homeopatie. Atat in experienta sa clinica, dar si in lucrari de specialitate, promoveaza o abordare bazata pe echilibrul fin dintre corp si psihic. Cartea sa ,,Homeopatie in psihoterapie”(Ed. Herald 2013) s-a bucurat de un real succes, cunoscand mai multe editii.” Aceleasi valori sunt prezentate si in cartea sa ,,Doctore, ma doare viata!”publicata tot la editura Herald in 2015. Mirela Pop sustine sustine prelegeri in cadrul AHPCC- asociatie care se ocupa cu formarea psihoterapeutilor in psihoterapie cognitiv-comportamentala.
_________Fericirea = realitate / asteptari. Raportul de aur________
Atunci cand nu stim daca sa ramanem sau plecam dintr-o relatie, atunci cand nu ne dam seama daca ar fi bine sa ne schimbam locul de munca, atunci cand nu suntem multumiti de viata noastra dar nu avem nicio idee despre ce am putea face pentru a o schimba, atunci cand vrem sa facem ceva benefic pentru noi dar zi de zi amanam actiunea, in toate aceste situatii (si multe altele) avem senzatia ca suntem blocati, ca ne aflam in fata unui zid pe care nu stim cum sa il depasim. Asa ca oscilam intre frustrarea pasivitatii si incercarea disperata de a sparge zidul ,,cu capul”, de a trece prin el in ciuda cucuielor pe care le-am adunat.
Toate aceste blocaje ar putea fi insa surmontate daca am intelege ce anume putem schimba in situatia in care ne aflam, si ce nu putem schimba. Intre discursurile motivationale care pretind ca ,,suntem singurii artizani ai vietii noastre, ca totul sta in puterea noastra” si argumentatiile fataliste ale celor care ne spun ca ,,totul sta in puterea lui Dumnezeu” sau ca ,,soarta/norocul decide”, ne zbatem uneori haotic, penduland intre obsesivitatea de a controla totul si pasivitatea resemnarii. Singura modalitate de a echilibra corect cei doi poli ai controlului excesiv si ai lipsei de control, este stabilirea corecta a ceea ce putem controla si a ceea ce depaseste puterea noastra de control. Acesta este si dezideratul suprem pe care Niebuhr il cerea lui Dumnezeu in ,,rugaciunea serenitatii”: ,,Da-mi, Doamne, curajul de a schimba ceea ce pot schimba, serenitatea de a accepta ceea ce nu pot schimba si, mai ales, intelepciunea de a le deosebi pe unele de celelalte…”. In viata nu putem castiga toate bataliile, desi ne dorim cu totii ,,sa castigam razboiul”, asa ca ar fi bine sa ne alegem corect bataliile in care ne angajam.
Va propun o discutie despre ceea ce putem schimba si ceea ce nu putem schimba in viata noastra, despre limitarile si libertatile noastre, despre control si acceptare si, mai ales, despre ,,intelepciunea de a le deosebi pe unele de celelalte”. Sper ca, integrand aceasta ,,intelepciune” pe care ne-au transmis-o psihologii, neurologii si marii ganditori ai lumii, sa gasim mai usor calea de a iesi din blocaje, sa aflam noi solutii la problemele noastre, sa facem alegeri mai bune.
Participarea la eveniment se face in baza unei donatii de 20 ron. Toate fondurile sunt distribuite integral catre specialistul invitat sa sustina atelierul interactiv.
Sala dispune de 100 de locuri. Pentru rezervari: 0752 285 286
Parteneri media: RRC – Orasul Vorbeste, RomaniaPozitiva.ro, Bookblog.ro, Filme-carti.ro, UrbanThings.ro, Literatura.ro, Mamapetoc.ro, RoEvents.ro, JudyFlorescu.com, Urban.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu