Mostra Internazionale D'Arte Cinematografica 2008 - edizione 65



Incepand cu 27 august si pana pe data de 6 septembrie Venezia redevine gazda cinematografului mondial cu ocazia celei de a 65-a editii a Festivalului de Film.

In concurs pot fi vizionate urmatoarele filme :
Venezia 65
- The Wrestler de Darren Aronofsky (Usa) cu Mickey Rourke si Marisa Tomei.
- The Burning Plain de Guillermo Arriaga (Usa) cu Charlize Theron si Kim Basinger.
- Il papà di Giovanna de Pupi Avati (Italia) cu Silvio Orlando si Francesca Neri.
- BirdWatchers (La terra degli uomini rossi) de Marco Bechis (Ita-Bra) cu Claudio Santamaria si Chiara Caselli.
- L’Autre de Patrick Mario Bernard si Pierre Trividic (Franta) cu Dominique Blanc si Peter Bonke.
- The Hurt Locker de Kathryn Bigelow (Usa) cu Ralph Fiennes e Guy Pearce.
- Il seme della discordia de Pappi Corsicato (Italia) cu Alessandro Gassman si Martina Stella.
- Rachel Getting Married de Jonathan Demme (Usa) cu Anne Hathaway si Debra Winger.
- Teza de Haile Gerima (Eti-Ger-Fra) cu Aron Arefe si Abiye Tedla.
- Bumažnyj soldat (Paper Soldier) de Aleksey German Jr. (Russia) cu Chulpan Khamatova si Merab Ninidze.
- Süt de Semih Kaplanoglu (Tur-Fra-Ger) cu Melih Selcuk si Basak Koklukaya.
- Akires to kame (Achilles and the Tortoise) de Takeshi Kitano (Japonia) cu Beat Takeshi si Kanako Higuchi.
- Gake no ue no Ponyo (Ponyo on Cliff by the Sea) film de animatie de Hayao Miyazaki (Japonia).
- Vegas: bazat pe o poveste reala de Amir Naderi (Usa) cu Mark Greenfield si Nancy La Scala.
- The Sky Crawlers film de animatie de Mamoru Oshii (Japonia).
- Un giorno perfetto de Ferzan Özpetek (Italia) cu Isabella Ferrari si Valerio Mastandrea.
- Jerichow de Christian Petzold (Germania) cu Nina Hoss si Benno Fürmann.
- Inju, la Bête dans l’ombre de Barbet Schroeder (Franta) cu M. Benoît.
- Nuit de chien de Werner Schroeter (Fra-Ger-Por) cu Pascal Greggory.
- Gabbla (Inland) de Tariq Teguia (Alg-Fra) cu Kader Affak.
- Dangkou (Plastic City) de Yu Lik-wai (Bra-Cina-Jap) cu Joe Odagiri.

Juriul acestei sectiuni este format din:
Wim Wenders (Germania) Presedinte
Yurij Nikolaevic Arabov (Federatia Rusa)
Valeria Golino (Italia)
Douglas Gordon (Regatul Unit)
John Landis (USA)
Lucrecia Martel (Argentina)
Johnnie To (China, Hong Kong)

Leul de Aur pentru intreaga cariera ii va fi inmanat lui Ermanno Olmila, iar in deschiderea festivalului va fi proiectat filmul sau castigator al Leului de Aur in 1988 - "La Leggenda del Santo bevitore".

Mai multe detalii pe site-ul oficial al Festivalului :
http://www.labiennale.org/it/cinema/mostra/

informatiile de mai sus sunt preluate din Corriere della Sera.

Clubbing 03


Saptamana asta se anunta un nou eveniment in Citrus Club, asa ca daca inca n-ai ajuns pe acolo e timpul sa o faci.
Joi, 28 august, de la 22:00 ai party cu Raresh [a:rpia:r], Zotist si evident rezidentul Alin Prada (Cromozomi).
Intrarea este 20 de lei.
Have fun people!

Bucharest City Challenge 2008



Deja la ora asta a inceput weekendul automobilistic intitulat Bucharest City Challenge.
Evident controversele asupra acestei a doua editie a competitiei sunt destul de mari. Poate mai mari ca la prima, si din ceea ce am auzit pe strada, pe la colegi sau am zappat din presa am ajuns la concluziile de mai jos.

1) Multi bucuresteni nu vor aceasta competitie pentru ca anumite artere au fost blocate pentru a-se crea circuitul si vor ramane blocate si 2 zile dupa incheierea ultimei curse.
- Corect spun eu insa reamintesc acelorasi persoane ca oricum acea zona era un haos total din punct de vedere al circulatiei. Si vinoavati pentru acel haos sunt chiar aceiasi oameni care se plang de dificultatile din trafic.

2) O parte a presei a preluat "spiritul strazii" si l-a transpus in scris sau pe sticla pentru a-si multumi cititorii si de asemenea ca pe o buna strategie de marketing.
- Evident ca acel personaj care cumpara si citeste ziarul trebuie multumit asa ca editorii s-au uitat in jur au gasit directia de urmat si au urmat-o.
Din punct de vedere al marketingului evident ca toate ziarele s-au simtit nevoite sa atace evenimentul si sa starneasca tot felul de opinii negative, asta din cauza ca intreaga Europa privitoare de asemenea curse va vedea logouri ale ProTv, sport.ro, MTV Romania, ProFM, InfoPro, ProSport, ProMotor, Business Magazin, ProTV Magazin, TimeOut si Playboy Romania. Adica cam tot portofoliul MediaPro.
Normal ca ziarele ce apartin Intact sau Adevarul Holding sa aiba opinii contrare acestui eveniment.

3) Expresia etern auzita astazi in zona Unirea, "Asta ne trebuia noua domne', sa ne lase in pace. Sa faca mai intai drumuri si pe urma chestii din astea" (citat aproximativ).
- Haideti bai bucurestenilor sa va explic putin ceva ce probabil in goana voastra abrutizanta nu ati observat zilele astea si anume acei oameni care zambesc, care sunt imbracati total opus "bling-bling-ului" local, cu harti in mana, cu un dialect italian, francez, englez, german sau chiar mici grupulete de asiatici. Ei bine aceste personaje se numesc TURISTI. Si au venit aici din cauza acestei curse, si ii poti intalni in centrul istoric stand pe jos in fata BNR si odihnindu-se la umbra studiind linistit harta sau chiar te vor intreba unde anume este strada de shopping sau daca "Old Bucharest" este doar in zona aceea.
Acesti turisti aduc bani, si au venit din cauza acestui eveniment. Altfel ar fi stat linistiti intr-un orasel din Austria, sau ar fi fost la shopping la Milano, sau s-ar fi cazat pe litoral dar n-ar fi ajuns in Bucuresti.
In alta ordine de idei, si anume in afara de banii adusi de acesti turisti, reamintesc conationalilor ca asemenea evenimente exista si in alte orase si acelasi lucru se intampla cu strazile respective, adik sunt blocate.
Si nu, n-o sa vin cu infantilul exemplu Monaco, o sa va aduc ca exemplu Valencia care debuteaza in 2008 in Formula 1 cu un circuit stradal si de asemenea Toronto ce detine un circuit stradal in calendarul IndyCar. Restrictiile de trafic impuse sunt, cred eu, aceleasi doar ca sunt respectate de locuitorii oraselor respective si chiar cred ca diriguitorii nu sunt injurati chiar in asa hal ca la noi.
Si bine, veti spune de unde stii? Stiu de la Roma, cand anul trecut au blocat timp de 1 luna 2 strazi extrem de circulate (care legau periferia de centrul orasului) pentru ca se filma o noua productie cinematografica italiana. Presa nu a discutat in aceeasi termeni ca la noi despre asta - s-au limitat doar la a anunta faptul si la a prezenta solutiile - iar locuitorii (cel putin cei 5 cu care am discutat eu) nu erau incantati insa nici nu blamau autoritatile, doar spuneau ca este bine pentru oras si pentru economia Romei si implicit a Italiei.

Asa ca dragi romani, Bucharest City Challenge exista si voi nu puteti decat sa injurati si sa scoateti limba insa mai intelept ar fi sa va ganditi si la beneficiile indirecte aduse si sa invatati ca lumea nu se rezuma doar la persoana voastra.

Clubbing Events 02

Revin cu propunerile de clubbing. Nu insa inainte de a va arata (ca tot am dat din intamplare pe anyplace.ro) cam cum a fost la primul eveniment recomandat.
Si anume - Citrus Club, joi 7 august cu Panda, Narcissa si Mara.
Pare sa fii fost sooper ok, din pacate la party-urile astea de joi nu pot ajunge deoarece vineri lucrez cu drag si spor :)), dar daca tu poti atunci nu rata acest club si evenimentele de acolo pentru ca se anunta a fi unul pe care sa stai cu urechiusha.

Pozele sunt de pe anyplace.ro si sper sa va dea mood-ul pentru a incerca o prezenta pe acolo.





Joi, 21 august acelasi Citrus Club iti prezinta : Dan Ene (Mainevents), Oliviu si
Alin Prada (Cromozomi)(rezident), de la ora 22 tot pe Bd.Magheru (vis-a-vis de Intercontinental, la subsol).



Si tot saptamana asta nu rata vineri 22 august, ora 20:30 in Parcul Izvor : Faithless DJ Set powered by ProFM si Bucharest Ring.
Pentru 1 bilet achizionat la Bucharest City Challenge 2008 (indiferent de tribuna ) pentru zilele de sambata 23 august si / sau duminica 24 august se va oferi o invitatie valabila pentru 1 persoana la Faithless DJ SET din data de 22 August 2008.
Promotia pentru invitatiile la Faithless DJ SET este valabila doar pana in data de 21august 2008.
Concertul se va desfasura in Parcul Izvor incepand cu ora 20.30 in zona de concert din cadrul zonei de entertainment a evenimentului Bucharest City Challenge 2008.
Accesul la eveniment se face numai pe baza de invitatie.



Si pe final te intreb : exista doritori de gashka pentru Faithless?

Saptamana faina!

Clubbing Events 01



CLUB CITRUS prezinta:
joi 14 august, ora 22.00
Miss Dj Mara (Cromozomi / FWD)
Narcissa (FWD)
Panda (rezident) - warm-up

Bd. Magheru, fostul MCM vis-a-vis de intercontinental.

Intrarea libera.
Be there!

Festivalul de film Anonimul - editia 2008



Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a V-a, are loc intre 11si 17 august 2008, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Festivalul este unul competitiv, cu doua sectiuni: lungmetraj si scurtmetraj fictiune si animatie. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de USD. Trofeul Festivalului in valoare de 10.000 USD se acorda celui mai bun lungmetraj din competitie.

In 2007, Trofeul ANONIMUL a fost acordat filmului California Dreamin' (Nesfarsit) in regia regretatului Cristian Nemescu. Juriul a fost prezidat de Marina Grasic, producatorul executiv al filmului CRASH - premiul OSCAR 2006 pentru cel mai bun film. California Dreamin' a castigat si Premiul publicului.

Renumitul regizor britanic Ken Loach a fost, alaturi de Cristian Mungiu, invitatul de onoare al editiei 2007. Ambii detinatori ai unui Palme d'Or in 2006 (Loach) si 2007 (Mungiu) au sustinut o sesiune de Q&A dupa proiectii in Satul Cinema.

In 2006, Trofeul ANONIMUL a plecat la fratii Swel si Imad Noury pentru filmul Heaven's doors (Maroc).

In anul 2006, Fundatia Anonimul a organizat un Concurs National de Scenarii de Film cu doua sectiuni: scurtmetraj si lungmetraj.

In anul 2005, Peter Greenaway a onorat cu prezenta sa Festivalul ANONIMUL. Trilogia Tulse Luper Suitcases / Valizele lui Tulse Luper a fost prezentata in Deschiderea Festivalului, iar celebrul regizor a sustinut o prelegere avand ca tema situatia prezenta a cinematografiei mondiale si a raspuns la intrebarile adresate de publicul si specialistii prezenti la Sfantu Gheorghe. Juriul de lungmetraj, prezidat de actrita Maia Morgenstern a acordat Trofeul Festivalului filmului iranian Turtles Can Fly / Testoasele pot zbura de Bahman Ghobadi. Cel mai bun documentar a fost considerat Melting Siberia / Siberia se topeste de Ido Haar (Israel) iar cel mai bun scurtmetraj Summer Clouds / Nori de vara de Axel Danielson (Suedia).

In anul 2004, oaspetele de onoare al festivalului si Presedintele juriului de lungmetraj a fost Moritz de Hadeln, fostul director al Festivalurilor de Film de la Berlin si Venetia. Sub conducerea sa, Juriul a acordat Trofeul Festivalului filmului Buongiorno, notte / Buna dimineata, noapte de Marco Bellochio (Italia). Cel mai bun documentar a fost declarat The Story of the Weeping Camel / Povestea camilei care plange de Davaa Byamasuren si Luigi Falorni (Germania) iar cel mai bun scurtmetraj At That Point... Rebeca / In acel moment... Rebeca de Luciana Gortostiza (Mexic).

Editia 2008 a Festivalului de Film Anonimul se va desfasura la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, intre 11 si 17 august.
La conferinta vor participa:
Marcel Iures – presedintele Festivalului
Miruna Berescu – directorul Festivalului
Ludmila Cvikova – selectionerul Festivalului
Irina-Margareta Nistor – co-selectioner pentru competitia de scurtmetraj
Lucian Georgescu – membru al juriului de lungmetraj
Gabriel Achim - producatorul filmului colaj de scurtmetraje romanesti „Un barbat urmareste o femeie” (prezentat in premiera in cadrul Festivalului de Film Anonimul)
Ileana Cecanu – Marketing & PR Manager – HBO Romania
Anca Nuta – Coordonator evenimente si proiecte culturale – UniCredit Tiriac Bank

Pe langa cele doua sectiuni competitionale ale editiei din acest an – lungmetraj si scurtmetraj fictiune si animatie – festivalul propune cinefililor programul paralel Actori in spatele camerei / Actors behind Camera - filme semnate de actori celebri, precum: Isabella Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Ben Affleck si Sean Penn.

Initiata in cadrul celei de-a patra editii a festivalului, sectiunea Eco Docs devine o componenta permanenta a festivalului, in cadrul careia se vor prezenta documentare recente despre problemele globale ale omenirii.

Toate filmele din competitia de lungmetraj si scurtmetraj, precum si cele din programele paralele din cadrul festivalului, vor putea fi urmarite atat in cele trei sali ale Complexului Cinema, cat si in Satul Filmului (camping).
Proiectiile din Satul Filmului vor fi precedate de concerte sustinute de Cvartetul Nova, Hot Club de Bucharest, Jul Baldovin, Nightloosers si Mircea Vintila.

Publicul prezent la Sfantu Gheorghe va acorda doua premii: pentru cel mai bun lungmetraj (in valoare de 1000 USD), respectiv pentru cel mai bun scurtmetraj (in valoare de 500 USD).

In perioada 3-5 octombrie 2008 va avea loc la cinema Studio retrospectiva Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, editia 2008.

Sponsorii si partenerii celei de-a 5-a editii a Festivalului International de Film ANONIMUL sunt: sponsor oficial - UniCredit Tiriac Bank; sponsori principali – PETROM, HP Romania, URSUS; parteneri - Grafica si Tipar, TNT Romania, Becker Aviation, Ramada Majestic Bucharest Hotel; parteneri media – Cotidianul, 24FUN, TABU, Formula AS, Dilema Veche, Romania literara, www.cinemagia.ro, KISS FM, KISS TV, Green Channel, Happy Fish TV, HBO, Antena 1, iar producatorul asociat al evenimentului este Televiziunea Romana.

Festivalul este organizat de FUNDATIA ANONIMUL, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

www.festival-anonimul.ro