”Teza mea de doctorat în 180 de secunde” și ”Roland Barthes, mitologii românești”, 26-27.02.2017

Luni, 26 februarie 2017, ora 19,00 (Institutul Francez București, Sala Elvire Popesco, bd. Dacia 77)
„Teza mea de doctorat în 180 de secunde” – finala regională București
 
14 candidați din București, Constanța, Târgoviște și Timișoara se vor întrece pentru a explica pe înțelesul tuturor, în doar 3 minute, subiectul propriei teze de doctorat și pentru a convinge juriul și publicul. Acesta din urmă are un rol hotărâtor deoarece va vota și acorda un Premiu special al spectatorilor. Cei 4 câștigători (3 premii ale juriului și unul al publicului) vor intra în finala națională, care va avea loc la sfârșitul lui martie. Celelalte două finale regionale se vor desfășura la Iași (28 februarie) și la Cluj (2 martie). Câștigătorul finalei naționale va participa la finala mondială de la Lausanne (Elveția), în toamna lui 2018.
 
Amănunte pe - http://institutfrancais.ro/Bucuresti/event/97/Ma_Thèse_en_180_Secondes
 
Concurs organizat de Institutul Francez din România în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei – Europa Centrală și de Est
 
Marți, 27 februarie 2017, ora 18,30 (Institutul Francez București, Atrium, bd. Dacia 77)
„Roland Barthes, mitologii românești”
Vă invităm la o întâlnire despre Roland Barthes, marele scriitor care a lucrat ca bibliotecar și atașat cultural, între 1947 și 1949, la Institutul francez din București.
Interesul pe care opera și viața lui Roland Barthes îl suscită în România rămâne viu: o dovedesc ultimele traduceri din opera sa în limba română (« Obviu & Obtuz », TACT, 2015, traducere de Bogdan Ghiu, « Neutrul », Univers, 2017, traducere de Alexandru Matei) precum și volumul care vorbește despre perioada petrecută de scriitor la București și despre receptarea operei sale în România comunistă (« Roland Barthes, mitologii româneşti », Alexandru Matei, editura Art, 2017). Vor dezbate despre Roland Barthes - Sorin ALEXANDRESCU, profesor universitar, Bianca BURTA-CERNAT, critic literar și cercetător, Radu TOMA, professor universitar. Discuția va fi moderată de Ovidiu SIMONCA, redactor-șef „Observator Cultural”.
Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe pe care Bogdan Ghiu și Alexandru Matei le vor oferi cititorilor.

0 comentarii: