Mica victorie a intelectualitatii in fata mediocritatii

Fapt : astazi, 21 ianuarie 2009, tabloidul "Libertatea" a decis sa faca un teasing si in acelasi timp o celebrare a 6 mii de numere lansand pe piata 1 milion de exemplare gratuite.
In acelasi timp la polul opus al publicului targetat ziarul "Cotidianul" ofera in cadrul colectiei "Literatura" cartea lui Boris Vian "Smulgatorul de inimi" (a doua prezenta a acestui autor in cadrul colectiei; mai multe detalii aici).
Tirajul "Cotidianul" la orele 9:00 era deja epuizat in anumite zone din capitala aducand aminte de primele luni in care ziarul a lansat colectia "Literatura" si in care cartile se rezervau la tarabagii sau se gaseau foarte greu.
Tirajul de 1 milion de exemplare al tabloidului statea aruncat pe jos la metrou, asezat prin tot felul de colturi si neridicat de catre unii trecatori sau inca pe tarabele de ziare.
Nobletea colectiei "Literatura" si a unui ziar vertical si bine structurat a castigat o mica lupta impotriva vulgaritatii si gunoiului.Iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca sa sper ca intr-o zi vom avea parte de mai multe asemenea victorii si poate romanii vor abandona mediocritatea ce pare,cel putin in cadrul presei scrise, sa-i caracterizeze.

*copyright poza Cotidianul.

0 comentarii: