Spice it Up?


Un nou "trend" a infectat Romania recent: drogurile legale, sau spice-ul sau party pills-ul sau alte shituri din astea. Partea proasta este ca acestea au si parte de o promovare ce in unele tari europene (nu ma refer la Olanda) nu ar putea exista datorita regulilor impuse de CNA-ul presei scrise. Astfel, in cateva luni, Bucurestiul a ajuns un loc asaltat de flyere, afise lipite pe stalpi, sau articole din ziare si reviste promoveaza aceste produse artificiale halucinogene.
Nu vorbesc daca sunt bune sau nu ci doar vreau sa atrag atentia ca situatia a cam scapat de sub control. Oarecum am ajuns sa-i lasam pe ai nostrii copii sa aiba acces foarte usor la tot felul de substante halucinogene. Mai mult editia in limba romana a unei celebre reviste americane ofera o coperta si un intreg articol de 4 pagini despre cum au reusit in afaceri tot felul de dubiosi arabi si romani ce aduc pe piata astfel de produse. Un tabloid lanseaza un articol ce anunta ca aceste substante pot crea varii probleme medicale (lucru clar inca din start) insa prezinta si opinia unui consumator ce spune ca investeste 2.000 de lei pe luna pentru astfel de produse.
Dintr-o tara ce este interzisa prostitutia nu exista nicio lege care sa interzica vanzarea in openair a astfel de produse. Mai mult pe bd. Nicolae Balcescu, zona salii Dalles, s-a deschis un loc unde poti chiar fuma si consuma astfel de produse. Din strada ii poti vedea pe cei ce fumeaza, iar accesul acolo este permis oricui. Singurele intrebari ce apar sunt: are oare tanara generatie ce este total haotica si lipsita de modele de astfel de produse? oare cei care le promoveaza isi dau seama de efectul lor? cine a dat aprobarea pentru importul de spice si cum de nu exista nicio restriste? oare toti arabii, grecii si romanii care au astfel de magazine platesc si impozite la stat? De ce dracului romanii copiaza doar ceea ce este prost din Europa de Est?

0 comentarii: