Salvati-o pe Deea! - 1 martie 2009 in B52

Saptamana trecuta am descoperit din intamplare o noua trupa pe nume Roua. Mi-a placut ceea ce fac ei asa ca am inceput in cercul de cunoscuti sa-i promovez. Ulterior am aflat si despre concertul lor de pe 1 martie din B52...si tot ulterior am aflat ca acesta este un concert caritabil.
Am citit povestea Deei, am citit si ceea ce a scris Isabelle Lorelai pe al sau blog si te invit si pe tine sa faci la fel. Sa lasi deoparte 5 minute activitatiile tale importante si sa incerci sa afli mai mult despre omul de langa tine.
"Îmi trăiesc viaţa ca orice om. Ca orice om de 20 de ani.
Merg la facultate zilnic, ies în oraş cu prietenii, petrec, mă simt bine, vreau să îmi iau un servici şi să nu renunţ nicio clipă la senzaţia de a trăi printre oameni sănătoşi.
La facultate merg cu autobuzele noi, cu rampă.
Am un cărucior electric care, într-un anumit grad îmi oferă independeţă. Deşi, ca o paranteză haioasă, bordurile şi scările sunt inamicii mei cei mai mari…"
Andreea Muşatescu

Are 20 de ani...si m-a impresionat. I-am citit blogul incercand sa inteleg mai bine si m-a emotionat. Am gasit un om deosebit de interesant, un om mai viu decat multi altii si care in pofida cumplitei maladii de care sufera continua sa spere.
Noi cei ce nu avem asemenea suferinte doar in momentele in care suntem bolnavi avem de a face cu "dorul de un trecut pierdut definitiv si parerea de rau dupa toate sansele risipite" (Jean-Dominique Bauby).
De fapt inutilitatile pe care le facem absolut zilnic sunt chiar cele de care nu ne dam seama.
Reusim sa ne pierdem timpul total aiurea si sa uitam sa traim, reusim sa facem mereu alegerile gresite si sa fim aproape mereu confuzi si nu reusim sa ne bucuram de bucuriile vietii atat timp cat putem si ne sta in optiune.
Cand ai fost ultima oara in parc pentru a-te plimba? Cand te-ai bucurat ultima oara de o inghetata buna? De un rasarit...de un apus? De un sarut primit cand nu te asteptai? De atingerea suava a unei maini ce se intantuie cu a ta? Cand te-ai gandit ultima oara sa iei o decizie doar pentru ca asa iti dicta inima? Si de ce naiba nu ai facut toate astea? De ce nu ti-ai dat timp pentru tine? Oare vei regreta cumva asta vreodata?
Exista oameni ce au probleme mult mai mari decat noi ceilalti si totusi ei au o dorinta mult mai mare de a trai decat noi ce uneori semanam cu niste raci etern nehotarati ce mereu aleg calea proasta si asta pentru ca uitam ca avem o singura "calatorie" pe planeta asta, iar indiferent cum sunt anumite momente din viata unui om aceasta reprezinta cel mai important dar ce ni-se poate face si uneori mi-se pare ca ne cam batem joc de ea.

Te invit sa faci ceva...haide sa incercam s-o salvam pe Andreea. N-am intalnit-o pe aceasta fata insa ti-am spus ca a sa poveste m-a impresionat si cred ca ar trebui sa incercam s-o ajutam.
Evenimentul va avea loc duminica de la 20:30 in B52 iar intrarea minima este 15 Ron insa poti da si mai mult...si gandeste-te ca deobicei la un party dai mult mai mult pentru intrare asa ca ofera aceiasi bani dar fa-o de data asta pentru a "indulci" un destin.
Andreea mai are nevoie de 2.290 USD din cei 5.000 necesari achiziţionării unui fotoliu rulant (special adaptat pentru spatele ei) care trebuie comandat şi adus din SUA.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
BCR Bucureşti
RON: RO 29 RNCB 0762 1075 7254 0001
USD: RO 72 RNCB 0763 1075 7254 0003
EURO: RO 02 RNCB 0763 1075 7254 0002
Cod SWIFT: RNCBROBU
Titular Muşatescu Andreea Dora
Telefon: 0722 548 200
E-mail: andewootz@yahoo.com
Blog: http://www.ozanessme.blogspot.com

B'ESTFEST 2009 - 03



Nu trece nicio zi fara ca cei de la EMagic Enterntainment sa nu continue sa ne surprinda in legatura cu B'ESTFEST-ul din acest an.
Astazi s-a confirmat initial prezenta celor de la Thievery Corporation in cadrul "Zilei Zero" a festivalului, 1 iulie.
Este vorba despre o revenire a Romania a trupei ce anul trecut a facut un show spectaculos la Sala Palatului.
Ca gen muzical ii putem incadra in zona abstract instrumentala intre trip-hop si acid jazz. Cu 5 albume la activ, 5 compilatii, 16 singleuri si colaborari inclusiv pe coloana sonoara a filmelor "Garden State" si "Vanilla Sky" trupa de fata este una al carei show nu trebuie ratat.
Astfel programul "Zilei Zero" - 1 iulie - este urmatorul : The Killers, Thievery Corporation si Patrice.

Soarele de joi

Este joi si un minunat soare primavaratic lumineaza Bucurestii astazi in pofida unor temperaturi destul de friguroase.
Al meu ipod a considerat astazi ca una din melodiile pe care trebuie sa mi-le propuna ar fi "Summer Sun" si chiar asta a facut. Iar senzatia creata de minunatul cantecel inca rezida in mine acum cand il reascult pentru a nu stiu cata oara.
O senzatie de caldura, de bine, de vara in care orice este posibil. O alunecare libera inspre sentimentul de libertate, o revenire la viata dupa ultimele zile dubios de haotice.
Melodia de fata este una pe care o pot considera ca fiind "de stare". Poate te va face sa vrei sa te plimbi prin parc, prin oras admirand cladirile si traficul si uitandu-te zambind la cei grabiti ce trec pe langa tine. Poate vei observa florile ce stau in tot felul de stative in asteptarea cuiva care sa le ofere o casa, in asteptarea unui indragostit care sa le ia si sa-le ofere unei domnisoare ce i-a furat mintea si inima. Poate vei trece mai usor peste haosul din trafic si vei da muzica la maxim lalaind versurile pe care le-ai tot auzit insa in ultimul timp nu le-ai bagat in seama. Si poate o vei lua de la capat cu absolut orice activitate, stare, simtire pe care nu stiai daca sa le abandonezi sau nu.
Iar acel "I'm over you" repetat in melodie sa nu te duca cu gandul la o despartire ci pur si simplu la un nou start, o reintalnire a ta cu al tau suflet si cu ale tale sperante si nazuinte.
Bucura-te de soare, aseaza-te la birou pe scaun, inchide ochii si doar asculta muzica...dupa vei stii ce sa faci!

Haide sa mai si invatam : Curs de limba Italiana pe 2 module

Iti recomand ca intre atatea party-uri, filme, muzici, teatre si alte activitati conexe pe care ai putea sa le ai sa investesti si in invatarea unei limbi straine.
Si fiind italofil prin formare iti recomand un curs ce mi-se pare foarte interesant acesta adresandu-se atat incepatorilor cat si celor cu nivel intermediar de cunoastere al limbii. Plus de asta...organizatorii sunt cea mai importanta fundatie italiana din Romania asa ca...citeste mai jos detaliile si poate te vei si inscrie la cursuri.



"Fundatia UNIMPRESA Formazione, structura de formare profesionala a Patronatului UNIMPRESA Romania (constituit cu scopul de a reprezenta firmele italiene care isi desfasoara activitatea in Romania) doreste sa va faca cunoscuta oferta sa de curs de LIMBA ITALIANA.
Astfel, UNIMPRESA Formazione organizeaza acest curs in sistem open (deschis oricarui doritor) sau in-house (pentru angajatii firmelor), pe tot parcursul anului 2009, pe masura ce se formeaza cate o grupa de cursanti.

Fundatia UNIMPRESA Formazione sustine aceasta oferta prin punerea la dispozitie de lectori dedicati si materiale didactice si ofera, ulterior incheierii cursului, posibilitatea exersarii acestei limbi cu ocazia excursiilor organizate in Italia. Acesta din urma este, de altfel, si avantajul major pe care il aveti daca apelati la serviciile noastre, comparativ cu serviciile altor firme care organizeaza cursuri similare.

Tarifele de participare la curs sunt cele de mai jos, in functie de tipul de diploma pe care doriti sa il primiti:
-diploma UNIMPRESA: un modul=500 lei; ambele module=900 lei (cu 10% discount din valoarea totala)
-diploma UNIMPRESA + Ministerul Educatiei + Ministerul Muncii: un modul=600 lei; ambele module=1080 lei (cu 10% discount din valoarea totala).
Preturile nu includ TVA.

Detalii suplimentare:
- Cursurile se organizeaza in Bucuresti sau in oricare dintre filialele noastre: Cluj, Oradea, Craiova sau Timisoara, de indata ce se formeaza cate o grupa minima de participanti;
- Se vor organiza 2 sedinte/saptamana (marti si joi), a cate 2 ore fiecare, dupa orele de program (in intervalul orar 18.30-20.30). In total: 40 ore/modul, cu testare finala la incheierea fiecarui modul;
- Doar cei care cunosc limba italiana cel putin la nivel mediu pot beneficia de oportunitatea participarii la stagiul de perfectionare din Italia, organizat ulterior incheierii modului 2. Dintre acestia, au prioritate cei care achizitioneaza ambele module. La cerere, va furnizam detalii in legatura cu costul acestei deplasari;
- Pentru Bucuresti se preconizeaza inceperea primului modul in luna martie, al celui de al doilea in mai iar a stagiului in septembrie.
Ca urmare a faptului ca numarul de locuri intr-o grupa de curs este limitat, in cazul in care sunteti interesat/a, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dvs. de inscriere cat mai curand posibil. Mentionam ca cererile se iau in considerare pe masura primirii.

Va multumim pentru timpul si atentia acordate citirii ofertei noastre si va stam la dispozitie pentru intrebari si/sau detalii suplimentare.

Persoana de contact: Daniela Munteanu – Project Manager
Telefon: 031/805.31.85
www.unimpresa-it.ro

Clubbing 26



Joi 26 februarie ai in club Control concert AB4 fix de la 20:30 si cu 15 ron intrarea.
Ab4 revin dupa o lunga perioada intr-un live in Romania asa ca ar fi bine sa nu-i ratati maine seara.
Si daca vrei sa auzi cam ce mai canta oamenii sau sa-ti aduci aminte de ei poti da un click aici sau ai un filmuletz mai jos.




Oamenii de pe Chestionabil te invita vineri 27 februarie la un party in Studio Martin.
O seara de dans chestionabila cu : Monici, Mr. Disko, Eusebio Digital, Jackhammer Jesus, TRG si Michi (Suie Paparude).
Chestionabila ora de incepere este 22:30 iar intrarea fix 10 ron.



The Other Side of Expirat iti propune pentru acest weekend:
Vineri 27 februarie - Manki’n'Stieb de la ora 23.00.
Sambata 28 februarie - Funky Mamas present: Music from the 29th Dimension cu invitati la platane : Dj D (FR)
Rylee(UK)
Karda (ES)
ora 23.00



Ei bine si cum sa inchei weekendul daca nu intr-o noua luna. Chiar de 1 martie ai in B52 concert cu Rain District si Roua de la 20:30 cu minim 15 lei intrarea.
De ce minim 15 lei? Pentru ca este vorba despre un concert caritabil in urma caruia se doreste achizitionarea unui nou scaun cu rotile pentru o tanara de 20 de ani ce are nevoie de el.
Mai multe detalii (si chiar te rog sa acorzi 5 minute sa citesti despre ce este vorba) aici.
Ajuta la salvarea unei vieti si incepe luna cu un cer de catifea.
See u there!

B'ESTFEST 2009 - 02

Lista surprizelor Emagic Enterntainment pentru B'EESTFEST-ul din acest an continua cu o noua confirmare : The Klaxons.
Trupa britanica formata in 2005 la Londra si ce in doar doi ani a devenit una dintre cele mai apreciate pe zona brit indie vine pentru prima data in Romania in ziua cu numarul 2 - 3 iulie alaturi de Orbital, Franz Ferdinand si The Faint.



Ramanem astfel cu ochii pe B'ESTFEST si astept cu interes urmatoarele surprize.

A fost James Blunt

A fost James Blunt in Bucuresti...iar daca n-ar fi fost poate ca nu am fi simtit atata pasiune, atata romantism si atatea sentimente intr-o singura noapte.
Sambata, 21 februarie, a fost ziua in care inimile a 4.000 de romani au batut din ce in ce mai tare la Sala Polivalenta din Bucuresti.
Anuntat inca din luna decembrie (daca nu ma insel eu), cu o locatie initiala ce putea fi Romaero Baneasa si ulterior mutat la Sala Polivalenta concertul a fost unul ce nu trebuia ratat.
Publicul a fost unul dintre cele mai eterogene si mai diverse din cate am putut vedea la un concert si asta datorita prezentei pustoaicelor de 16 - 17 ani (doua chiar m-au facut sa ma simt batran vazandu-le pictate pe obraz cu o inima si deasupra scris "Jamie"), a domnisoarelor din categoria de varsta 20 - 35, dar si a doamnelor de peste 50 de ani ce si-au facut simtita prezenta. De asemenea foarte multi spectatori sositi de pe alte meleaguri...in special am remarcat britanici, rusi, japonezi, italieni si francezi (chiar vecini de scaune cu subsemnatul).
James Blunt a sosit pe scena cu 10 minute intarziere fata de ora programata insa asteptarea a meritat inca de la prima melodie, "Breathe".
A urmat obisnuitul "Buna seara" in romana ce a incantat audienta insa mult mai mult a reusit sa ridice de pe scaune ceea ce a urmat..."Wisemen" un hit pe care publicul a demonstrat ca-l cunoaste bine.
Vizualurile au fost pe masura concertului, rosul rasaritului de soare aparut pe "Beautiful Dawn", imaginile din Kosovo ce au insotit tanguitoarea si dureroasa "My Bravery", femeile ce dansau sub apa pe "You're Beautiful", micile accente manga de pe "'Cause I Love You" nu au facut decat sa intregeasca starea data publicului de magnifica voce a lui Blunt.
De remarcat vioiciunea lui Blunt ce pe "'Cause I Love You" a alergat in spatele salii, daramand fara sa vrea o domnisoara blonda, unde fusese amplasat un pian si a ramas acolo pentru a canta urmatoarele 3 melodii.
Fiecare acord si fiecare vers cantat de Blunt a reusit sa emotioneze publicul, probabil chiar atat de mult incat au existat oameni ce in timpul melodiei "Goodbye My Lover" nu si-au putut stapani lacrimile.
"1973" a incheiat intr-o atmosfera disco-romantica o seara absolut extraordinara in care James Blunt a demonstrat de ce este unul dintre cei mai importanti artisti ai momentului iar la finalul careia publicul a plecat mai emotionat, mai romantic si inca aflat sub vraja starii create de britanic.
Au fost si doua incercari de a i-se canta "Happy Birthday" insa au fost total ignorate de artist poate si pentru ca urma sa-si serbeze ziua duminica in cadrul concertului de la Sofia.
Din pacate a existat si un mare minus: organizatorii nu au avut grija absolut deloc de incalzirea salii astfel incat in Polivalenta a fost la fel de frig ca si afara iar asta ma face sa ma intreb oare cum ar fi fost daca cei ce organizau acest concert ar fi avut mai multa experienta dar si in acelasi timp sa ma bucure ca event-ul n-a mai avut loc la Romaero unde situatia probabil ar fi fost mult mai rea.
Cam asta a fost la James Blunt, un spectacol frumos, o voce ce live suna absolut hipnotizant si a night to remember.

Cesar 2009



Academia franceza de film isi va anunta laureatii pe 2009 vineri 27 februarie.
Nominalizatii pentru cele mai importante categorii sunt urmatorii:

Cel mai bun film:
Entre les murs, de Laurent Cantet
Mesrine, de Jean-Francois Richet
Seraphine, de Martin Provost
Un conte de Noel, al lui Arnaud Desplechin
Paris, de Cedric Klapisch
Il y a longtemps que je t'aime, de Philippe Claudel
Le premier jour du reste de ta vie, de Remi Bezancon

Cel mai bun regizor:
Laurent Cantet, Entre les murs
Arnaud Desplechin, Un conte de Noel
Martin Provost, Seraphine
Jean-Francois Richet, Mesrine
Remi Bezancon, Le premier jour du reste de ta vie

Cea mai buna actrita:
Catherine Frot in Le crime est notre affaire
Yolande Moreau pentru Seraphine, de Martin Provost
Kristin Scott-Thomas pentru Il y a longtemps que je t’aime, de Philippe Claudel
Sylvie Testud pentru interpretarea din Sagan, de Diane Kurys
Tilda Swinton in Julia, de Erick Zonca

Cel mai bun actor:
Albert Dupontel in Deux jours a tuer, de Jean Becker
Francois-Xavier Demaison pentru rolul din Coluche, l'histoire d'un mec de Antoine de Caunes
Vincent Cassel in Mesrine, de Jean-Francois Richet
Jacques Gamblin pentru Le premier jour du reste de ta vie, de Remi Bezancon
Guillaume Depardieu pentru Versailles, de Pierre Schoeller

Tanara speranta feminina:
Marilou Berry pentru Vilaine
Louise Bourgoin pentru La Fille de Monaco
Anais Demoustier pentru Les grandes personnes
Deborah Francois pentru Le premier jour du reste de ta vie
Lea Seydoux pentru La belle Personne al lui Christophe Honore

Tanara speranta masculina:
Ralph Amoussou pentru Aide-toi, le Ciel t'aidera
Laurent Capelluto pentru Un Conte de Noel
Marc-Andre Grondin pentru Le premier jour du reste de ta vie
Gregoire Leprince-Ringuet pentru La belle personne
Pio Marmai pentru Le premier jour du reste de ta vie

Cel mai bun actor, rol secundar:
Benjamin Biolay pentru rolul din Stella
Claude Rich pentru Aide-toi, le ciel t'aidera
Pierre Vaneck din Deux jours a tuer
Jean-Paul Roussillon pentru Un Conte de Noel
Roschdy Zem pentru La Fille de Monaco

Cea mai buna actrita, rol secundar:
Jeanne Balibar in Sagan
Anne Consigny in Un Conte de Noel
Karin Viard in Paris
Elsa Zylberstein in Il y a longtemps que je t'aime

Cel mai bun film strain:
Eldorado
Gomorra
Into the wild
Le Silence de Lorna
Vals cu Bashir
Two Lovers
There Will be Blood

Oscar 2009 - Castigatorii



Astazi dimineata (conform fusului orar al Romaniei) Academia Americana de Film si-a anuntat premiantii in cadrul celei de a 81-a editii a galei de premiere.
Oscar 2009 din nou reuseste sa surprinda si de asemenea sa ofere din nou puncte de discutii celor ce considera ca in ultimii ani filmele premiate peste Ocean au o calitate slaba...lucru vizibil in cadrul festivalelor europene.
Castigatorii acestei editii sunt:
Cel mai bun film: "Slumdog Millionaire"

Cel mai bun regizor: Danny Boyle - "Slumdog Millionaire"

Cel mai bun actor: Sean Penn - "Milk"

Cea mai buna actrita: Kate Winslet - "The Reader"

Cel mai bun actor - rol secundar: Heath Ledger - "The Dark Knight"

Cea mai buna actrita - rol secundar: Penelope Cruz - "Vicky Cristina Barcelona"

Cel mai bun film strain: "Departures" (Japonia)

Cel mai bun scenariu adaptat: "Slumdog Millionaire" - Simon Beaufoy

Cel mai bun scenariu original: "Milk" - Dustin Lance Black

Cel mai bun film de animatie: "WALL-E" - Andrew Stanton

Cea mai buna scenografie: "The Curious Case of Benjamin Button" - Donald Graham Burt, Victor J. Zolfo

Cea mai buna imagine: "Slumdog Millionaire" - Anthony Dod Mantle

Cel mai bun mixaj de sunet: "Slumdog Millionaire" - Ian Tapp, Richard Pryke, Resul Pookutty

Cel mai bun montaj de sunet: "The Dark Knight" - Richard King

Cea mai buna coloana sonora: "Slumdog Millionaire" - A.R. Rahman

Cel mai bun cantec: "Jai Ho" - "Slumdog Millionaire" (A.R. Rahman, Sampooran Singh Gulzar)

Cele mai bune costume: "The Duchess" - Michael O'Connor

Cel mai bun documentar: "Man on Wire" - James Marsh, Simon Chinn

Cel mai bun documentar - scurtmetraj: "Smile Pinki" - Megan Mylan

Cel mai bun montaj: "Slumdog Millionaire" - Chris Dickens

Cel mai bun machiaj: "The Curious Case of Benjamin Button" - Greg Cannom

Cel mai bun scurtmetraj - animatie: "La Maison en Petits Cubes" - Kunio Kato

Cel mai bun scurtmetraj: "Spielzeugland" - Jochen Alexander Freydank

Cele mai bune efecte speciale: "The Curious Case of Benjamin Button" - Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton, Craig Barron

Marii perdanti ai serii au fost "The Curious Case of Benjamin Buttons" ce din 13 nominalizari n-a reusit sa obtinat decat 3 premii si acelea la categorii fara prea mare importanta, "Frost/Nixon" ce a primit 5 nominalizari insa nu a plecat cu niciun premiu, "Entre Les Murs" ce in 2008 castiga "Golden Palm" la Cannes insa nu a fost preferat ca cel mai bun film strain la aceasta categorie fiind ales un mediocru japonez multipremiat la tot felul de festivale de mana a doua si a treia.
Academia a ales acum ramane la latitudinea publicului daca ceea ce au ales specialistii ii va incanta si pe ei.
Urmeaza Cesar 2009!

Noua descoperire muzicala : Roua



Roua - Cer de catifea
Asculta mai multe audio Muzica »

Numai stiu cum insa intr-una din zilele saptamanii ce se incheie astazi am descoperit aceasta melodie din partea Roua.
Mi s-a parut foarte interesanta, foarte hazlie si mi-a sunat la fel de racoritoare si interesanta ca o ploaie calda de vara.
Este o melodie pe care pariez ca fiind un hit de radio asa ca sper ca Guerrilla si Clandestino (mai stie cineva ceva de ei?) sau poate chiar si radiourile comerciale s-o "adopte" si sa-si incante audienta cu ea.
Ascult-o si daca vrei mai multe detalii despre trupa Roua ei bine da un click aici iar pe 1 martie haide sa ne vedem in B52 la concertul Roua pentru a ne distra si pentru a ajuta si la salvarea unei vieti.

B'ESTFEST 2009 - 01



Pentru ca aseara tot discutam si incercam sa-mi aduc aminte ce se intampla la editia din acest an al B'ESTFEST uite ca m-am gandit sa iti ofer informatiile aparute so far.
Astfel festivalul din acest an incepe pe 1 iulie si se incheie pe 5 iulie iar locatia a ramas aceeasi si anume : Romexpo.
Programul anuntat si confirmat pana acum este urmatorul (am inclus si cate un sample pentru fiecare artist nu de alta dar poate pe unii nu-i recunoasteti dupa nume asa cum am patit eu cu Ayo pana cand in urma unui mic "unplugged" am fost "luminat"):

Ziua "Zero" - 1 iulie :
The Killers


Patrice


Ziua 1 - 2 iulie :
Moby


Motorhead


Ayo


Ziua 2 - 3 iulie :
Orbital


Franz Ferdinand


The Faint


Ziua 3 - 4 iulie :
The Charlatans


The Ting Tings


B'ESTFEST Aftershock - 5 iulie :
Manowar


Holyhell


Despre bilete aflam urmatoarele:
Biletele pentru B’ESTFEST 2009 sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de preturi:
Abonamentele de trei zile valabile pentru 2, 3 si 4 iulie au fost puse in vanzare putand fi achizitionate la pretul de 270 lei de pe siteul www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta.
Biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 de lei si 150 de lei (Zona A, din fata scenei), in Zona A accesul copiilor sub 12 ani fiind strict interzis.
Biletele de o zi de festival, atat pentru „Ziua Zero”, cat si pentru cele trei zile de B’ESTFEST pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro, urmand ca de marti, 27 ianuarie, acestea sa fie disponibile si in magazinele Diverta.
Biletele de o zi sunt valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt achizitionate („Ziua Zero”, zilele 2, 3 sau 4 iulie) si vor fi disponibile la urmatoarele preturi: 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.
via B'ESTFEST

Mai multe vom afla in curand.

Berlin Film Festival 2009 - editia 59 - Castigatorii



Castigatorii editiei din acest an ai Festivalului de Film de la Berlin, si implicit filmele pe care trebuie sa le vezi odata cu sosirea lor in Romania, sunt urmatorii:

Premiile Juriului International:
Ursul de Aur - Cel mai bun film: "La Teta Asustada" - Claudia Llosa

Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului: "Alle Anderen" - Maren Ade ex aequo "Gigante" - Adrian Biniez

Ursul de Argint - Cea mai buna regie: Asghar Farhadi - "Darbareye Elly"

Ursul de Argint - Cea mai buna actrita: Birgit Minichmayr - "Alle Anderen"

Ursul de Argint - Cel mai bun actor: Sotigui Kouyate - "London River"

Ursul de Argint - Cea mai buna realizare artistica: Gábor Erdély si Tamás Székely pentru sunetul din "Katalin Varga"

Ursul de Argint - Cel mai bun scenariu: Oren Moverman si Alessandro Camon - "The Messenger"

Premiul "Alfred Bauer" - "Gigante" - Adrian Biniez ex aequo "Tatarak" - Andrzej Wajda

Ursul de Aur - Cel mai bun scurt-metraj: "Please Say Something" - David O'Reilly (Irlanda)

Ursul de Argint - Cel mai bun scurt-metraj: "Jade" - Daniel Elliott (Marea Britanie)

Premiul "Amnesty International" - "Storm" - Hans-Christian Schmid

Premiul "Femina" - Silke Fischer - pentru designul din "Alle Anderen"

Si din nou o victorie romaneasca la Berlin, de aceasta data in cadrul premiilor independente categoria "Cinémas d’Art et d’Essai" in cadrul subcategoriei "Forum" -"Cea mai fericita fata din lume" in regia lui Radu Jude.

Clubbing 25



Club Violette impreuna cu Shark - DrinkEnergy prezinta cel mai proaspat proiect pe scena clubbing -CROMOZOMI (www.myspace.com/cromozomi)
Miss Mara si Alin Prada cei 2 cromozomi, componenti ai acestui proiect, va propun un nou "film" al muzicii prezentat in mai multe episoade... nu ratati inceputul. Vineri, 20 feb/ h23.00 B-Day party Miss Mara & Alin Prada @ Violette Club, ex Nagual/ Calea Victoriei 118.

Evenimentul saptamanii : James Blunt la Sala Polivalenta



Evenimentul acestei saptamani va avea loc sambata 21 februarie incepand cu orele 20:00 la Sala Polivalenta.
Este vorba evident despre concertul James Blunt, artist ce ajunge pentru prima oara in Romania si personal sper ca nu si pentru ultima.
Cu o zi inainte de implinirea a 35 de ani James va propune publicului romanesc unul dintre cele mai romantice concerte posibile si asta pentru ca la asta se pricepe cel mai bine.
Considerat ca cel mai bun debutant al tuturor timpurilor datorita faptului ca primul sau album "Back to Bedlam" ce a intrat si in "Guiness Book of Records" ca discul cu cea mai rapida vanzare pe parcursul unui an.
Single-uri ca "You're Beautiful", "High", "Goodbye My Lover" sau "Wisemen" au devenit in foarte scurt timp imnuri ale radiourilor din intreaga lume astfel incat dintr-un necunoscut James Blunt a devenit unul dintre cei mai importanti artisti ai ultimilor ani.
In 2007 Blunt lanseaza cel de al doilea disc, "All The Lost Souls" despre care revista "Rolling Stones" declara ca "contine balade ce ii fac pe Coldplay sa para ca Arctic Monkeys". Din nou melodii ca "1973", "Same Mistake" sau "Carry You Home" au ajuns in foarte scurt timp de la lansare in playlist-urile si pe primele locuri ale radiourilor.
2008 ii aduce lui James Blunt colaborarea cu Laura Pausini pe melodia ce da si titlul ultimului disc al artistei italiene, "Primavera in Anticipo".
Acestea fiind amintite sambata de la 20:00 la Sala Polivalenta ar fi bine sa fii prezent pentru a nu rata un concert cu adevarat memorabil.
Intrarea se face incepand cu orele 18:00, biletele se pot achiziona inca de la magazinele Diverta si bilet.ro iar pretul biletelor ramase variaza intre 220 si 500 de lei.
Ne vedem acolo si enjoy the show!




Astrograma vine in trafic



Liniutza in trafic iti poate aduce surprize...dintre cele mai diverse.
Povestea mi-a fost relatata de o prietena si a avut loc duminica.
Personajele sunt :
- domnisoara posesoare de masina mica si cu ceva caluti putere sub capota cu un mic chef de a conduce.
- de partea cealalta barbat cu masina Opel (evident mult mai mare si mai puternica) ce probabil se poate incadra in ceea ce am mai scris atat aici cat si daca este posesor de costum aici.
Situatia este simpla : avem un semafor, domnisoara are chef sa se distreze putin asa ca evident face o mica liniutza cu Opel-ul.
Surpriza intervine insa in momentul imediat urmator cand soferul opreste masina, coboara, vident spre stupefactia domnisoarei ce se gandea deja la tot felul de lucruri, si ii ofera o carte de vizita.
Nu te gandi ca de fapt omul lucreaza ca agent de vanzari la Opel sau ca pur si simplu se ocupa cu asigurarile.
Stai asa ca nu este chiar atat de simplu. Pe cartea de vizita scria clar, frumos si cu oaresce desene : "X" (adica al sau nume - fara prenume) iar dedesubt a sa indeletnicire...si aici vine surpriza pentru ca omul este "astrolog".
Iar daca crezi ca asta este tot ei bine te cam inseli. Numarul masinii conduse de domnul astrolog avea urmatoarele initiale:"PLM".Asa ca daca esti la semafor si faci o liniutza cu un Opel ce are la numar terminatia "PLM" ei bine afla ca in masina se afla "X" de profesie astrolog si nu stiu daca poate citi in stele daca ii va iesi manevra sau nu dar probabil daca esti o domnisoara draguta vei primi si o carte de vizita din partea mai sus numitului.
Barbatii romani continua din nou sa surprinda si practic cred ca nu vor inceta prea curand sa faca asta, nu de alta dar iti mai trebuie si ceva intelect pentru a abandona stilul asta grobian marinaresc ce pare sa fi fost insusit foarte bine de o mare parte a purtatorilor de penis din Romania.

Melodia de ploaie a zilei



Afara ploua si in pofida acestui lucru exista momente cand uitand de gropi, noroaie si tot felul de alte probleme generate de Bucurestiul cel invechit muzica pe care o auzi in urechi te poate incanta peste masura si iti poate da o frumoasa senzatie de visare.
Stii...genul ala de melodie pe care o stiai, sau pe care o auzi pentru prima oara si te face sa dai din mana, din picior, sa incepi sa lalai putin versurile pe care le auzi.
Exact genul asta de melodie vreau sa-ti propun astazi. O melodie pe care am descoperit-o dintr-un status de mess al unei prietene si pe care nu o mai auzisem.
Pare a fi o melodie romantica si poate fi clar o melodie de ploaie adica melodia care atunci cand ploua iti creeaza o sentatie foarte placuta de bine.
Cel putin mie asa mi s-a parut asa ca ti-o ofer si tie. Melodia de ploaie de astazi este o romaneasca, absolut surprinzatoare si incantatoare.
Merci de descoperire spun prietenei si enjoy voua!

Propuneri de Valentine's Day 02



Din ciclul prezentarilor de evenimente asupra carora merita sa te opresti este si cea de fata.
Iar organizatorii ne spun asa despre party:
"Daca nu ti-ai gasit inca perechea cu care sa petreci ziua indragostitilor e foarte bine.
E foarte bine si daca nu iti plac poezioarele siropoase, inimioarele si jucariile de plus.
E foarte bine pentru ca exista o alternativa!
Vino sambata 14 februarie in club Mash Up, la petrecerea NEindragostitilor.
1 fata (whatever) si 2 baieti (Kozo si El Cezere) iti vor oferi compania muzicala pentru cele 3 posibiliati pe care le ai.
Verifica numarul de pe bratara pe care o primesti la intrare si intalneste-ti perechea in timpul petrecerii. Acelasi numar de pe bratara exista la 1 fata si 2 baieti, posibiliatile fiind desigur 3.
Wicked!"
via Nights

Avem astfel doua posibilitati interesant de a ne petrece Valentine's-ul fara floricele, poezioare si alte asemenea dulcegarii.

Propuneri de Valentine's Day 01

Pentru ca tot se apropie Valentine's Day am inceput sa fiu mai atent la propunerile de party si cumva asta si pentru a-mi gasi o scuza de a afla ce se mai intampla si pe unde pot "ateriza" in acest weekend.
Iar astazi pe Chestionabil am gasit o propunere foarte interesanta pe care ti-o prezinta si tie:

Suna incitant si interesant iar mai multe detalii poti afla aici.

Pescuit Sportiv de Adrian Sitaru



Vineri 13 februarie are loc in cinematografele din Romania premiera filmului "Pescuit Sportiv" al lui Adrian Sitaru ce are in rolurile principale pe Adrian Titieni, Ioana Flora si Maria Dinulescu.
De la "Legaturi Bolnavicioase" si pe urma "4,3,2" n-am mai asteptat cu atata interes intrarea unui film romanesc in cinematografe.
Astazi in "Cotidianul" Alexandra Olivotto ne prezinta reactiile presei franceze dupa proiectia filmului. Reactii absolut excelente sosite din presa din Hexagon ce culmineaza cu etichetarea filmului de catre "Le Monde" "drept o excelenta surpriza venita din partea productiei recente de film romanesc."
Tot din presa aflu ca prestatia Mariei Dinulescu este una de exceptie asa ca fixati-va ochii pe al sau personaj pentru a vedea daca asa este ori ba.
Filmul are deja cateva premii la activ si anume :
2008 - Cea mai buna actrita in rol principal - Maria Dinulescu la egalitate cu Ioana Flora - Festivalul International de la Salonic
2008 - Alexandrul de Argint - Premiul Special al Juriului - Adrian Sitaru - Festivalul International de la Salonic
2008 - Nominalizare la Alexandrul de Aur - Adrian Sitaru - Festivalul International de la Salonic
2009 - Premiul categoriei New Voices/New Visions - Adrian Sitaru - Festivalul International de Film de la Palm Springs

Sa vedem ce va aduce viitorul pentru acest film si ne vedem saptamana viitoare in cinema!
Mai jos iti ofer trailerul filmului via Cinemagia.

Berlin Film Festival 2009 - editia 59



Primul mare festival European incepe astazi la Berlin iar castigatorii vor fi anuntati pe 15 februarie in ultima zi a festivalului.
Pana atunci toata lumea buna a cinematografiei isi muta capitala la Berlin.
Iata nominalizarile:

Competitie oficiala

Everyone Else (Germania, regia Maren Ade)
Rage (Marea Britanie, regia Sally Potter)
The Dust of Time (Grecia, regia Theo Angelopoulos)
Forever Enthralled (China, regia Chen Kaige)
The Messenger (SUA, regia Oren Moverman)
London River (Algeria, regia Rachid Bouchareb)
Mammoth (Suedia, regia Las Moodysson)
Cheri (Marea Britanie, regia Stephen Frears)
About Elly (Iran, regia Asghar Farhadi)
Gigante (Uruguay, regia Adrian Biniez)
Happy Tears (SUA, regia Mitchell Liechtenstein)
In the Electric Mist (SUA, regia Bertrand Tavernier)
Katalin Varga (Romania/Marea Britanie/Ungaria, regia Peter Strickland)
The Milk of Sorrow (Spania, regia Claudia Llosa)
Little Soldier (Danemarca, regia Annette K. Olsen)
Ricky (Franta, regia Francois Ozon)
Sturm (Germania, regia Hans-Christian Schmid, cu Anamaria Marinca)
Sweet Rush (Polonia, regia Andrzej Wajda)
My One and Only (SUA, regia Richard Loncraine)

Sectiunea Panorama

Absolute Evil (SUA, regia Ulli Lommel)
Ander (Spania, regia Roberto Caston)
The Bone Man (Austria, regia Wolfgang Murnberger)
Fig Trees (Canada, regia John Greyson)
Fucking Different Tel Aviv (Israel, regia Yair Hochner, Avital Barak, etc.)
Ghosted (Germania, regia Monika Treut)
All Around Us (Japonia, regia Hashigushi RyosMarea Britaniee)
High Life (Canada, regia Gary Yates)
Human Zoo (Franta, regia Rie Rasmussen)
Skirt Day (Franta, regia Jean-Paul Lillenfeld)
The Rainbow Troops (Indonezia, regia Riri Riza)
Pedro (SUA, regia Nick Oceano)
Light Gradient (Germania, regia Jan Kruger)
Just Walking (Spania, regia Augustin Diaz Yanes)
The Countess (Franta, regia Julie Delpy)
White Lightnin' (Marea Britanie, regia Dominic Murphy)
La barbe bleue (Franta, regia Catherine Breillat)
An Englishman in New York (Marea Britanie, regia Richard Laxton)
Kill Daddy Good Night (Germania, regia Michael Glawogger)
The Fish Child (Argentina, regia Lucia Puenzo)
Welcome (Franta, regia Philippe Lioret)
A North Chinese Girl (China, regia Zou Peng)
Raging Sun, Raging Sky (Mexic, regia Julian Hernandez)
Russia 88 (Rusia, regia Pavel Bardin)
Sleeping Songs (Germania, regia Andreas Struck)
Strella (Grecia, regia Panos H. Koutras)
Retribution (Brazilia, regia Paulo Pons)
Claustrophobia (Hong Kong, regia Ivy Ho)
End of Love (China, regia Simon Chung)
North (Norvegia, regia Rune Denstad Langlo)
Short Cut to Hollywood (Germania, regia Marcus Mittermeier, Jan Henrik Stahlberg)
Yang Yang (Taiwan, regia Yu-Chieh Cheng)
575 Castro Street (SUA, regia Jenni Olson)
The End of the Pig Is the Beginning of the Sausage (Germania, regia John Edward Heys)
Gevald (Israel, regia Netalie Braun)
Queer Sarajevo Festival 2008 (Bosnia, regia Masa Hilcisin)
The Casuarina Cove (Singapore, regia Junfeng Boo)

Sectiunea Forum

Green Waters (Argentina, regia Mariano De Rosa)
From Arusha to Arusha (Franta, regia Christophe Gargot)
Beeswax (SUA, regia Andrew Bujalski)
Calimucho (Olanda, regia Eugenie Jansen)
Cea mai fericita fata din lume (Romania, regia Radu Jude)
Citizen Juling (Thailanda, regia Kraisak Choonhavan, Manit Sriwanichpoom)
The Day After (Coreea, regia Lee S)
Deep in the Valley (Japonia, regia Funahashi Atsushi)
Defamation (Israel, regia Yoav Shamir)
Doctor Ma's Country Clinic (China, regia Cong Feng)
Encirclement (Canada, regia Richard Brouillette)
The Exploding Gin (SUA, regia Bradley Rust Gray)
Mr. Governor (Suedia, regia Mans Mansson)
My Only Sunshine (Turcia, regia Reha Erdem)
Help Gone Mad (Rusia, regia Boris Khlebnikov)
Can Go Through Skin (Olanda, regia Esther Rots)
The Korean Wedding Chest (Germania, regia Ulrike Ottinger)
Land of Scarecrows (Coreea, regia Roh Gyeong-Tae)
Letters to the President (Canada, regia Petr Lom)
Love Exposure (Japonia, regia Sono Sion)
Burrowing (Suedia, regia Fredrik Wenzel, Henrik Hellström)
Marin Blue (SUA, regia Matthew Hysell)
Members of the Funeral (Coreea, regia Baek Seung-Bin)
Mental (Japonia, regia Soda Kazuhiro)
Sometime in August (Germania, regia Sebastian Schipper)
My Dear Enemy (Coreea, regia Lee Yoon-Ki)
Naked of Defenses (Japonia, regia Ichii Masahide)
My Greatest Escape (Franta, regia Fabienne Godet)
The One Man Village (Lebanon, regia Simon El Habre)
Rachel (Franta, regia Simone Bitton)
The Mermaid and the Diver (Mexic, regia Mercedes Moncada Rodríguez)
Soundless Wind Chime (Hong Kong, regia Kit Hung)
Sweetgrass (SUA, regia Lucien Castaing-Taylor)
Treeless Mountain (Coreea, regia So-Yong Kim)
Pardon my French (Franta, regia Sophie Fillières)
Winter Silence (Olanda, regia Sonja Wyss)
By Comparison (Germania, regia Harun Farocki)

Putem cu usurinta observa lupta de "categorie grea" ce va avea loc in cadrul competitiei oficiale intre maestrii Angelopoulos, Frears, Ozon si Wajda.
De asemenea observ absenta filmului lui Fernan Ozpetek - "Un Giorno Perfetto / O zi perfecta" ce a castigat un premiu la Venezia in 2008.
Mai multe detalii despre ceea ce se intampla la festival in zilele urmatoare.

Un nou spatiu : Pavilionul Unicredit



Pentru ca imi place arta contemporana si pentru ca imi plac ideile frumos puse in aplicatie pe zona culturala iti prezint avanpremiera unui eveniment ce nu trebuie ratat : deschiderea Pavilionului Unicredit, joi 19 februarie orele 19:00.
See u there!



Deschiderea oficiala a centrului pentru arta si cultura contemporana PAVILION UNICREDIT va avea loc joi, 19 februarie 2009, orele 19.00.
Va invitam sa fiti alaturi de noi.

Programul zilei:

11.00 - 12.00 -- Conferinta de presa, urmata de un tur explicativ al centrului si al expozitiei.

12.00 - 13.00 -- Sesiune de Q&A (intrebari si raspunsuri). Participanti: Lia Perjovschi, Eugen Radescu, Razvan Ion, Andrei Craciun.

19.00 -- Deschiderea oficiala a expozitiei "STATEMENT", curator: Lia Perjovschi.

21.00 -- Punch Glam Party with kitschy pop music video projection.

"STATEMENT" curated by Lia Perjovschi
19 februarie - 19 aprilie 2009

Pentru prima data in ultimii 20 de ani o banca devine centru de arta. Un centru in centrul orasului si nu in periferie asa cum logica tranzitiei ne-a obisnuit pana acum. Spatiile artei contemporane care nu au fost dizlocate, inchise sau aruncate la margine, devin tot mai mici sau tot mai comerciale. Istoria artei contemporane romanesti este istoria pierderilor… un loc, o bursa, un om, niste idei. si ca intodeauna o exagerare e acoperita de alta, lipsa unitatilor diverse este politic acoperita cu Unitatea Centrala, prea mare si prea dependenta: muzeul.

O revista de arta care a creat o BIenala si acum deschide UN centru permanent pentru arta contemporana.
In mijlocul PAVILION UNICREDIT nu sta cum am putea crede “spectacolul”, ci “arhiva/informatia”. Fundamentala este “cunoasterea”, resursa.

Orice loc nou si orice proiect nou incepe cu un “statement”. in limba romana: “declaratie de credinta”. Ce se vrea si ce ar putea fi acel loc.

STATEMENT este un plan de expozitie. Un traseu. Un process. Story board-ul unui centru de arta contemporana astazi. O demonstratie conceptuala a liniilor de forta care ordoneaza viata intelectuala si viata pur si simplu. Un program multidisciplinar alcatuit cu modestie (carti, ziare, citate). O banca de date si de posibilitati. Arta nu-i de una singura. Arta este asezata in context cultural, politic si stiintific. Lucrari care daca sunt vazute trebuie date cadou, replici mai interesante decat originalul, sute de artisti in text, imagini, cartoline. Istoria institutionala in pungi. O harta de idei care o poate lua razna sau se poate structura linistit. Un laborator in care publicul devine cercetator.

STATEMENT rupe cercul vicios alcatuit din umilinta financiara, imbecilitate birocratica, neintelegere si nestiinta culturala, autism institutional, reducerea la starea de a cere si de a fi mereu respins fara explicatii, starea lui "totul impotriva ta" si foloseste resursele "Do It Yourself" pe care curatorul cercetator le-a coagulat 20 de ani.

Ce definim ca obiect artistic? De unde pana unde se poate intinde cercetarea artistica? Cat de liberi suntem in gandire?
Fara sa stim am devenit conservatori. Am vrea sa fim avangardisti sa rasturnam lucrurile dar le facem in aceeasi logica. Ne plangem de aceleasi lucruri. Repetam acelesi greseli. Suntem cultural in efectul tunel.

Ce este de facut?
Daca schimbam unghiul de vedere? Daca ne uitam pe ambele parti ale lunetei? Aici in univers. Aici pe pamant. Aici in Romania. Aici in PAVILION.
In STATEMENT resursa nu este numai teoreticianul de arta sau filosoful culturii ci si artistul, cosmonautul, specialistul in string theory, astrologul si inventatorul.
Sunt artistii inventatori? Cum arata lumea vazuta dinafara lumii?
Este un tricou arta? Este o cartolina o lucrare? Ce ne spun imaginile downloadate de pe internet si pe urma trase la aparatul de copiat? Ce inseamna acces democratic la informatie? Pentru cat timp ne putem baza pe antologia populara? De ce Second Life imita viata?

Stim din ce suntem facuti (genomul), stim unde ne aflam (universul), stim insa de ce? (Lia Perjovschi tradusa pentru presa de Dan Perjovschi)

Ce este PAVILION UNICREDIT

Majoritatea celor 140 de milioane de locuitori ai Rusiei traiesc in blocuri comuniste, in apartamente pe care le numesc "Hrusciovchi", dupa numele fostului lider comunist in vremea caruia au fost construite, in anii '60. Totul a pornit insa de la Stalin. El le-a gandit si le-a pus in practica. tara dominata timp de 45 de ani de catre Rusia, Romania se poate mindri cu acelasi tip de habitat. "Hrusciovchi" au niste bucatarii minuscule, ceea ce reprezinta un mare pas inainte fata de asa-numitele "kommunalki" (acestea aveau bucatariile, baile si uneori chiar si dormitoarele la comun). Ideea omului nou, care nu are nimic de ascuns, a trecut in plan secund. Astazi, confortul devine arma principala a propagandei.

Asezat in Piata Victoriei, PAVILION UNICREDIT, se afla la parterul unui astfel de bloc, spatiu devenit sediu de banca in 1993, si ramas la fel timp de 15 ani. Constructia blocului a inceput in timpul regimului comunist si a fost finalizata la 5 ani dupa caderea acestuia. "Hrusciovchi" din centrul Bucurestilor este martorul transformarilor unei societati staliniste catre o societate capitalista puternic marcata politic si social. PAVILION UNICREDIT foloseste acest spatiu pentru mesajele sale, pentru pozitionare (vizavi de cladirea puterii executive - Guvernul Romaniei) cit si pentru istoria sa, brusc uitata. Un spatiu fara o istorie speciala, al istoriei intrerupte, al intirzierilor revolutionare. Un spatiu al cunoasterii si al interesului in societate, oras si comunitate.

PAVILION UNICREDIT este un spatiu independent work-in-progress, un spatiu de productie si cercetare al vizualului, al discursivului si al performativului. Este un loc al gindirii critice si care promoveaza o intelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale. Functia vitala a spatiului va ramine, insa, concretizarea.

PAVILION UNICREDIT va organiza 3-4 expozitii anual, evenimente discursive, un program de proiectii de filme si un program educational informal numit Free Academy.

In spatiul centrului va functiona una dintre cele mai importante zone de informare din tara compusa din CONTEMPORARY ART ARCHIVE (o arhiva creata de Lia si Dan Perjovschi) si PAVILION RESOURCE ROOM (o non-arhiva creata de Razvan Ion si Eugen Radescu).

Designul spatiului, architectura sa, a fost realizata de un arhitect roman vizionar, Adriana Mereuta, care a incercat relaxarea unei structuri comuniste. Spatiul este neobisnuit pentru un centru de arta contemporana si a fost realizat astfel incit sa pastreze elementele spatiului original, al constructiei de tip comunist, in acelasi timp adaugind functionalitate si concept utilitatii acestuia, pastrind in centrul sau ca punct de greutate arhivele/informatia.

---

Echipa

Director: Razvan Ion
Research Curator: Lia Perjovschi
Coordinator: Andrei Craciun
Project manager: Raluca Pop
Assistant Director: Ioana Nitu
Website/Software design: Alexandru Enachioaie
Space Design/Architecture: Adriana Mereuta
Intern: Silvia Vasilescu

Board
Dan Perjovschi
Eugen Radescu (presedinte)
Ioana Paun
Felix Vogel

---

PAVILION UNICREDIT este primul centru pentru arta si cultura contemporana din Romania si este rezultatul unei colaborari indelungate intre revista PAVILION, BUCHAREST BIENNALE si UNICREDIT tIRIAC BANK.
---
PAVILION, BUCHAREST BIENNALE, PAVILION UNICREDIT sint proiecte concepute si fondate de Razvan Ion & Eugen Radescu.

Adresa: Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei) Bucuresti
Email: pavilion@pavilionmagazine.org
T: 031 103 4131
Program de vizitare: Marti-Vineri 12.00 - 19.00, Simbata-Duminica 14.00 - 21.00, Luni - inchis
www.pavilionunicredit.ro

Parteneri: Pilsner Urquell
Parteneri media: Hotnews, 24Fun, Feeder.ro, Alternativ.ro

*informatii primite via e-mail din partea domnului Eugen Radescu caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru informare.

Miercurea e terna



Miercurea e terna? Sau miercurea eterna? Cam asta ar fi intrebarea zilei cred eu.
Intr-o discutie avuta astazi am aflat ca s-a facut inclusiv un studiu din care a reiesit ca miercurea este una din cele mai neproductive si deprimante zile ale saptamanii tocmai din cauza ca reprezinta mijlocul saptamanii.
Acum am stat si m-am gandit ca poate exista o dreptate in chestia asta insa ulterior mi-am dat ca de fapt nu prea este asa. Cred ca de fapt ne lasam afectati de numele zilei mai mult decat de ziua in sine. Exista deja in limbajul romanesc tot felul de conceptii gen "lunea nici iarba nu creste" ori gen. Insa pana la urma asta este o greseala si mi-am dat seama despre asta chiar din proprie experienta.
Par example luni chiar m-am simtit bine, de fapt un strop de fericire ramas de duminica seara a contribuit la asta, insa in absolut niciun fel n-am simtit ca ar fi o zi terna si ca acea zi chiar ar fi terna si eterna.
Astfel sunt convins ca de fapt zilele ni-le cam facem singuri si putem avea o zi care sa inceapa tern dar sa se incheie absolut fantastic si poate daca am avea ochii mai larg deschisi n-am rata sansa de a avea o zi placuta.
Tu ce terna sau eterna zi ai?
Iar voi cititorii acestui blog va ofer si o melodie de miercuri absolut excelenta pe care am descoperit-o acum ceva ani si in sfarsit am mai descoperit o persoana care sa fie incantata de ea asa ca v-o ofer si voua, enjoy!

Clubbing 24

Pentru saptamana asta iti recomand:



Vineri 6 februarie un nou party interesant in Cocoloco Music Club (Str. Ioan Zalomit, Nr. 6 - zona Cismigiu) in care vei avea parte de o seara speciala Eurodance.
Vei avea astfel parte de un remember Dr.Alban, Ace of Base, Real McCoy si cam tot ceea ce a insemnat eurodance-ul in perioada anilor '90.
Intrarea este 10 ron.



Sambata 7 februarie ProFM Dance da startul primaverii in club Studio Martin.
Un party de care se vor ocupa Gojira, Greeg (ProFM), Ok Corral si The Model.
Check out the ProFM Dance Spring Session!

Premiile Gopo 2009



Ei bine draga cititor/oare daca ieri iti spuneam care au fost marii castigatori ai premiilor Goya pe 2009 astazi iti prezint nominalizarile pentru editia cu numarul 3 ale premiilor Gopo ce va avea loc pe data de 2 martie la Fratelli Studios.
Juriul acestei editii este format din : Laurentiu Damian - regizor de film documentar, Maria Popistasu - actrita, Magda Mihailescu - critic de film, Laurentiu Bratan - critic de film si Florin Mihailescu - director de imagine.
Iar nominalizarile sunt:

CEL MAI BUN FILM:
Boogie
Cocosul decapitat
Restul e tacere

CEL MAI BUN REGIZOR:
Nae Caranfil (pentru “Restul e tacere”)
Radu Gabrea, Marijan D. Vajda (pentru “Cocosul decapitat”)
Radu Muntean (pentru “Boogie”)

CEL MAI BUN SCENARIU DE LUNG METRAJ
Alexandru Baciu, Radu Muntean, Razvan Radulescu (pentru “Boogie”)
Nae Caranfil (pentru “Restul e tacere”)
Adrian Lustig, Horatiu Malaele (”Nunta muta”)
Tudor Voican (pentru “Schimb valutar”)

CEL MAI BUN ACTOR IN ROL PRINCIPAL INTR-UN LUNG METRAJ
Dragos Bucur (in “Boogie”)
Alexandru Potocean (in ” Nunta muta”)
Cosmin Selesi (in “Schimb valutar”)
Marius Florea Vizante (in “Restul e tacere”)

CEA MAI BUNA ACTRITA IN ROL PRINCIPAL INTR-UN LUNG METRAJ
Ioana Iacob (in “Cocosul decapitat”)
Anamaria Marinca (in “Boogie”)
Meda Victor (in “Nunta muta”)

CEL MAI BUN ACTOR IN ROL SECUNDAR INTR-UN LUNG METRAJ
Silviu Biris (in “Restul e tacere”)
Mimi Branescu (in “Boogie”)
Adrian Vancica (in “Boogie”)
Vlad Zamfirescu (in “Restul e tacere”)

CEA MAI BUNA ACTRITA IN ROL SECUNDAR INTR-UN LUNG METRAJ
Ioana Bulca (in “Restul e tacere”)
Victoria Cocias (in “Cocosul decapitat”)
Aliona Munteanu (in “Schimb valutar”)
Mirela Zeta (in “Restul e tacere”)

CEA MAI BUNA MUZICA ORIGINALA
Laurent Causon (”Restul e tacere”)
Petru Margineanu (” Schimb valutar”)
Thomas Osterhoff (”Cocosul decapitat”)

CEA MAI BUNA IMAGINE (LUNG METRAJ)
Tudor Lucaciu (”Boogie”)
Marius Panduru (”Restul e tacere”)
Vivi Dragan Vasile (”Nunta muta”)

CEL MAI BUN MONTAJ (LUNG METRAJ)
Nita Chivulescu (”Supravietuitorul”)
Dan Nanoveanu (”Restul e tacere”)
Cristian Nicolescu, Cristina Ionescu (”Nunta muta”)

CEL MAI BUN SUNET (LUNG METRAJ)
Constantin Fleancu (”Cocosul decapitat”)
Dragos Stanomir (”Boogie”)
Florin Tabacaru, Stefan Crisan, Brian Riordan (”Restul e tacere”)

CEA MAI BUNA SCENOGRAFIE (LUNG METRAJ)
Sorin Dima (”Boogie”)
Florin Gabrea (”Cocosul decapitat”)
Mihnea Mihailescu (”Nunta muta”)
Calin Papura, Ruxandra Ionica (”Restul e tacere”)

CELE MAI BUNE COSTUME (LUNG METRAJ)
Georgiana Bostan (”Boogie”)
Doina Levintza (”Restul e tacere”)
Svetlana Mihailescu (”Cocosul decapitat”)
Oana Paunescu (”Nunta muta”)

CEL MAI BUN MACHIAJ SI CEA MAI BUNA COAFURA (LUNG METRAJ)
Ioana Ionita, Dana Roseanu (”Nunta muta”)
Ruth Philipp, Heiner Niehues, Clara Tudose (”Cocosul decapitat”)

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR
Constantin si Elena
Nunti, muzici si casete video
Podul de flori
Testimonial

CEL MAI BUN FILM DE SCURT METRAJ
Alexandra
Cucul
O zi buna de plaja
Palmele

PREMIUL “TANARA SPERANTA”
Anamaria Chioveanu (in “Lungul drum spre casa”)
Catalin Musat (in “Ciobanul zburator”)
George Chiper (”Palmele”)
George Dorobantu (”Elevator”)

PREMIUL PUBLICULUI (PENTRU FILMUL ROMANESC CU CEL MAI MARE SUCCES LA BOX OFFICE IN 2008)
Supravietuitorul - 25, 706 bilete vandute

CEL MAI BUN FILM EUROPEAN (DINTRE CELE DISTRIBUITE IN ROMANIA IN 2008)
De partea cealalta / Auf der anderen seite
In clasa / Entre les murs
In slujba regelui Angliei / I Served the King of England
Persepolis

via 4Arte

Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.
Sponsor: Teacher's, Studio Fratelli
Partener: Babel Communications
Evenimentul este sustinut de Radio Guerilla si Carturesti.
Parteneri media: Cotidianul, 24 FUN, Tabu, Observator Cultural, Ring, HBO, Boom Advertising, Monopoly TV, Zoom Media, Cineuropa.org, Hotnews.ro, Cinemagia.ro, HBOClub.ro, Metropotam.ro, Port.ro, Cinefan.ro, Acasa.ro, Stiletto.ro.

Premiile Goya 2009



Primul mare festival European de film si-a desemnat duminica 1 februarie castigatorii.
Cine a iesit invingator si cine a pierdut in cadrul editiei din acest an ale premiilor Goya decernate la Madrid poti afla mai jos si evident sunt trecuti cu bold.
De asemenea felicitari din nou echipei lui Cristian Mungiu pentru victoria obtinuta.

Cel mai bun film:
Camino - Javier Fesser
Los Crímenes de Oxford - Álex de la Iglesia
Los Girasoles Ciegos - José Luis Cuerda
Sólo Quiero Caminar - Agustín Díaz Yanes

Cel mai bun film strain vorbit in spaniola:
Acné (Uruguay) - Federico Veiro
La Buena Vida (Chile) - Andrés Wood
Lake Tahoe (Mexico) - Fernando Eimbcke
Perro Come Perro (Colombia) - Carlos Moreno

Cel mai bun film strain:
4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile (Romania) - Cristian Mungiu
The Dark Knight (US/UK) - Christopher Nolan
The Boy in the Striped Pajamas (UK) - Mark Herman
Auf der anderen Seite / The Edge of Heaven (Germania) - Fatih Akin

Cel mai bun documentar:
Bucarest, la Memoria Perdida - Albert Solé
Old Man Bebo - Carlos Carcas
El Pollo, el Pez y el Cangrejo Real - José Luis López-Linares
El Último Truco. Emilio Ruiz del Río - Sigfrid Monleón

Cel mai bun film de animatie:
Donkey Xote - Jose Pozo
Espíritu del Bosque - David Rubin
El Lince Perdido
RH+. El Vampiro de Sevilla - Antonio Zurera

Cel mai bun regizor:
José Luis Cuerda, Los Girasoles Ciegos
Agustín Díaz Yanes, Sólo Quiero Caminar
Javier Fesser, Camino
Álex de la Iglesia, Los Crímenes de Oxford

Cel mai bun debut regizoral:
Irene Cardona, Un Novio Para Yasmina
Belén Macías, El Patio de mi Cárcel
Nacho Vigalondo, Los Cronocrímenes
Santiago Zannou, El Truco del Manco

Cel mai bun actor:
Raúl Arévalo, Los Girasoles Ciegos
Javier Cámara, Fuera de Carta
Diego Luna, Sólo Quiero Caminar
Benicio del Toro, Che

Cea mai buna actrita:
Verónica Echegui, El Patio de mi Cárcel
Carme Elías, Camino
Ariadna Gil, Sólo Quiero Caminar
Maribel Verdú, Los Girasoles Ciegos

Cel mai bun actor in rol secundar:
Jordi Dauder, Camino
José Ángel Egido, Los Girasoles Ciegos
Fernando Tejero, Fuera de Carta
José María Yazpik, Sólo Quiero Caminar

Cea mai buna actrita in rol secundar:
Penélope Cruz, Vicky Cristina Barcelona
Elvira Mínguez, Cobardes
Rosana Pastor, La Conjura de El Escorial
Tina Sáinz, Sangre de Mayo

Cel mai bun actor debutant:
Luis Bermejo, Una Palabra Tuya
Álvaro Cervantes, El Juego del Ahorcado
Juan Manuel Montilla "Langui," El Truco del Manco
Martín Rivas, Los Girasoles Ciegos

Cea mai buna actrita debutanta:
Nerea Camacho, Camino
Farah Hamed, Retorno a Hansala
Esperanza Pedreño, Una Palabra Tuya
Ana Wagener, El Patio de mi Cárcel

Cel mai bun scenariu original:
Agustín Díaz Yanes, Sólo Quiero Caminar
Javier Fesser, Camino
Chus Gutiérrez si Juan Carlos Rubio, Retorno a Hansala
Dionisio Pérez, José Antonio Quirós si Ignacio del Moral, Cenizas del Cielo

Cel mai bun scenariu adaptat:
Rafael Azcona si José Luis Cuerda, Los Girasoles Ciegos
Peter Buchman, Che
Ángeles González-Sinde, Una Palabra Tuya
Jorge Guerricaechevarría, Los Crímenes de Oxford