Back to Expirat

Vara a trecut iar sezonul Bucurestean de clubbing putem spune ca a inceput asa ca nu putea din intreg peisajul sa lipseasca tocmai clubul Expirat.

Vineri 2 octombrie si Sambata 3 octombrie
Expirat Club se redeschide!
Supradoza de piese cu Blonda, Andrei, Mihai…
Muzica mai veche, mai noua, mai rock, mai indie, mai disco, mai alternative, ba hituri, ba new-releaseuri; atmosfera asa cum o stii!
Ora 22.00
Si odata cu el se redeschide si "camera" de muzici electro pe nume Other Side iar pentru primul weekend line-up-ul arata asha:

Vineri 2 octombrie si Sambata 3 octombrie
Other Side Club se redeschide!
Funk, funky disco, electro, electroclash, funkybreaks pana la breaks si multe altele. Petreceri, dj, proiectii, happeninguri, live-uri…..

Vineri 2 oct - Leizaboy & Zicu - Ora 23.00

Sambata 3 oct - Bully & Meelox - Ora 23.00

Adresa ramane neschimbata la Brezoianu 4, colt cu Lipscani 5.
Tel: 073EXPIRAT
www.expirat.org
Catch u there!

Rushen Week!

Ei bine da este miercuri si asta inseamna ca Dj Rushen te asteapta pe ProFM Dance (89,5 FM sau www.profmdance.ro) cu o noua editie de Rushours.
Saptamana aceasta selectia include noul release Timo Maas pe care-l poti asculta in original aici, dar si melodii noi de la Andy Caldwell, Morgan Page si Felippe Senne.
Mai multe detalii insa diseara de la orele 23:00 pe ProFM Dance.
Si pentru ca saptamana are 7 zile este bine ca ceea ce incepe in mijlocul ei s-o si incheie astfel incat te anunt ca duminica de la orele 18:00 ai intalnire cu Dj Rushen la "Dance on Vinyl" pe VogueFM.
Poti asculta cu link de pus in Winamp pe care-l poti lua de aici.
Asa ca diseara orele 23:00 ai Rushours pe ProFM Dance cu Dj Rushen iar duminica de la orele 18:00 ai Dance on Vinyl cu Dj Rushen si Vincent Vinyl pe VogueFM.
Stay tuned si pana atunci asculta cea mai noua productie a lui Rushen, "French Love".

Gorillaz Soundsystem la The Mission


Pe 6 noiembrie ProFM Dance, MTV Romania si The Mission iti propun un nou event marca The Mission.
Sala Polivalenta este gazda unui eveniment ce ii aduce in premiera pe Gorillaz Soundsystem dar ii readuce in Romania si pe Dubfire si Underworld.
Detalii despre bilete in curand!

Later edit: Conform organizatorilor eventul are loc cu ocazia lansarii Windows 7 in Romania iar pretul biletelor este 50 de lei in pre-sale si 75 in seara eventului.

Publicitatea iubita

Cand oamenii de la creatie au idei ce sunt si puse in practica atunci rezultatele se afla printre urmatoarele:

Client: Suzuki
Agentie: Nexus|h, Tunbridge Wells, UK


Client: Knorr
Agentie: DDB, Toronto, Canada


Client: Cadbury
Agentie: Saatchi & Saatchi


Client: Oaty Bar
Agentie: WCRS, Londra, UK

Citeste-mi ziarul cum stii doar tu

Citeste-mi ziarul cum stii doar tu...mai ales cand ma aflu in RATB. Astazi dimineata pornind din Drumul Taberei inspre Eroilor am avut parte de o veritabila revista a presei tabloide (ca doar nu te asteptai sa fie culturale) din partea a trei (doi erau cei mai vocali) tineri studenti la Spiru Haret (dupa cum reiesea chiar din discutia lor). Baietii au inceput cu Libertatea (fostul tabloid numar 1), au continuat cu Cancan si au incheiat in pasi glorios cu liderul Click!
Citirea cu voce tare a titlurilor era insotita de comentarii evidente la adresa lor lucru care facea si mai spumos de "interesanta" compania lor. Micii asculatori de OneFM si cititori de tabloide reprezinta viitorul tarii (ce nasol suna insa cat de real) si probabil unii din cei mai cool pusti de pe strada lor si din a lor grupa de facultate formata din pitzipoance de acelasi sub-nivel.
Bucuria mi-a fost mare atunci cand au balacarit putin tabloidul Libertatea (defect profesional) dar si mai mare ca am putut sa ma informez impreuna cu tot autobuzul fara a mai trebui sa ma murdaresc de tus pe degetele.
Si mi-am dat seama ca poate cel mai idiot personaj pe care-l cunosc eu s-ar simti foarte bine in compania lor desi chiar si pentru nivelul celor trei ar fi considerat la fel.
Ca suntem o tara etern cititoare de tabloide nu mai este niciun secret, ca suntem o tara de colectionari ce aduna carti fara a-le scoate din tipla nici asta nu mai este un secret si cred ca de fapt vina nu apartine amibelor ce cumpara produsele ci celor care le produc. Iar daca nu vrem sa fim niste inadaptati haideti va rog la chiosc sa luam un Click!, Libertatea si Cancan, vreo doua carti de la alte doua ziare iar pe seara sa vedem ce telenovele cu tigani ne mai ofera Acasa Tv. Iar pentru ca tabloul sa fie complet mai zapam putin pe OTV si luam si un tichet de la noua serie de Bingo a Antenei. Aruncam cartile, uitam sa citim, ne uitam cu bale in coltul gurii la fete dezbracate si ne "simtem" bine in pielea noastra.

Dance on Vinyl 01


Dupa lungi discutii, intrebari si incercari ieri 20 septembrie a debutat noul concept de emisiune "Dance on Vinyl". Radioul ce va fi gazda emisiunii se numeste VogueFM si isi are locatia peste canalul Manecii undeva in Essex.
Prima emisiune la fel ca si cele ce vor urma poate fi ascultata si reascultata aici. In prima ora vei putea asculta cateva melodii nou lansate iar ora cu numarul doi iti aduce acel mix special pe nume "I Heart You" realizat acum ceva timp pentru o persoana la care tin foarte mult.
Pentru saptamana si editia cu numarul 2 a emisiunii pregatesc niste surprize muzicale precum si un prim invitat pe care-l voi dezvalui in zilele urmatoare insa va pot spune doar ca este unul dintre principalii producatori de muzica house din Romania, cu release-uri apreciate peste hotare si in acelasi timp si realizator al unei emisiuni ce poate fi ascultata in FM-ul Bucurestean.
Pana la noi details Dance on Vinyl te asteapta cu detalii.

550 ani de Bucuresti cu Angela Gheorghiu

Artista Angela Gheorghiu va sustine, sambata, 19 septembrie, un concert in Piata Constitutiei din Bucuresti, alaturi de Orchestra Filarmonica. Alaturi de celebra soprana va canta tenorul Vlad Mirita, in cadrul evenimentului Zilele Bucurestiului.

Potrivit site-ului oficial al artistei Angela Gheorghiu, cei doi artisti au mai cantat impreuna si pe 9 august, in incheierea festivalului Tuscan Sun, unde au interpretat lucrari de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani si Gaetano Donizetti.

Angela Gheorghiu este una dintre cele mai renumite cantarete de opera din lume, fiind, totodata, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. Soprana Angela Gheorghiu a cantat pe toate marile scene ale lumii cucerind publicul cu vocea si cu personalitatea ei.

In luna august Angela Gheorghiu a fost alaturi de cel mai tanar festival de teatru desfasurat la Alexandria. Artista s-a implicat in promovarea celei de-a patra editii a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, al carei presedinte este Marcel Iures, reusind sa obtina sprijinul simbolic al actorului britanic Jeremy Irons, care le-a transmis un mesaj de incurajare tinerilor actori.

Intrare libera in limita locurilor disponibile.
Parteneri principali: BRD, ENEL.
Sponsori: Romtelecom, GDF Suez.

Invata italiana la nivel intermediar


Fundatia UNIMPRESA Formazione, structura de formare profesionala a Patronatului UNIMPRESA Romania (constituit cu scopul de a reprezenta firmele italiene care isi desfasoara activitatea in Romania) organizeaza curs de LIMBA ITALIANA – nivel intermediar, cu o durata de 40 ore, incepand din data de 5 octombrie a.c.

Cursul se organizeaza in Bucuresti, la sediul Fundatiei: Str. Stefan Mihaileanu nr. 1 (zona: Piata Sfantul Stefan), etaj 1, in fiecare zi de luni si miercuri, intre orele 18.30 – 20.30 iar la incheierea acestuia se elibereaza diploma care atesta nivelul de cunoastere al limbii italiene.

Tariful de participare la curs este de 500 lei (Fundatia nu este platitoare de TVA).

Ca urmare a faptului ca numarul de locuri este limitat, in cazul in care sunteti interesat/a, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dvs. de inscriere cat mai curand posibil. Mentionam ca cererile se iau in considerare pe masura primirii.

Informatii suplimentare : Tel.: 031/805.31.85 sau on-line pe www.unimpresaformazione.ro.
Ne vedem la cursuri!

Dezlantuie animatia din tine...sau du-te la Anim'Est 2009


Incepand cu 2 octombrie si pana pe 11 octombrie se petrece in Bucuresti a 4-a editie a festivalului de animatie Anim'Est. Pentru prima dată festivalul îşi aşteaptă publicul în patru locaţii: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu şi Terasa Verona (Librăria Cărtureşti). Şi tot pentru prima dată, în cadrul Anim’est are loc Creepy Animation Night, o întreagă noapte dedicată filmelor de animaţie şi muzicii, reunite într-un show mixat de Pakito (Franţa).
In competitie se vor afla 199 de filme grupate in urmatoarele sectiuni: lung-metraj, scurt-metraj, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising şi, balkanimation, transformat în acest an din show-case, în concurs.
Spotlight-ul acestei editii este pe Japonia iar evenimentul central este reprezentat de Retrospectiva Hayao Miyazaki cunoscut pentru "Spirited Away" (Oscar 2003) sau "Howl's Moving Castle" (nominalizare Oscar 2006).

Site-ul www.bilet.ro vă pune la dispoziţie, ca în fiecare an, oferta noastră de bilete, cu cele trei categorii: biletul pentru o proiecţie - 10 lei, abonament pentru 10 proiecţii - 80 lei şi Festival Pass, care permite accesul la toate evenimentele festivalului - 150 lei. La cumpărarea unui Festival Pass, Anim’est oferă cadou kitul festivalului, care cuprinde toate materialele promoţionale ale festivalului.
Programul complet al festivalului il poti gasi cu click aici.

Venezia 66


In perioada 2 - 12 septembrie Venezia a fost pentru a 66-a oara gazda cinematografiei mondiale odata cu sosirea unei noii editii a celebrului festival de film. Desi presa din Romania si-a focalizat intregul discurs referior la Venezia doar pe incidentul reprezentat de interzicerea filmului "Francesca" (revin cu acest caz alta data) festivalul a cuprins momente mult mai importante cum ar fi prezenta lui Hugo Chavez sau noua latura stangista pe care parte a regizorilor a ales s-o prezinte, printre ei evident si Michael Moore ce a sosit cu noua sa productie "Capitalism: A Love Story".
Principalele premii ale festivalului au fost acordate astfel:
Leul de Aur pentru cel mai bun film: "Lebanon" de Samuel Maoz

Leul de Argint pentru cea mai buna regie: Shirin Neshat - "Women Without Men"

Premiul special al juriului: "Soul Kitchen" de Fatih Akin
Coppa Volpi pentru cel mai bun actor in rol principal: Colin Firth - "A Single Man"

Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita in rol principal: Ksenia Rappoport - "La Doppia Ora" in regia lui Giuseppe Capotondi

Premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai emergent tanar actor: Jasmine Trinca - "Il Grande Sogno"

Premiul sectiunii "Orizonturi" pentru film: "Engkwentro" de Pepe Diokno (Filipine)
Premiul sectiunii "Orizonturi" pentru documentar: "1428" de Du Haibin (China)
Mentiunea speciala a sectiunii "Orizonturi": "The Man's Woman and Other Stories" de Amit Dutta (India)
Acestea fiind scrise, speram sa vedem macar parte din aceste filme si in cinematografele din Bucuresti si ne pregatim pentru festivalul de film de la Roma ce va avea loc intre 15 si 23 octombrie.
Vizionare placuta!

Spice it Up?


Un nou "trend" a infectat Romania recent: drogurile legale, sau spice-ul sau party pills-ul sau alte shituri din astea. Partea proasta este ca acestea au si parte de o promovare ce in unele tari europene (nu ma refer la Olanda) nu ar putea exista datorita regulilor impuse de CNA-ul presei scrise. Astfel, in cateva luni, Bucurestiul a ajuns un loc asaltat de flyere, afise lipite pe stalpi, sau articole din ziare si reviste promoveaza aceste produse artificiale halucinogene.
Nu vorbesc daca sunt bune sau nu ci doar vreau sa atrag atentia ca situatia a cam scapat de sub control. Oarecum am ajuns sa-i lasam pe ai nostrii copii sa aiba acces foarte usor la tot felul de substante halucinogene. Mai mult editia in limba romana a unei celebre reviste americane ofera o coperta si un intreg articol de 4 pagini despre cum au reusit in afaceri tot felul de dubiosi arabi si romani ce aduc pe piata astfel de produse. Un tabloid lanseaza un articol ce anunta ca aceste substante pot crea varii probleme medicale (lucru clar inca din start) insa prezinta si opinia unui consumator ce spune ca investeste 2.000 de lei pe luna pentru astfel de produse.
Dintr-o tara ce este interzisa prostitutia nu exista nicio lege care sa interzica vanzarea in openair a astfel de produse. Mai mult pe bd. Nicolae Balcescu, zona salii Dalles, s-a deschis un loc unde poti chiar fuma si consuma astfel de produse. Din strada ii poti vedea pe cei ce fumeaza, iar accesul acolo este permis oricui. Singurele intrebari ce apar sunt: are oare tanara generatie ce este total haotica si lipsita de modele de astfel de produse? oare cei care le promoveaza isi dau seama de efectul lor? cine a dat aprobarea pentru importul de spice si cum de nu exista nicio restriste? oare toti arabii, grecii si romanii care au astfel de magazine platesc si impozite la stat? De ce dracului romanii copiaza doar ceea ce este prost din Europa de Est?

Relaxarea de weekend

Intors in biroul "nationalei" iti recomand cateva evenimente si locuri pentru relaxarea ta de weekend.
Noua galerie ce s-a deschis pe 3 septembrie pe strada Icoanei la numarul 15 - Point Contemporary ce consider ca merita atentia ta datorita prezentei a doua expozitii: Oana Lohan & Gili Mocanu si Bucuresti proaspat & Lih.

Doua evenimente muzicale au loc in acest weekend. Primul este evenimentul free oferit de Emagic Enterntainment si Tuborg ce poarta numele de Tuborg Green Fest.

Programul este urmatorul:
Vineri - 16:00 - Warm-up; 18:00 - Sensor; 19:00 - Suie Paparude; 20:00 - Crystal Method (Dj Set); 22:00 - Chicane.
Sambata - 15:00 - Warm-up; 17:00 - Ab4; 19:00 - Zdob si Zdub; 20:00 - The Herbaliser; 22:00 - Guano Apes.
Duminica - 15:00 - Warm-up; 17:00 - Publik; 19:00 - Mandinga; 20:00 - Vita de Vie; 22:00 - Stefan Banica & Friends.
Capetele de afis sunt evident Chicane si Guano Apes dar si ceilalti artisti din primele doua zile merita vazuti.


De asemenea astazi are loc si cel de al doilea concert in Romania a lui Leonard Cohen. Artistul va canta pe stadionul Tineretului - Iolanda Balas Soter aceasta fiind noua locatie intre organizatorii acestui eveniment si Emagic Enterntainment ce organizeaza Tuborg Green Fest.
Pretul biletelor variaza intre 124 de lei si 399 in functie de amplasare si pot si achizitionate de pe Ticketpoint.ro.

Weekend frumos sa ai!