Stai acasă cu documentare Kinedok

În această perioadă ar fi trebuit să demarăm cea de a 6-a editie a programului KineDok Romania și să organizăm proiecții de film documentar în mai multe orașe din țară. Datorită circumstanțelor extraordinare în care ne aflăm și pentru că e bine să stăm acasă, ediția 2020 va fi decalată, fiind programată să înceapă din a doua jumătate a anului. Pentru ca așteptarea să fie mai ușoară, One World Romania și partenerii KineDok din cele 6 țări pun la dispoziție un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul edițiilor trecute.
 
Intră pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie și folosește codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani.
 
Puteți explora standardele contemporane de normalitate în “Un film autist normal” - un documentar candid, câștigător la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava 2016 și câștigătorul trofeului One World Romania 10 în 2017, iar cei pasionați de istorie sunt invitați să descifreze necunoscutele trecutului comunist și cum el încă ne influențează prezentul în documentarul “Bestia e încă vie”, care a fost prezentat în numeroase festivaluri precum IDFA și ZagrebDox 2016. Deși evenimentele sportive au fost anulate, puteți înca urmări sporturile preferate în documentare precum “Roboțelul de aur” - povestea fascinantei Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, care în ciuda unei copilării violente a ajuns multiplă campioană europeană și mondială. În acelaști timp amatorii de muzică se pot delecta cu filmul “Ceață peste râu”, ce urmărește trei cântăreți de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea și, implicit, pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanță în perioada aceasta este și “Sfârșitul lumii”, nu pentru că ar anunța cu adevărat sfârșitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar și de la distanță ne poate salva de la izolare și singurătate.
 
KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania. Proiectul aduce în atenția publicului românesc filme documentare creative, autohtone și internaționale, în marea lor majoritate inaccesibile publicului în afara proiectului și a celorlalte programe ale Asociației One World Romania. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

0 comentarii: