Redeschiderea Cinema Elvire Popesco

Vineri, 29 ianuarie, se redeschide cinematograful Elvire Popesco. După patru luni de la închidere și trei luni în care filmele au ajuns în casele spectatorilor doar prin intermediul programului de proiecții virtuale Elvire Chez Vous, publicul se poate reîntoarce în sala de pe bulevardul Dacia 77.
 
Programul începe în forţă cu avanpremiera filmului La Vérité în regia lui Hirokazu Kore-Eda, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke. Proiecţia va fi onorată de prezenţa Ambasadoarei Franţei în România, doamna Laurence Auer, care va adresa un mesaj de bun venit spectatorilor înaintea proiecției.
 
La Vérité este primul film pe care regizorul Hirokazu Kore-Eda l-a realizat în afara Japoniei, în limba franceză și a fost nominalizat la Leul de Aur – Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2019.
 
Sâmbătă programul continuă cu o altă avanpremieră: Servants/Servitorii, de
Ivan Ostrochovský, în care spectatorii îl vor putea revedea pe îndrăgitul actor român Vlad Ivanov vorbind... slovaca. Pentru a relua tradiţia de la Cinema Elvire Popesco, aceea de a aduce actorii si regizorii in fata publicului cinefil, proiecţia de sâmbătă va fi urmată de o întâlnire chiar cu Vlad Ivanov.
 
Alte filme pe care publicul nu a avut ocazia să le descopere suficient pe marele ecran, precum comediile franceze La Belle Epoque de Nicolas Bedos sau Un Divan à Tunis de Manele Labidi, dar și documentarul Acasă, completează agenda primelor trei zile.
 
Toate proiecțiile se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară  (dezinfectarea sălii, portul măştii, obligativitatea respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementărilor în vigoare. Capacitatea cinematografului va fi redusă la 30% (54 de locuri), iar programul se va încheia la ora 21:00. Biletele sunt deja disponibile pe www.elvirepopesco.ro.
 
#Nerevedemlafilm!

0 comentarii: