Premiile InnerSound 2016
În perioada 28 septembrie - 1 octombrie a avut loc cea de-a patra ediție a InnerSound New Arts Festival. Cele patru zile ale festivalului au oferit publicului o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane în relație cu artele vizuale și multimedia, tema ediției – TOUCH fiind o invitație la a depăși rolul de spectator și a interacționa cu actele artistice din cadrul festivalului ca participant.
Timp de 4 zile, The Ark, Cinema Elvira Popescu, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu au găzduit concerte, expoziții, instalații și workshopuri a peste 65 de artiști din 7 țări. În ultima zi a festivalului, juriile formate din Andrei Ujică, Claudiu Mitcu și Cătălin Cristuțiu – film și Cosmin Bumbuț, Nicu Ilfoveanu și Șerban Mestcăneanu – foto-video, au oferit premiile InnerSound 2016.
“În cele patru zile de festival, cei peste 65 artiști din șapte țări au creat pentru public un univers alternativ, caracterizat de o energie pozitivă ieșită din comun și constantă ca intensitate la fiecare concert, expoziție sau workshop creativ. A fost totodată ediția cu cele mai multe personalități din zona artelor vizuale și multimedia.” – Sabina Ulubeanu, Director Artistic InnerSound
Câștigătorii celei de-a patra ediții InnerSound 2016 sunt:
• Raluca Croitoru – Mențiune pentru proiecte foto-video prezentată de Nicu Ilfoveanu
• Andrada Roșu - Premiul Teodora Maftei prezentat de Șerban Mestecăneanu
• Kuesti Fraun, filmul Eiland - Premiul publicului pentru film prezentat de Cătălin Crețu
• Șerban Marcu - Premiul publicului pentru muzică de film prezentat de Diana Rotaru
• Aurelian Băcan - Mențiune pentru cea mai bună dramaturgie muzicală prezentată de Sabina Ulubeanu
• Mira Chendler, filmul Mannetjes - Trofeul InnerSound oferit de Andrei Ujică
Trofeul InnerSound este o creație a sculptorului Liviu Marcu.
La finalul celei de-a patra ediții, organizatorii InnerSound dezvăluie câteva din planurile ediției cu numărul cinci:
“Pentru ediția din 2018 dezvoltăm latura cross-over a festivalului, prin performance-uri cu mai multe valențe interactive, precum și cea educativă, prin ateliere pentru toate vârstele. În același timp, continuăm misiunea InnerSound de a aduce muzica contemporană cultă în fața publicului, alături de promovarea celor mai talentați tineri compozitori români, relevați publicului de ansambluri camerale internaționale cu o reputație strălucitoare. Despre tema următoarei ediții vă pot spune deocamdată doar că va fi o surpriză provocatoare.” – Sabina Ulubeanu, Director Artistic Innersound.
Urmăriți noutăți despre InnerSound pe www.innersound.ro sau www.facebook.com/InnerSound.Bucharest/
Despre INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL: Organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Festivalul funcționează ca o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Desfășurat începând cu anul 2012, INNERSOUND este fondat de trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, iar Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia.
InnerSound New Arts Festival este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și susținut de Raiffeisen Bank.
Parteneri: Institutul Cultural Român, Muzeul Național George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Francez din București,, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, The Ark, ARCUB, UNMB, Noaptea Albă a Galeriilor, Institutul Aspen, CIMRO, artouching, Noumax, Wearebasca, EPSON, Undersound, Kodex, Alldeco, AS Group International, Grolsch, Rue du Pain.
Parteneri media: RFI România, LiterNet, Radio România Cultural, DoR, VICE, Institute, The Magazine, Business Review, Accente, AnaMariaOnisei.ro, Bucharest City App.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu