Cea mai importantă pictură de Grigorescu se vinde prin licitație publică marţi 20 decembrie



Marţi, 20 decembrie 2016, ora 19.00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel
 
Licitația de Iarnă, inclusiv o colecție Jules Pascin și secvențe din colecțiile Lucian Blaga și gen. Constantin Doncea. Ediție Aniversară - Artmark 8 ani
 
Pentru colecţionari sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu etc. 
 
Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieșită până astăzi din colecțiile private și pusă în vânzare în piața de artă: Ţărăncuţe (De la fântână) (90.000 -160.000 euro). Opera a aparținut colecției istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziția retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., București. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepțională, iar colecționarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica națională și celebritatea iconografiei conținute, aceasta va fi achiziționată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg.
 
O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă în licitaţie, este cea intitulată Care cu boi la amiază (25.000 - 45.000 euro), tablou provenind din colecția Maria Danciu, soția artistului. 
 
Licitaţia de Iarnă Artmark, aniversară (Casa Artmark împlinește 8 ani de proiecte culturale în piața românească de artă) va fi sărbătoare a capodoperelor, dintre care multe sunt deja clasate în patrimoniul cultural național.

0 comentarii: