Mai este o saptamana pana la intalnirea cu “Spargatorul de nuci” de la Sala Palatului!

A ramas doar o saptamana pana cand “Spargatorul de nuci,” spectacolul de balet clasic ce istoriseste una din cele mai indragite povesti de iarna ale tuturor timpurilor, va ajunge din nou la Bucuresti! Productia ce va fi pusa in scena la Sala Palatului insumeaza 30 de balerini, ce vor schimba costume fascinante si vor evolua in  decoruri de basm.  

 „Spargatorul de nuci” va poposi si pe scena Operei Nationale din Tmisoara, pe 19 decembrie. 

Compania de Balet Clasic Andrey Batalov din Sankt Petersburg se afla in turneul european si soseste in Romania din Germania, urmand ca apoi sa isi continue parcursul in Cehia.

https://youtu.be/1npGPKk9cd8

Lucrarea fantezie  a lui Ceaikovski, in care jucariile prind viata, Spargatorul de nuci infrunta armata de soareci apoi se trasforma in Print si o poarta pe mezinei familiei Stahlbaum la Castelul Trandafirilor din imparatia dulciurilor, incanta spectatorii de toate varstele, inca de la premiera ce a avut loc in 1892.

Diamismul, elementele tehnice dificile si delicatetea sunt doar cateva dintre atributele ce delecteaza privitorul. Aranjamentul muzical, de factura simfonica, adauga profunzime actiunii vizuale derulate pe scena. Diversitatea personajelor, alaturi de secventele de includ dansuri de origine spaniola, araba, chinezeasca, ori rusa, interpretate de balerini ce intruchipeaza figurine de ciocolata ori turta dulce sau cesti pentru cafea ori ceai, coloreaza universul fantastic al “Spargatorului de nuci”.  Iar plasarea povestii in seara de Ajun intensifica magia acestui regal al baletului clasic. 

Biletele pentru reprezentatia gazduita pe 13 decembrie de Sala Palatului se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro. Iar pentru spectacolul din Timisoara doritorii pot cumpara bilete de la casa de bilete a Operei Nationale.

Despre Andrey Batalov si Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle"), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.

In 2014 Andrey Batalov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet  este de inalta clasa. Compania Andrey Batalov include  50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" si "Giselle"  de A. Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote" si "Paquita" de L. Minkus cu lucrari contemporane.

0 comentarii: