Conferința-atelier ”Natură și peisaj” cu peisagistul Nicolas Triboi

A revoluţiona peisajul sau a te pierde în el? Provocările şi contrângerile arhitecturii peisagistice vor fi explicate şi analizate cu ocazia conferinţei-atelier „Natură și peisaj” susţinută de peisagistul Nicolas Triboi, vineri 14 decembrie, la ora 17, în Atriumul Institutului Francez din București. Conferința este organizată de Institutul Francez din București în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cu sprijinul Groupe Renault România.
 
Absolvent al Şcolii Naţionale Superioare pentru Natură şi Peisaj de la Blois (Franţa), Nicolas Triboi va vorbi despre specificităţile şcolii franceze de peisagistică, despre modul în care aceasta regândeşte spaţiile urbane şi rurale, modalităţile în care acestea se pot întrepătrunde. Peisagist cu experienţă, Nicolas Triboi va prezenta publicului şi experienţa sa în România, „locul unde a întâlnit ceea ce căuta”, după cum spune, și anume un teren cu „o sensibilitate aparte”, dar care a suferit de-a lungul timpului alterări importante.
 
Membru asociat al Asociaţiei Peisagiştilor din România (AsoP), Nicolas Triboi trăieşte şi lucrează în România de peste cincisprezece ani. Aici a creat „Atelierul Foaie Verde”, birou specializat de proiectare care încearcă să pună natura în prim-planul amenajărilor de spaţii publice, grădini private, zone naturale, a dezvoltării turistice etc. Pădurea, spaţiile „sălbatice” sunt principala sursă de inspiraţie pentru Nicolas Triboi, elemente pe care le reinterpretează în creaţiile sale din Bucureşti sau din alte oraşe, precum grădina Sălii Elvire Popesco a Institutului Francez. Obiectivul său este acela de a-i determina pe profesioniştii arhitecturii peisagistice, dar şi pe actorii locali, să ţină cont de aspectele agricole şi silvice în procesul de amenajare a peisajelor.
 
Conferinţa va fi urmată de un dialog cu publicul.
Eveniment în limba română. Intrarea liberă.

0 comentarii: