Mortem, pentru prima data in Romania, la Rockstadt Extreme Fest 2019


MORTEM, cunoscuta trupă norvegiană de black metal, vine în premieră în România la Rockstadt Extreme Fest. Formată în 1989 de Marius Vold (Stigma Diabolicum, Thorns, Arcturus) și de Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, Covenant, Satyricon), Mortem a fost una dintre primele formații de profil, care a contribuit la punerea bazelor scenei black metal din Norvegia. Totul a început cu intensul demo „Slow Death”, foarte bine primit de fanii black metal și de critica de specialitate, urmat însă de o despărțire a trupei. Membrii formației au început alte proiecte muzicale, precum Arcturus sau Thorns, care au devenit, de altfel, nume sonore la nivel internațional.
 
După o lungă tăcere, nostalgia pentru abordările muzicale incluse pe „Slow Death” a făcut ca trupa să se reunească într-o formulă nouă, duoul Marius – Sverd fiind întregit de cunoscutul Hellhammer la tobe (Mayhem, Covenant, Arcturus), de Tor Stavenes (1349) și de Svart Lotus la bas (Svart Lotus, Den Saakaldte). Iar asta nu e tot. Reunirea forțelor acestor muzicieni se va materializa și într-un nou material, care va reînvia energia brută a materialului inițial și o va întregi cu elemente fresh, asezonate cu influențe gore și tonalități specifice începuturilor black metal-ului.
 
Pe scena de la poalele Cetății Râșnov, Mortem (Norvegia) va cânta alături de Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia) Adept (Suedia), 1349 (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate în industria muzicală internațională vor fi anunțate în curând.
 
Abonamentele pentru ediția 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:
·  Pre-sale 4: include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
·  Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
·  Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
·  După data de 16 iunie 2019 și în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.
 
Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.
 
Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.
 
Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov - terenul de Biatlon de la baza cetății.
 
Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent

0 comentarii: