Sarmalele Reci lanseaza videoclip nou: ”MTV Is My Friend”

”MTV Is My Friend”, noul videoclip Sarmalele Reci, este despre cum muzica poate da sens vietii. Folosind ca pretext un post tv iconic, care a marcat generatii, videoclipul dezvolta o poveste urbana, in care protagonistul reuseste sa se regaseasca prin intermediul muzicii. Trupa pune in discutie in ”MTV Is My Friend” ideea televiziunii muzicale de calitate. Muzica sau orice alta forma de arta pot schimba raportarea la lumea si societatea actuala.
 
”MTV Is My Friend” este primul videoclip oficial animat al Sarmalelor Reci (exista si „Aurolac”, creat de un fan). Piesa, o compozitie Emil Viciu, pe versuri de Florin Dumitrescu, este reorchestrata in varianta acustica, sunetul imbogatindu-se cu instrumente armonioase, cum ar fi vioara si violoncelul.
Admiratorii trupei sau sarmalistii cu state vechi vor fi surprinsi de noua abordare.
 
Animatia este realizata de Radu Popovici, pe un scenariu de Zoltan Andras, Loredana Bulgaru si Radu Popovici.
 
Povestea videoclipului spusa de Florin Dumitrescu: „Ei nu, nu e un cintec in engleza. In engleza sint doar citeva versuri, printre care si acest envoi (final de strofa) devenit titlu: MTV is my friend.
Se petrecea prin anii ”94-95, trupa se afla la debut si MTV-ul era marea smecherie care ii insufletea pe tinerii patriei (sa nu uitam, eram inca sub Iliescu, iar noi, Sarmalele, primeam amenintari intr-o „anumita parte a presei”). Eu mergeam la a doua facultate si, acolo, pe un pupitru dintr-o sala de curs, am vazut scrijelita cu litere colturoase, „de rock”, inscriptia asta abisala: MTV IS MY FRIEND.
Uau... cum asta?! m-am intrebat, dupa ce mi-am consumat toate hohotele de ris. Cum e sa ai prieten un post de televiziune? E adevarat, nu orice post; e adevarat, nu in orice context.”
 
Noul videoclip poate fi vazut pe canalul de youtube al trupei - https://youtu.be/VBLgYcxygaw - si pe pagina oficiala de facebook - https://www.facebook.com/SarmaleleReci/.

0 comentarii: