Dali și Picasso deschid prima licitație a anului în România


Licitația unei selecții de Grafică Europeană din două colecții
Joi, 30 ianuarie 2020, ora 19:00
Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

Opere semnate de Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Chagall sau Modigliani deschid prima licitație a anului 2020 în România. Lucrările de grafică și litografiile ce poartă semnătura celor mai renumiți pictori ai lumii provin din colecții private și sunt însoțite de certificate de autenticitate. 

Femeile lui Picasso
Femei din Avignon” – opera care a devenit piatra de temelie a artei secolului XX-lea, Femei din Alger, una dintre cele mai scumpe picturi din lume, Cleopatra sau Consolare reprezintă lucrări celebre ale modernismului semnate de Picasso, litografiile cărora sunt scoase astăzi la licitație pentru prețuri de pornire între 200 și 500 de euro.

Dali în Timp
Lucrări suprarealiste ce cuprind toate perioadele artistice ale pictorului: Rosa Paillonaea, Dematerializare în jurului lui Nero sau Invențiile monștrilor sau gravuri semnate de Salvador Dali nu depășesc în licitație prețul de pornire de 1.000 de euro. 

Magritte vs Matisse
Magritte, pictorul cu opere prea celebre să poată fi furate precum Marele Război, Amanții sau Decalcomania, concurează în licitația de grafică europeană cu celebrul Nud albastru semnat de Matisse și care are un preț de pornire de doar 150 de euro.

0 comentarii: