Unearth la Rockstadt Extreme Fest 2020

Unearth revine in line-up-ul Rockstadt Extreme Fest 2020 pentru a sustine concertul mult asteptat. Festivalul va avea loc intre 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetatii Rasnov.

Cu peste doua decenii de cariera la activ, UNEARTH a devenit un nume de reverinta atat pentru amatorii de metalcore pur, cat si pentru industria muzicala internationala. Grupul fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi (alaturandu-se apoi), aparand ca rezultat al noului val de heavy metal. Imbinand cu succes sound-ul virulent al Pantera, cu complexitatea melodica a noului val death metal suedez, cu forta pura si ritmurile alerte ale metal-ului traditional si cu duritatea noisecore-ului si metalcore-ului anilor ’90.


Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a „dezgropa”/ „scoate la lumina” (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal. Iar modul in care proiectul a evoluat in timp arata ca au respectat din plin aceasta misiune, trecand cu succes proba timpului si devenind veritabili reprezentanti ai noului val de heavy metal american, alaturi de trupe precum Killswitch Engage, Lamb Of God, Shadows Fall sau All That Remains.


Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat „Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, „The Stings of Conscience” (2001),  primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit „Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat „The Oncoming Storm”, incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Killswitch Engage, Gwar sau All That Remains.


Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Unearth (SUA) vor canta alaturi de: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).


Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

0 comentarii: