De pe Broadway la Bucuresti – Swing! o super comedie cu foarte mult sex... appeal

Una dintre cele mai amuzante piese de teatru jucata pe Broadway in ultimii ani – “Swing!” - vine in aceasta toamna la Bucuresti intr-o distributie... spectaculoasa.

Trei dintre actorii de baza ai serialului de comedie “Atletico Textila” (Razvan Oprea, Andreea Mateiu si Andrei Mateiu) isi disputa iubirile in “Swing!” cu doi dintre actorii serialului “Ai nostri” (Alexandra Apetrei si Constantin Puscasu) si sunt arbitrati de Adriana Schiopu, actrita care le-a dat replica unora dintre cei mai mari comici din istoria teatrului si filmului romanesc.

Spectacolul, care este o comedie de situatie in jurul iubirilor mai mult sau mai putin oficiale dintr-o familie, are premiera sambata 30 septembrie, la ora 17.00, la Sala Epica de la Grand Entertainment din Baneasa Shopping City.

Swing, o super comedie despre incurcaturile pe care ni le aduce dragostea... sau sexul, este regizata de Razvan Savescu, cel care a creat unele dintre cele mai amuzante seriale de televiziune din Romania, ”La bloc”, ”Nimeni nu-i perfect” sau ”La servici”. Tot Razvan Savescu este responsabil si pentru recentele succese de casa “Prenumele”, “Cina de Adio” si “Panica la Opera”.

Piesa  de teatru originala intitulata “Having a wonderful time, wish you were her” este  scrisa de Billy Van Zandt si Jane Milmore,  doi dintre autorii cei mai jucati pe Broadway in acest moment, considerati versiunea moderna a lui Moliere, maestrii farselor autentice care provoaca sala la incredibile hohote de ras.

Swing! este produsa in Romania de WonderTheatre, un brand de teatru independent ce si-a propus sa ofere divertisment si experiente memorabile pentru intreaga familie. WonderTheatre a mai produs in Romania super comediile “Prenumele”, “Cina de adio”, “Panica la Opera”, dar si one man show-urile cu Razvan Vasilescu “Era ok si la 60” si “Sub pragul de sus”.
 
Synopsis
Danny (Razvan Oprea) e un scriitor sarmant care are... o muza in afara casatoriei. Jennifer (Alexandra Apetrei) e sotia lui Danny, femeia care repara tot in casa, isi intretine sotul si... tocmai si-a gasit si ea o “muza”.
Kathy (Andreea Mateiu) e sora independenta a lui Jennifer, care nu prea are noroc in dragoste pana cand il intalneste pe Paul (Andrei Mateiu), fostul ei coleg de liceu... caruia ii plac relatiile cu femeile maritate (57 a contabilizat deja).  Cea mai recenta e ... Jennifer, sora lui Kathy.

Ca sa fie totul si mai clar: cel mai bun prieten al lui Paul este Danny, care este casatorit cu Jennifer, care are o aventura cu Paul, care se intalneste cu Kathy, care este amanta lui Danny si sora lui Jennifer.

Printr-un joc al soartei ajung cu totii la casa de vacanta a parintilor lui Jennifer si Kathy, iar iubirea scapa de sub control. Chiar si parintii, Mary (Adriana Schiopu) si Bill (Constantin Puscasu), vor ceva picant (si vor avea!) in viata lor sexuala.

Swing! este comedia la care rade toata lumea de la prima si pana la ultima replica. Umor de situatie, umor de limbaj, umor de cea mai buna calitate pentru o seara pe care sa o petreci cu familia in oras.
 
Distributie
 
Adriana Schiopu a jucat sub indrumarea unora dintre cei mai mari regizori romani  din epoca de aur a cinematografiei romanesti - Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, Dan Pita, Mircea Danieluc, Andrei Blaier, Constantin Vaeni, dar si la mari regizori care au realizat filme dupa 1989- Silviu Purcarete, Horatiu Malaele sau Adrian Sitaru. Ati putut-o vedea in “Secretul lui Bachus”, “Eu, tu si Ovidiu”, “Conu Leonida fata cu reactiunea”, dar si in spectacolele de la Teatrul Mic din Bucuresti.

Constantin Puscasu este actor al Teatrului National din Iasi si a jucat in spectacole regizate de Silviu Purcarete, Tompa Gabor, Mihai Manutiu sau Alexandru Dabija. In aceasta toamna va putea fi vazut pe marile ecrane in filmul “Afacerea Est”, in regia lui Igor Cobileanski.
Este cunoscut publicului larg si pentru rolul Marin, din serialul “Ai nostri” (Pro TV), tatal cu preocupari paranormale si comportament ciudat al tanarului politist care se casatoreste cu fiica unui mafiot.

Razvan Oprea este actor al Teatrului National din Bucuresti, cu roluri la imortanti regizori ca Grigore Gonta, Alexandru Dabija, Felix Alexa. Oprea a jucat in filme regizate de Claude Lelouche sau Titus Muntean, dar e mai cunoscut publicului roman pentru rolurile din serialele de televiziune “Mondenii” si “Atletico Textila”.

Andrei Mateiu este actor de teatru si film, cunoscut publicului mai ales pentru rolurile sale din “Mondenii” si “Atletico Textila”. Mateiu a jucat insa si in “Toni Erdmann”, nominalizat la Oscarul pentru film strain, dar si in filmul de debut al lui Paul Negoescu, “O luna in Thailanda”.

Andreea Mateiu este cunoscuta publicului pentru rolul Iuliana din “Atletico Textila”, dar poate fi vazuta in multe productii de teatru independent (Copilul problema, Treizeci+ etc). Este una dintre putinele actrite de comedie din Romania care are curaj sa faca spectacole de improvizatie – SC IMPRO SRL.

Alexandra Apetrei are colaborari cu Teatrul National din Bucuresti, Teatrul Metropolis sau Teatrul de Comedie si a fost una dintre rarele aparitii feminine din serialul “In puii mei”. Acum poate fi vazuta pe micile ecrane in serialul “Ai nostri”.

0 comentarii: