The Future Lab – sustenabilitatea în prim plan

În septembrie și octombrie, Centrul Ceh București vă invită la o serie de evenimente ce au ca temă centrală sustenabilitatea, organizate cu parteneri locali și internaționali. The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

Cele 4 evenimente se vor desfășura alături de expoziția „ECO? Designul ceh în drum spre sustenabilitate”, care prezintă exemple de produse de design ecologic, însoțite de poveștile lor și de o evaluare a impactului asupra mediului. Scopul expoziției este de a deschide o dezbatere critică mai amplă cu privire la ceea ce reprezintă, de fapt, sustenabilitatea. Aceasta poate fi vizitată în sala Centrului Ceh până pe 14 octombrie și în timpul evenimentelor din cadrul The Future Lab.

Program:
28.09 / ora 19:00: Science’s eye on sustainability and greenwashing
06.10 / ora 19:00: Sustainable design - sharing inspiring stories
19.10 / ora 19:00: Cities for all, cities for the 21st century
28.10 / ora 19:00: Our food, our future – community event

Prima discuție, de pe 29 septembrie, este organizată în cadrul Bucharest Science Week. Aceasta se va ține cu prof. Vladimír Kočí, leaderul echipei care a efectuat analiza produselor din expoziție din punct de vedere al impactului pe care îl au asupra mediului, decan al Universității de Chimie și Tehnologie din Praga.Gazda întâlnirii este Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural, realizatoare a mii de interviuri cu cercetători români şi străini.Eveniment Facebook aici

Următorul eveniment (6 octombrie), propune o dezbatere despre designul sustenabil, dar și o prezentare a unor branduri și idei de design sustenabil din România și Cehia, cu invitați din ambele țări, printre care Anna Marešová, personalitate de seamă a designului ceh contemporan. Pe 19 octombrie, discuția se mută către orașe și comunități, cu unul dintre cei mai importanți arhitecți și urbaniști din Cehia, Osamu Okamura, care va prezenta conceptul „city for everyone”. Programul se încheie pe 28 octombrie cu un eveniment comunitar despre alimentație sustenbilă și mâncarea viitorului.

0 comentarii: