Paracelsus Duo concertează la Institutul Cervantes

Luni, 12 septembrie, Institutul Cervantes din București găzduiește un concert susținut violoncelistul Andrei Kivu și chitaristul Călin Grigoriu, doi dintre cei mai titrați artiști din generațiile lor, reuniți în proiectul Paracelsus Duo. Programul, reunit sub formula Memoria Alquímica, include lucrări de Johann Sebastian Bach, Gaspar Cassadó, Claude Debussy, Béla Bartók, Egberto Gismonti, Antonio Vivaldi, Moreno Torroba, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Mario Escudero și Máximo Diego Pujol.

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, în Sala Auditorium a instituției din Bulevardul Regina Elisabeta 38. Locurile sunt limitate, iar accesul la concert se face pe bază de rezervare în scris printr-un e-mail trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris.  
 
Cei doi muzicieni sunt, fără îndoială, cei mai titrați din generațiile lor. Concertează împreună din 2018, iar repertoriul lor este pe atât de cuprinzător, pe cât este de variat: de la muzică medievală la jazz, de la clasicism la improvizație, de la Bach la compozitori contemporani, de la acustic la electric. 

Fuziunea celor doi artişti, manifestată prin sunetele atât de expresive ale celor două instrumente, este un pas important spre viitorul acestei rare formule instrumentale. 

Paracelsus Duo nu face doar trimitere culturală la minunata şi revelatoarea nuvelă (Roza lui Paracelsus) a lui Jorge Luis Borges, ci şi reuşeşte de fiecare dată să transpună în muzică principiile fundamentale ale Alchimiei.

0 comentarii: