City Sounds - Editia 18 - 03.05.2008


In aceasta saptamana il am ca invitat in emisiune pe Dj Alin Prada.

Alin Prada Bio :

Pasionat de muzica si dans, in anii ’80-’90, a ales sa fie cel care ilustreaza toate acele sunete auzite in perioada “electro-clasic” – un dansator de break dance , dar si un Dj amator, tinand cont de tehnica existenta la noi, in vremea respectiva. In timp a trecut de la miscarile break dance la un dans mai abstract si eclectic.
Asa a ajuns sa danseze intr-o companie de dans contemporan condusa de maestra coregraf RALUCA IANEGIC pe scena teatrului Odeon din Bucuresti. Timp de 5 ani a transpus cuvantul in miscare folosind gesturi abstracte si repetitive pe muzica unor artisti compozitori precum: Michael Nyman, Ravi Shankar, Dead Can Dance, Hans Zimmer, Loreena McKennitt, Chopin, Philip Glass, Schumann, Mozart, Jethro Tull, Klaus Schulze, Kraftwerk, acumuland totodata o cultura vasta si variata.
In paralel cu activitatea teatrala, nevoia permanenta de exprimare artistica, l-a determinat sa revina la vechea pasiune – a fi Dj. De aceasta data tehnica fiind mult mai complexa ii permite sa mixeze , intr-un mod poate greu de inteles cateodata, tot ceea ce cunoaste si l-a inspirat din muzica clasica si cea moderna.
Un pas important in dezvoltarea si definirea lui ca Dj a fost colaborarea cu clubul Space, fiind rezident in perioada 2001-2002 si cunoscut sub numele de Dj ALL. Aici a avut ocazia sa mixeze alaturi de dj-ii importanti de pe scena muzicii electronice mondiale, precum: Hybrid, Snoopy, Margaret Dygas, Corvin Dalek, Sander Kleinenberg, Tim Sheridan, Pat Duff. A urmat o serie de colaborari cu mai multe cluburi din tara si din capitala.
A sustinut si multe evenimente after-hours la cluburi gen Colours si Wings. Este impresionat de tehnica unor dj precum: The Grandmaster Flash, Kool Herc din scena muzicii electro-break-hip hop, dar si a celor din scena muzicii house-tehno-minimal: Tim Sheridan, Carl Cox, James Zabiela, Ricardo Villalobos, Kenny Dope, Lee Burridge. Este un fan declarat al vinyl-ului dar si al cd-ului. Plecand de la premiza ca nimic nu este nou, totul se repeata, cauta totusi noi sunete pe care sa le combine intr-o versiune proprie cu sampler-uri din muzica clasica si cea moderna dar si traditionala. Pe viitor isi doreste sa intalneasca un public deschis si cu mai multa rabdare, deoarece prefera seturile lungi.
Mai multe despre el pe : www.myspace.com/alinprada

Nu uita ca emisiunea este sambata de la ora 23:00 iar link-urile de ascultare le gasesti pe http://www.citybeatradio.org/
Tot acolo ai si un shoutbox si poti intra in live daca ai ceva de spus in legatura cu emisiunea sau daca pur si simplu doresti sa saluti!
Te astept ca ascultator!

0 comentarii: