Cinema de macat.

Ei bine ori nu se mai fac filme bune, ori standardele mele sunt mult prea ridicate in ultima vreme. De ce spun asta? Pai haide sa vedem.
District 9: mare tambalau pentru un film mai mult decat low budget ce va umple salile mall-urilor. Situatia este simpla: o nava extraterestra ajunge deasupra Johannesburgului si din varii motive nu mai poate pleca. Extraterestrii nu sunt agresivi asa ca se creeaza pentru ei o enclava, District 9, iar dupa o perioada de 20 de ani se hotaraste mutarea lor de acolo. Pana aici premiza este buna si seamana in parte cu intamplari geopolitice reale insa ceea ce urmeaza mai departe este de a dreptul haotico grotesc.
Rauri de sange vor curge pe ecran intr-un festival morbid ce alunga orice altceva. Pregateste-te astfel sa vezi cum galeti intregi de vopsea rosie vor fi aruncate fara nicio logica doar pentru a umple cele 112 minute ale filmului.
Productia poate fi o recomandare buna pentru cei ce se incanta la filme gen Hostel sau Saw insa pentru cei ce asteapta mai mult de la un film aceasta productie nu merita timpul pierdut.


The Orphan: Regizorul catalan Jaume Collet-Serra revine pe ecrane cu aceasta noua productie dupa o pauza de 2 ani. Daca ne uitam in scurta lista de filme regizate de Serra vom descoperi pe langa aceasta productie, "House of Wax" si "Goal II", astfel fiind indreptatiti sa avem un pic de rezerve. Filmul de fata este un thriller classic despre o familie ce are 2 copii insa mai adopta o fetita de 9 ani din Rusia iar lucrurile de aici incolo se schimba total. Problema acestei productii este ca fara prea mare bataie de cap iti dai seama din primele minute ale filmului cum va decurge actiunea. Reteta dupa care este creat este atat de uzitata incat singurul motiv pentru a urmari filmul este doar acela de a vedea cam cat de departe poate fi dusa intreaga tema (si din pacate nu este dusa foarte departe). Filmul merita vazut doar pentru tanara actrita principala, Isabelle Fuhrman, ce face un rol bun si care merita urmarita si pe viitor.


Land of the Lost: Faptul ca de multe ori productiile americane sunt de a dreptul inepte nu mai este o surpriza pentru nimeni.
Asa sta povestea si in cazul de fata. Will Ferrell detine rolul principal intr-un film ce dupa ce l-ai vazut te face sa te intrebi cum de a primit buget.
Povestea este tampitica si implica un doctor ratat, o calatorie intr-un univers paralel, ceva dinozauri, un om maimuta si niste omuleti verzi ce vor sa puna mana pe aparatul cu care doctorul efectuase calatoria in timp plus multa, multa plictiseala.
Gagurile din film sunt stupide prin simplitatea lor si vor ajunge ca pana la urma in loc sa te incante sa te enerveze peste masura.
Productia este de ratat, insa daca ai un I.Q. mic si (deja a ajuns etalon filmul asta) "Marea Mahmureala" a fost productia anului pentru tine atunci sigur vei fi incantat peste masura de acest nou succes (a se citi "esec") al cinematografiei de peste Ocean.

0 comentarii: