186 de Vellanti

Astazi in Mansarda librariei Carturesti a avut loc lansarea cartii "Retorno 201" a lui Guillermo Arriaga o carte insemnata de 186 de cititori....adica exact 186 de autori ce si-au lasat each and every one amprenta asupra paginilor cartii scriitorului mexican.
Mansarda a fost arhiplina si trebuie sa recunosc ca in afara de targurile de carte unde ai parte de un public numeros in general lansarile de carte din Bucuresti cam duc lipsa de astfel de public asa ca nu pot decat sa transmit felicitari PR-ului (sar'na Oana pentru tot) si directorului editurii Vellant dl. Dan Plesa (pe care pentru a 5-a oara, cred, l-am "ratat" la capitolul prezentari - primele 4 se intamplau in perioada mea de pe "Dilema Veche") cat si evident oamenilor de la Carturesti ce s-au ocupat de aceasta lansare (in special Ana din cate am inteles).
Lansarea a decurs frumos si sinuos cu discursuri din partea directorului editurii, a traducatoarei - doamna Liliana Plesa Iacob, a criticului literar Marius Chivu (Dilema Veche - caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru conversatia purtata) dar si a atasatului statului Mexic prezent in Romania.
Cei prezenti au ascultat cele spuse, cred ca cel mai important a fost totusi discursul lui Marius Chivu ce a explicat inclusiv dedicatia de pe pagina sa (pg. 162) "pentru Brittany" ca fiind una in memoria actritei Brittany Murphy pe care el ne indemna sa n-o uitam chiar asa usor, insa mai important decat orice a fost cartea. Rasfoind-o doar nu puteai sa nu ramai captivat, sa nu ramai blocat, sa nu cazi in mrejele sale.
Alaturi ai doar o exemplificare (pg. 146 - Mihaela Ghita) a ceea ce vei gasi in carte. Iar ceea ce vei gasi in carte este absolut incredibil. 186 de oameni se "pliaza" pe povestea lui Arriaga pentru a crea atat fiecare varianta lui de poveste cat si o poveste paralela careia i-as da numele de "Povestea celor 186 de Vellanti" (pentru cei ce nu stiu referire la cei 147 de ronini).
Discursuri bune, povesti frumos desenat-scrise, o carte de citit, conversatii placute la ceas de seara si per total o lansare cum tare mult mi-ar place sa mai vad. Astfel...felicitari oamenilor minunati de la Vellant! Multumesc Oanei si o anunt ca deja am inceput cartea, multumesc Ancai si Anei pentru prezenta lor si companie, multumesc lui Marius pentru discutia interesanta avuta si urez cat mai mult succes editurii pe urmatoarele lansari la care promit sa vin de asemenea.
Iar la final tie cititorule: te indemn inspre Carturesti  sa cauti si sa cumperi Guillermo Arriaga - "Retorno 201" (cauta editia insemnata) pentru a-te putea bucura de magia si inovatia unei carti absolut speciale. Lectura placuta!

P.s: pagina 178 fiind rezervata mie deja am o idee la cum s-o compun, o sa va arat...tot ce pot sa va spun este ca are legatura inca cu obsedantul cuvant prezent pe pagina ce este "indragostit".

0 comentarii: