Eu cand vreau sa fluier, fluier

Aflu astazi de pe aproape singurul furnizor de informatii pe care-l mai utilizez, Twitter, ca se petrece o conferinta de presa la hotel Marshal cu privire la lansarea oficiala a filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier" in regia lui Florin Serban.
Verific ceasul si pentru ca ma pot incadra dau fuga pana la Marshal pentru a afla mai multe despre cel ce tocmai s-a intors de la Festivalul de Film de la Berlin cu 2 premii in "buzunar": Ursul de Argint al Juriului si Premiul Alfred Bauer oferit de juriu pentru "o opera cinematografica inovatoare".
Ajuns la conferinta imi dau seama ca sunt chiar langa masa oficiala si nu prea am pe unde sa ma strecor mai in spate asa ca raman acolo pentru urmatoarele 60 de minute.
Regizorul Florin Serban, actorii George Pistereanu si Ada Condeescu plus producatorii filmului Catalin Mitulescu si Daniel Mitulescu sunt deja "asaltati" de intrebarile jurnalistilor. Florin Serban exprima despre cum a fost primit filmul si aflam ca inca de la prima proiectie s-a bucurat atat de succesul publicului cat si al criticii, "pentru un regizor, el mai important este ce se întâmplă la prima proiecţie, dacă există o vibraţie în sală....[la Berlin] daca aruncai un ac in sala se auzea!". Mai mult aflam ca in momentul de fata pelicula a fost vanduta catre 10 piete ceea ce inseamna foarte mult pentru o productie autohtona.
Ma surprinde prezenta lui Catalin Mitulescu, nu m-am briefuit prea bine inainte recunosc, dar ma bucur sa-l vad prezent si in postura de producator (reamintesc ca in 2006 Catalin a fost prezent in sectiunea "Un Certain Regard" in calitate de regizor).
Filmul se bucura de o productie de exceptie realizata de casa de productie suedeza "Film I Vast" si o post-productie "The Chemistry Pot" (ce lucreaza cu artisti ca Madonna, Lady Gaga) ceea ce conform lui Mitulescu a pregatit filmul pentru prezenta sa in cinematografele mall.
Din cate s-a "povestit" la conferinta de presa - George Pistereanu face un rol de exceptie in pofida faptului ca este un debutant iar in momentul inceperii filmarilor era elev la sectia de actorie a liceului Dinu Lipatti iar Ada Condeescu de asemenea realizeaza o "partitura" de exceptie. De mentionat in plus ca pentru filmari s-au folosit si 17 puscariasi ce au primit in schimbul participarii la filmari reducere a zilelor de incarcerare si de asemenea faptul ca inchisoarea ce apare in film este de fapt una "creata artificial" la ferma "Gradina Ursului" din Topalu lucru din urma pe care regizorul l-a explicat pentru ca dorea ca inchisoarea sa nu fie prezentata chiar atat de lugubru pe cat este.
Premiera in cinematografe va avea loc pe data de 26 martie 2010.

Silviu mai are doar 5 zile până la eliberarea din penitenciarul de minori. Dar 5 zile devin o eternitate atunci când mama lui se întoarce să-i ia fratele mai mic cu ea, fratele pe care el l-a crescut ca pe un fiu. Totodată, Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii…Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.



Later edit:La ora 18:00 cei care sunt mandri de succesul lui Florin Serban la Berlinale se strang in fata TNB sa fluiere admirativ (eveniment organizat neoficial) - 23.02

0 comentarii: