Drag-o-bete

Voi chiar nu mai aveti bun simt! Voi chiar reusiti sa ne enervati pe noi ceilalti cat se poate de tare! Voua chiar ar trebui sa va fie aruncata cheia si lasati in casa!
Why? Pai again? Iarasi cu povestea asta cu dragostea? Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe cartolinele si cadourile de Valentine's Day ca ati si venit cu altceva?
Dragobetele....hai sa fim seriosi, o noua scuza in care sa fiti pupaciosi si sa aveti un zambet aiurea desenat pe mecla toata ziua. O noua scuza pentru a spune "te iubesc iubi!" sau "ursuletzule" sau mai stiu eu cum va alintati atat de mushi-wushi incat provocati greata. Si da...iarasi veti alerga prin oras cu inimioare pe care scrie "Te iubesc!" sau buchete de flori (pe care ma bucur ca veti plati mai mult astazi) in speranta ca ea/el va spune "wow...ce m-ai surprins!". Haideti mai oamenilor fiti seriosi dragostea exista doar in filmele americane si nuvele scurte. In real life...doar povesti! O noua zi a exasperarii noastre a celorlati si a etalarii bucuriei voastre. In cazul barbatilor inteleg. Da...el cel care nu spala vasele, isi arunca lucrurile pe podea pentru ca o vede ca pe un dulap gigantic si din cand in cand mai si inseala asa putin cu cea mai buna prietena are nevoie de pretexte din astea pentru a-si spala din pacate...dar voi femeile? Voi sigur vreti doar sa fiti apreciate si acceptati asta chiar daca se intampla doar de cateva ori pe an. Nu-mi place Dragobetele si nici Valentine's-ul....bine recunosc sunt invidios pe voi!

Serios vorbind acum...surprinde-o/surprinde-l, ofera-i bucurie si daca nu o faci in fiecare zi asa cum ar trebui fa asta macar astazi. Bucura-te cat mai mult de prezenta ei/lui, de toate momentele de tandrete, de micile telefoane si de toate zambetele si clipele in care ii auzi vocea pentru ca s-ar putea ca la un moment dat sa o/il pierzi si atunci te vei simti groaznic. Iar voi barbatii...ei bine va sfatuiesc (nu sunt un expert al relatiilor, ba din contra dar am invatat din greseli) s-o pretuiti pe cea ce va accepta cat mai mult. Sa incercati in fiecare zi s-o surprindeti placut, sa ii fiti erou unic si nemaivazut, sa ii aratati cat o apreciati si sa fiti acolo pentru ea sa stie ca in fond o protejati si bucurati in aceeasi vreme. Fugi de la serviciu, inchide blogul, iesi de pe Twitter du-te acum si fa ceva frumos pentru ea...macar azi. Du-te acasa, da cu aspiratorul, spala pe jos, lasa totul luna si pe urma "planteaza-i" o floare in camera pentru ca atunci cand intra sa fie primul lucru pe care-l vede. Si stii ca va aprecia, ii vei vedea zambetul si chipul luminandu-se. Femeile apreciaza toate aceste gesturi mici de tandrete iar atunci cand va veni vremea unei eventuale plecari se va gandi bine inainte de a o face pentru ca va avea in minte toate partie tale bune, toate micile gesturi, toate micile bucurii ce stie ca le-ai facut exclusiv pentru ea.
Pana la urma fiecare are si lucruri bune si lucruri rele in desaga caracterului si constructiei lui...dar cel mai importante sunt cele bune iar diferentierea vine tocmai din a judeca doar dupa cantitatea asta.
Apreciaza ceea ce ai inainte de a pierde asta...dupa poate fi prea tarziu.
Bucurati-va de Dragobete dar pana la urma bucurati-va de absolut orice clipa petrecuta impreuna, petrecuta prin acceptarea celuilalt asa cum este el cu rele si bune, petrecuta in cel mai sincer sentiment ce poate exista pentru ca pana la urma in acele clipe singurii care contati sunteti voi si nimeni altcineva!

2 comentarii:

Ada | 25 februarie 2010 la 07:27

Utopii pure.

Vincent Vinyl | 1 martie 2010 la 20:47

Unde este utopia? Poti si argumenta afirmatia ta?