Final de Sibiu International Fringe Festival



Cea de-a VIII-a ediţie a Sibiu International Fringe Festival s-a încheiat. În ultimele două săptămâni, Sibiul a fost capitala teatrului independent, numeroase trupe din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare poposind în fosta capitală culturală europeană.
 
Duminică, 14 iulie 2013, s-a tras cortina peste cea de-a VIII-a ediţie a Sibiu Internaţional Fringe Festival. După 14 zile pline de spectacole care mai de care mai diverse şi pentru toate vârstele, Compania de Teatru BECOME pune punct unei manifestări de excepţie.
 
Spectacolul de final, comedia „1000 de motive să te omor – varianta A”,  a fost prezentat de Teatrul Artemotion din Oradea, companie care a descreţit frunţile sibienilor în ultimele 6 zile, susţinând constant reprezentaţii în diferite locaţii. Sebastian Lupu, actor şi director al Companiei de Teatru Artemotion, a declarat: „Am încheiat micro-stagiunea Artemotion aici la Fringe-Festival Sibiu. Mulțumim sibienilor pentru felul în care au știut să ne primească și să ne aplaude. Mulțumim, Catalin Grigoraș. Ești o gazdă perfectă!
 
Această ediţie s-a desfăşurat având ca temă „inteligenţa”. De ce inteligenţa? „Pentru că fără inteligenţă, nu poţi oferi calitate”, a mărturisit Cătălin Grigoraş, directorul Sibiu International Fringe Festival. Acesta a mai declarat, în legătură cu această ediţie, că: „Am reuşit ce ne-am propus. O nouă abordare a unui festival de teatru. Exact ca la Avignon sau la Edinburgh, companiile de teatru au fost remunerate exclusiv din banii de bilete. Sunt extrem de fericit că mulţi oameni, sibieni şi, în special, turişti au intrat în spaţiile de joc special pregătite pentru festival.”
 
Sibiu International Fringe Festival, ediţia a VIII-a, a început în data de 1 iulie, şi a reunit peste 150 de participanţi. Timp de 14 zile, au fost organizate peste 40 de evenimente pe mai multe secţiuni: spectacole de teatru, concerte , spectacole de ventrilocie, expoziţii de fotografie şi o lansare de carte. „Pregătirile pentru ediţia următoare vor începe în curând. Am luat decizia asta deoarece sunt extrem de multe producţii independente de o calitate foarte bună, iar anul acesta nu am reuşit, datorită spaţiilor puţine de joc, să le primim pe toate”, a conchis Cătălin Grigoraş.

0 comentarii: