Galeriile Artmark: O bucățică de trecut în casă


Miercuri, 2 octombrie, ora 19:00, va avea loc licitația anuală de Design Interior, pentru care Artmark strânge cele mai frumoase piese de mobilier de artă, argintărie Art Deco, sticlărie Art Nouveau, dar și pictură și sculptură europeană.
 


Printre cele mai importante loturi se numără masa tip Boulle pentru salon, în stil Napoleon III, amplu intarsiată, “Desertul (Armonie în roșu)” de Henri Matisse (300 euro) sau jocul de șah de inspirație Empire, cu piese din argint parțial aurit și tablă din marmură și onix. În fiecare obiect sălășluiește o poveste, cum ar fi emoția Parisului post-Napoleon în tabloul lui Leroy sau fascinația europenilor din secolul XX asupra exoticului și a Indiei, evocată în masa cu elefanți Émile Gallé (2.000 euro).
 
Licitația se adresează oricui dorește să își mobileze sau decoreze căminul, în spiritul acelui sentiment de “acasă, așadar schimbări bine-venite nu doar pentru colecționari. 
  
Obiecte rare, împletite și muncite cu migală, în spiritul adevăratelor valori strămoșești vă așteaptă să le descoperiți în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță, de azi până luni, 30 septembrie (10.00 - 20.00) și pe 1 octombrie - 2 octombrie (10.00 - 19.00).

0 comentarii: