Rezultatele primei licitații de artă organizată de Hanul cu Tei


În locul în care pe vremuri jupânii și jupânițele își găseau tihna, locul în care mai târziu elita Bucureștiului găsea oricând un obiect special de artă, fie el pictură ori obiect de design interior, în acel loc încărcat de istorie și tradiții - la Hanul cu Tei - sâmbătă și duminică s-a produs conectarea prezentului cu trecutul printr-o doză concentrată de artă. Prima licitație de artă, organizată la 15 ani distanță de ultima licitație de acest fel ținută de Hanul cu Tei, fost centru de artă al comerțului bucureștean de profil vreme de decenii, a cuprins câteva sute de loturi de picture interbelică, cărți rare, icoane vechi românești și argintărie.

Ineditul a constat în faptul că loturile au avut prețuri de pornire unitare de 50, 100 și 500 de euro, licitația fiind destinată celor ce doresc să înceapă o colecție de artă, ori au nevoia practică de a mobila un apartament, ce nu își permit să rateze oportunitatea unor prețuri unitare într-atât de joase – în special tinerilor.

Miza s-a dovedit corectă, sutele de loturi fiind achiziționate cu entuziasm, în proporție de peste 90%, iar rezultatele - peste așteptări: licitația finalizându-se cu o cifră de vânzări de peste 250 mii de euro. Recordul licitației a fost un splendid peisaj cu pescari realizat de Rudolf Negely, adjudecat la un preț de 8500 de euro, ce reprezintă un record de artist pentru îndrăgitul pictor de marine.
 
Artmark a pus la dispoziția tradiționalei galerii expertiza profesională și suportul său organizatoric, sprijinind acest eveniment de reactivare a celui mai vechi magazine de artă din București, exprimându-și totodată încrederea ca această frumoasă inițiativă se va putea relua în viitor, polarizând repopularea Centrului Vechi al Bucureștiului cu galerii de artă și anticariate.

0 comentarii: