Nordic natures, 1.07 – 30.07.2021 Merja Castrén şi Anna-Kaisa Haanaho

Nordic natures,
1.07 – 30.07.2021
Merja Castrén şi Anna-Kaisa Haanaho
Curator: Anca Vintilă Dragu

Galeria Galateea Contemporary Art este o galerie de artă a Uniunii Artiștilor Plastici din România ce are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești și internaționale.

Colaborarea şi dialogul dintre ceramica românească şi cea internaţională sunt un deziderat al galeriei noastre şi de această dată, două artiste ceramiste din Finlanda vin să ne bucure cu creaţiile  şi preocupările lor.

Tema comună, ce reuneşte cele două artiste în proiectul curent, este natura nordică, culorile şi fenomenele ei, preocuparea pentru problemele mediului, toate acestea putându-se regăsi sub diverse interpretări, în arta lor.

Merja Castrén
Este artist şi designer pentru care natura şi ecologia fac parte din viaţa de zi cu zi. Este inspirată în proiectele sale de Laponia, a doua sa casă, de vasta întidere sălbatică, de soarele magnific de la miezul nopţii. Prin arta sa vrea să atragă atenţia publicului asupra vulnerabilităţii naturii. Lucrează cu lut şi sticlă, de câte ori este posibil foloseşte materiale locale sau reciclate.

Merja Castrén a studiat Design, ceramică şi sticlă la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Hämeenlinna, Finlanda şi are un  Master în Inginerie la Universitatea Politehnică din Helsinki.

Anna-Kaisa Haanaho
Procesul său creativ este ghidat de intuiţie şi joc. Adresează adesea problemele critice legate de conexiunea dintre om şi natură. Lucrează cu ceramică, sticlă şi lemn.

Anna-Kaisa a studiat Artă şi Cultură / Sticlă şi design ceramic la la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Hämeenlinna, Finlanda.

Evenimentul se organizează respectând toate normele în vigoare la data la care are loc acesta.

Parteneri media: Modernism.ro, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Leviathan, ArtLine

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 01-30 iulie 2021

Programul galeriei este disponibil pe www.galateeacontemporary.com

Facebook: Galateea Contemporary Art

0 comentarii: