Urez, urezi, uram

Cam de fapt la asta se rezuma in mare parte intreaga perioada a sarbatorilor : urari.
Fie ca le dai via mail, sms, mass sau vocal pana la urma la asta se rezuma.
Petru posteaza urmatoarea afirmatie pe al sau site :
"Pe aceasta cale vreau sa lansez si eu o urare total impersonala si fara o adresare exacta prin care sa-ti urez un Paste Fericit sec, usor, fara efort si fara implicatii emotionale.
O urare trimisa ca mass prin sms ori messenger este egala cu zero. Pacat ca prea putini realizeaza asta…"
Tind sa fiu de acord cu el insa tind pe de alta masura sa ma disociez de afirmatia lui.
Asta nu pentru ca imi place sa fiu impersonal in urari ci pentru ca datorita relatiilor pe care ti le faci pe parcursul unei vieti tinzi ca in anumite clipe sa faci urari doar de complezenta. Nu este nimic rau in asta atata timp cat pastrezi relatiile la un raport pur profesional.
Insa ce faci cu aia ce iti sunt apropiati? Pai poti opta pentru aceleasi cai de urare (sms sau e-mail) sau poti sa-i suni. Experienta acestui Paste mi-a confirma ca de la o vreme numarul celor pe care-i "prinzi" cu aceasta ocazie se imputineaza...
Mai mult telefonia tinde s-o ia razna, mesajele nu pleaca, se trimit de mai multe ori acelorasi destinatari sau pur si simplu raman undeva in aer fiind livrate la cateva zile distanta.
Suna...poate ti-se va raspunde si vei putea sa-ti reversi urarile pline de implicatii emotionale asupra persoanelor selectate. Iar daca nu raspunde sau detine o clara lipsa de semnal? Da-i un SMS si cu oaresce bafta, pentru ca doar stii ca de sarbatori lumea este prinsa cu alte activitati conexe, vei primi la randul tau un raspuns.
Sau stii ce? Mai bine nu astepta nimic in schimb. Tu ai facut ce ai simtit, ai dat mesajul sau mail-ul pentru ca ai vrut sa arati persoanei respective ca tii la ea intr-o oarecare masura...restul este tacere si chiolhane.
Sau dupa cum spuneau vasnicii romani intrebati de reporterii televiziunilor ce-au facut de Paste...ei bine "si-au incarcat bateriile!".
Tara de acumulatori fratilor, uneori descarcati si lipsiti de logica! Dar asteptam cu mare interes urmatorul moment in care putem sa dam mesaje popular preluate ce vor incepe cu "Fie ca lumina Sfanta...." multumesc pe aceasta cale celor ce anul asta nu s-au obosit sa mai imi dea mesaje sau sa-mi raspunda.
Oare sunt singurul care a primit acelasi mesaj din partea mai multor persoane?
Urez, urezi, uram...la fel ca anul trecut!

0 comentarii: