Bookfest 2009


Bookfest ne loveste din nou cu cele mai noi prezentari, reduceri si oameni interesanti.
In perioada 17 iunie - 21 iunie Romexpo este din nou partener al culturii si al cartii.
Programul de vizitare este:
miercuri, 17 iunie - între orele 10:00 şi 20:00
joi, 18 iunie – între orele 10:00 şi 20:00
vineri, 19 iunie - între orele 10:00 şi 22:00
sâmbătă, 20 iunie - între 10:00 şi 20:00
duminică 21 iunie - între orele 10:00 şi 18:00.
Valoarea biletului de intrare este de 5 RON. Contravaloarea biletului de intrare va putea fi recuperată integral de către vizitatori prin achiziţionarea unei cărţi la Bookfest. Astfel, contravaloarea biletului de intrare, respectiv 5 RON, va fi dedusă (scăzută) din valoarea unei cărţi achiziţionate la Bookfest.
Urmeaza sa citesti o selectie a celor mai importante evenimente de care am fost informat de o parte a PR-istilor de la anumite edituri (si le multumesc prea plecat pentru detalii):
Editura ART:

„Hitul verii“ va fi Atlasul de Mitocanie Urbana, proiect care continua „un demers de bun simt“ initiat de Radio Guerrilla. Volumul contine peste 30 de specii „în pericol de aparitie excesiva“ care populeaza Codrul Bunelor Maniere, dar si texte semnate de Neagu Djuvara, Liviu Mihaiu, Radu Paraschivescu, Mihai Dobrovolschi, Mitos Micleusanu, Cristian Tudor Popescu s.a., toate reunite într-o prezentare grafica inconfundabila. Si, pentru ca „mitocaniile e multe“, ne-am gândit sa le amenajam un spatiu special în interiorul standului ART. De lansat, le lansam duminica, 21 iunie, ora 14.00 alaturi de Liviu Mihaiu, Mihai Dobrovolschi si Radu Paraschivescu. Cu aceasta ocazie, va invitam la o sesiune de autografe cu temutul Mârlan de Dorobanti si nemiloasa Pitipoanca de Companie.

Iar pentru cei care nu pot trai fara adrenalina, Editura Cartea de a doua zi debuteaza cu un titlu dat naibii: Jurnalul Diavolului, marturisirile unui Diavol monden care participa la toate evenimentele glamour ale lumii, un Diavol familist, confruntat cu mici drame conjugale, dar si ale unui Diavol carierist, preocupat sa-si creasca cota în dauna marelui sau inamic, Dumnezeu.

Va asteptam la standul editurii noastre (pavilion 14, nr. 3) pentru cele mai noi aparitii. Cât despre celalalte titluri, nu facem recomandari speciale. Lasam cititorilor nostri placerea si dificultatea alegerii.

Editura Nemira:
Colectia GHIDUL XENOFOBULUI va fi lansata la Bookfest vineri, 19 iunie 2009, ora 18, in standul Nemira, avandu-i ca
invitati speciali pe actrita Maia Morgenstern si pe scriitorul Radu Paraschivescu.
Colectia GHIDUL XENOFOBULUI, care contine in prezent noua titluri ( americanii, englezii, francezii, spaniolii, germanii,
israelienii, austriecii, polonezii, irlandezii) vorbeste cu mult umor despre micile calitati si marile defecte ale omenirii.
Autorii cartilor ne asigura ca vindeca de xenofobie aproape garantat!
In saptamana care va urma targului, colectia se va imbogati cu urmatoarele titluri: canadienii, italienii si olandezii.

Nemira propune si in acest an o tombola atragatoare, oferim trei premii in valoare de 500 de lei cu seturi de carti Nemira si o excursie de opt zile, pentru doua persoane, in insula Gran Canaria, cu conditia cumpararii unei carti Nemira. Talonul de tombola se obtine de la stand.
Reducerile pe care le practicam in acest an incep de la 20% si ajung pana la 50%.

Editura Curtea Veche:
Reducerile Curtea Veche Publishing de la această editie a Bookfest vor fi cuprinse între 15% si 50%.
Joi 18 iunie - Lansare "Pe scurt, vă rog!" de Václav Havel
- invitaţi: PhDr. Petr DOKLÁDAL - Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, Toader Paleologu – Ministrul Culturii şi Cultelor, Helliana Ianculescu – traducător, Hildegard Bunčáková – Consilier la Ambasada Slovaciei, Doina Jela – coordonatorul colecţiei Actual
Nu există nici o îndoială: alături de papa Ioan Paul al II-lea, Soljeniţîn, Vladimir Bukovski, Lech Walesa şi alţi câţiva, Václav Havel este unul dintre oamenii care au mişcat de pe făgaşurile ei istoria întunecatului secol XX din această parte a lumii, cum se vede, tot atât de generoasă în modele pe cât de tragică. Ce are Havel absolut special, totuşi? El este cel care demonstrează cu strălucire că intelectualul fragil şi nesigur pe el nu este neapărat o fiinţă bovarică şi cu capul în nori, care, în vremuri de răstrişte ar avea doar datoria să-şi scrie cu orice chip opera, lăsând istoria să şi-o scrie pe a ei. Că esteticul şi eticul nu sunt incompatibile şi că nu e nevoie de pledoarii pentru a le valida consubstanţialitatea, fiindcă nu există artă în afara adevărului, şi fiindcă omul şi cu atât mai mult scriitorul, este parte a unei ordini a lumii care-l transcende. Dar mai ales Havel este cel care a dovedit că politicul şi morala nu sunt noţiuni şi sfere incompatibile. Că poţi să nu-ţi încalci în nicio împrejurare principiile şi să iei decizii capitale, uneori dramatice, cum ar fi dezmembrarea unui stat, fara a vărsa o picătură de sânge, ţinând mereu şi mereu cont de voinţa, fie ea şi neînţeleaptă, şi de sentimentele, uneori lipsite de clarviziune, ale celor mulţi, într-un cuvânt, de puterea celor fără de putere.

Editura Polirom:
Sambata 20 iunie lansare - De 2 X Kerouac inedit
Stand B 05, ora 12:30
Jack Kerouac – Vagabonzii Dharma
William Burroughs – Si hipopotamii au fiert in bazinul lor
Invitati : Andrei Gheorghe, Florin Exarhu, Dan Sociu, Ciprian Şiulea, Oana Boca
[asta doar daca ai chef de Gheorghe]

TIFF vine la Bookfest iar programul complet il ai aici.

Iar vineri, 19 iunie, de la orele 18:00 ai parte de un concert Alexandrina pe care ti-l recomand.

Mai multe informatii pe siteul Bookfest.

2 comentarii:

Crina | 21 iunie 2009 la 13:25

vezi ca intrarea a fost gratis. anu trecut parca s-a platit 5 ron. acum ti se dadea la intrare un cupon de 5 ron reducere la editura all.

Vincent Vinyl | 22 iunie 2009 la 00:43

Iti multumesc pentru faptul ca ai atras atentia si intr-adevar asa statea faptul insa preluarea a fost via site-ului oficial al Bookfest.