Afterparty Festivalul Filmul de Piatra in Control

Joi 13 ianuarie, ora 22.00 la CONTROL: Festivalul Filmul de Piatra
PETRECEREA CONTINUA...

In cadrul ceremoniei de inchidere de duminica 9 ianuarie Festivalul Filmul de Piatra , consacrat scurtmetrajelor din Romania si Republica Moldova desfasurat in perioada 6 – 9 ianuarie la Piatra Neamt, si-a desemnat castigatorii .
Joi 13 ianuarie, participantii, castigatorii, membrii juriului, partenerii media si toti prietenii Filmului de Piatra se reunesc in Bucuresti, in club CONTROL sa sarbatoreasca succesul celei de-a doua editii a festivalului.
Party-ul va fi animat de dj set-ul lui Charlie Dundeen. Sunteti asteptati pe ringul de dans cu indietronica, electro synth & space disco.

Intrarea este libera.
Clubul CONTROL se afla pe Str. Academiei, nr. 19, intrarea in pasajul Victoria , dinspre  facultatea de Arhitectura.

Follow-up Filmul de Piatra # 2
Pelicula "Balonul", regizată de cineastul din Republica Moldova Sergiu Ciorescu, a câștigat premiul pentru ficțiune al festivalului, fiind considerat "un film matur și emoționant, marcat de un puternic realism".
Dintre documentarele din competiție a fost premiat "Hoț de biciclete in Bucuresti", de Vlad Ursulean. Protagonistul filmului reușește să fure de mai multe ori aceeași bicicletă, în plină zi, în mai multe locuri foarte aglomerate din capitală. În motivația juriului se afirmă că filmul e "un studiu despre pasivitatea și despre alienarea din marile orașe, redat într-un mod accesibil și amuzant".
Roxana Bențu a câștigat la categoria animație, cu "Growing", un film despre evoluția individului în societatea de consum.
Cel mai bun film experimental din concurs a fost considerat "You can't hide love from gipsies", regizat de Maria Trifu, iar premiul pentru videoclip i-a revenit lui Dragoș Bardac, pentru "Life Buoy", un cântec al trupei The Pixels.
Premiul publicului s-a împărțit între Victor Dragomir (Strung Love) și Bogdan Drăgoi și Doru Drăgoi (Ochiul Păpușii).
Din juriul festivalului au făcut parte regizorii Napoleon Helmis și Copel Moscu, directorul de imagine David Procter, actrița Irina Săulescu și Benjamin Ribout, directorul artistic al festivalului de film pentru copii KinOdiseea.
52 de scurtmetraje au fost incluse în competiția celei de-a doua ediții a festivalului Filmul de Piatra, selecționate dintr-un numar record de înscrieri: 209. Festivalul a mai inclus și selecțiuni din manifestări asemănătoare, precum Next, Shorts Up, Anim'est sau TIFF, dar și evenimente speciale: spectacolul multimedia "PERICOL", un workshop de imagine de film cu David Procter, un program de filme de groază, proiecții speciale ale filmelor Veronica și Nuntă în Basarabia, și un concert unplugged cu The Amsterdams.
Invitatul special al acestei ediții a fost alpinistul Ticu Lăcătușu, primul român pe Everest. Ticu Lăcătușu a prezentat publicului fragmente filmate din expedițiile sale și a povestit despre experiențele prin care a trecut.

0 comentarii: