"Maine, Bach..."- selectat in prima competitie romaneasca NexT



Scurtmetrajul Mâine, Bach…, în regia lui Mihnea Ciorică, a fost selectat în competiţia românească a Festivalului Internaţional de Film NexT (3-7 aprilie 2014). Filmul produs de Eugen Matei Lumezianu şi Eduard Haris (UNATC) se află şi în competiţia internaţională a festivalului şi este unul din cele 5 titluri nominalizate la Premiile Gopo 2014, categoria Cel mai bun film de scurtmetraj.
Mâine, Bach… spune povestea unui băieţel de 10 ani care, afectat de divorţul părinţilor săi, se refugiază în muzică.
 
Şerban Pavlu, Dan Hurduc (Domestic, În derivă), Milan Hurduc, Georgiana Stanciu (Love Building), Dragoş Sora (Love Building) fac parte din distribuţia filmului. În echipa de actori se mai află şi Gelu Niţu, Ştefana Zamfirescu şi Eugen Matei Lumezianu (Love Building).
 
Mihnea Ciorică este în prezent masterand la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” şi este directorul de creaţie al companiei de producţie 111 Film. În filmografia sa se regăsesc scurtmetrajele Ultimul Mots (2010), Light Hitmen (2011) şi documentarul de scurt-metraj Timpuri marxiste care au dus la altceva (2011).
 
Eugen Matei Lumezianu este student la Masterul de Producție de Film, în cadrul UNATC. A lucrat ca producător executiv, asociat sau asistent de producție pentru 12 filme (lung și scurt metraje).  Din 2010 a început să participe la cursurile școlii de actorie – ActorieDeFilm.ro (fondată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol) și a jucat, până în prezent, în 9 scurt metraje și un lung metraj. Alături de Eduard Haris, a pus bazele companiei de producţie 111 Film.

0 comentarii: