Shadowbox isi lanseaza primul album: "100 Hz"



Shadowbox lansează, pe 29 martie, la Atelierul de Producție, primul album album: ”100 Hz”
 
Pentru lansare, băieții au pregătit un show live cu o doză puternică de energie!
 
De menționat faptul că line-up-ul a fost făcut astfel încât întreaga seara să fie o petrecere continuă, un Shadow Show. Seara va fi deschisă de trio-ul de dj și producători The Dream Diggers, urmându-le trupa Basska ce combină genuri precum drum & bass, reggae, ska, rock și rap, dar și balkan sound, știm, pare incredibil, dar trupa chiar așa sună. Pe scenă nu putea să lipsească proiectul Big Blunt și Afo, un proiect ce a vuit prin toată comunitatea de rap românească.
 
În mod normal, după ce cântă Shadowbox, ați crede că seara s-a terminat, nu? Sau că urmează cel mult un dj. Ei bine nu. Pentru after party am pregătit o mare sesiune de bass music. Pe scenă vor urca nu mai puțin de 6 Dj și 4 Mc. Kluster va râmîne Mc-ul host al serii iar alături de el vor fi Vali Umbră (Subcarpați), Afo și Vapsi (Basska). Responsabili cu muzica bass vor fi unii din cei mai apreciați dj ai scenei de bass – Agmantav, Fane, Frequax, Low Freq, Power pe Vinil, Pseudub.

FB event: www.fb.com/events/441773809258965/

 
Până acum, trupa a lansat două piese ce deschid albumul - ”Kluster” și ”Shadow Show”.
 
SHADOWBOX
Albumul ”100 Hz ” aduce cu sine maturizarea trupei și un nou stil pe o frecvență care îi reprezintă. Materialul muzical are în spate multe ore petrecute în studio și influențe din genuri muzicale precum dubstep, grime, industrial, dar și dub, toate acestea oferind albumului un sunet unic în peisajul muzical românesc.
 
Shadowbox s-a format în anul 2012, când s-au întâlnit Rareș Bartoș (Kluster) – vocal, Mihai Biggie Iordache (Big Blunt) – bass, Răzvan Ristea – tobe și Codin Orășeanu (LowFreq) – clape și sintetizatoare.
 
Până la lansare puteți downloda de pe soundcloud primul EP al trupei - The Hidden Elements.
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | YOUTUBE
 
BASSKA
Basska s-a înființat în 2013 în București din 5 foști membri ai trupei East Roots (Mihai Para – tobe, Laur Iftene – bass și sitar, Cristian Scurtu – chitară, Adelin Dragu – percuție și Sorin Nicolescu – trompetă) cărora li s-au alăturat Petru Bîrlădeanu– clape împreună cu Vapor și Radu Cotfas – voce. Sound-ul Basska îmbină în mod surprinzător o serie de stiluri muzicale ca Drum & Bass, Reggae, Ska, Rock, Rap, si Balkan Sound. La începutul anului 2014, Basska a lansat primul clip – Eastern Blend care poate fi vizualizat canalul oficial basska si downloadat gratuit prin platforma Soundcloud.
WEBSITE | FACEBOOK | SOUNDCLOUD | YOUTUBE

 
BIG BLUNT și  AFO
Combinația dintre Big Blunt și Afo a născut unul din cele mai noi și inovative proiecte pe piața românească de rap. Lansarea ep-ului ”Original” a arătat cât de bine sună instrumentalele cu mult bass și vocea lui Afo.
WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | SOUNCLOUD
 
 
VALI UMBRĂ
El este Valentin Popescu, tipul care cânta la sfârşitul piesei "O zi proastă" a lui Bean, dacă probabil erai printre cei mulţi care se întrebau asta.
Primele incursiuni cu zona muzicală au fost pe la vârsta de 16 ani când făcea parte din OSP alături de Gonza, apoi după o pauză pentru cele lumeşti şi necesare vieţii, o prietenie veche cu Bean de la Subcarpați a scos la iveală o colaborare frumoasă pe care cu toţii o ştim deja.

S-a făcut remarcat prin proiectul ,,Bucharest Undergorund Cocktail" unde îşi face chiar el introducerea, apoi au urmat colaborări cu Aforic și Infinitu' .
Să nu uităm şi de binecunoscută piesa ,,Să plouă" care deja îşi dă play în capul nostru la fiecare ploaie unde Vali şi Bean subliniază ce înseamnă Grime-ul şi cam cum sună el.

 
Primăvara aceasta Vali Umbră va lansa albumul său ”Turnul Baba Novac”.
 
AFO
 "M-am nascut in 1982 la Constanta intr-o dupamiaza calduroasa de August. Am inceput sa ascult rap la varsta de 13 ani si tot atunci m-am apucat sa il reproduc. Am dat prima data la microfon cand aveam vreo 17 ani. Am castigat 4 editii de Battle Off the Dome (campionatul national de rime pe loc) si am la activ 4 materiale muzicale: SDST, 2012, Fiul Omului si Preludiul lu' Teleaga. Mi se mai zice si Emil Teleaga si activez in momentul de fata ca artist independent. Am colaborat de-alungul vietii cu numerosi MC tari de la noi si de pe afara si cu multi oameni tari de muzica.”

 
FACEBOOK | SOUNCLOUD | YOUTUBE
 
VAPSI (BASSKA)
Pe Vapsi îl cunoaștem de ceva timp și i am urmărit evoluția muzicală îndeaproape. El a început ca Mc de hip hop având și câteva colaborări cu artiști ai scenei autohtone, însă, flow-ul său rapid și stăpânirea foarte bună a limbii engleze l-au îndreptat către explorarea instrumentalelor de grime și drum and bass. Stați cu ochii pe el și nu veți fi dezamăgiți.
 
FREQAX
Proiectul Freqax (prescurtarea de la Frequency Axe) a luat fiinta în anul 2008, avându-i ca membri pe Adrenalina (C9H13NO3) și Weirdo, doua stiluri diferite mixate într-o colaborare ce reprezintă o noua formă de limbaj muzical. Primul single în aceasta formulă, intitulat ”The Axe”, a fost lansat în anul 2009 la Algorythm Recordings pe albumul Scatter iar mai tarziu, în acelasi an, urmând "The Witch" și "World in a box" pe vinil la Prspct Recordings. Au colaborat și colaborează cu labeluri din toata lumea precum Yellow Stripe Recordings, Forbidden Society Recordings, Breed12Inces Recordings, Ex Machina, Harder & Louder și multe altele.
FACEBOOK | YOUTUBE
 
POWER PE VINIL
Pe Power sigur îl cunoașteți de la Subcarpați. Pe lângă activitatea de Dj din cadrul trupei Power produce niște instrumentale de grime foarte bune pe care abia așteptăm să le facp publice. Galațiul e pe zonă.
 
FANE
Fane este gazda emisiunii Stepin Session de la Groove On Radio ( alături de Pseudub ) și fondatorul ”Nu Doar Bas”, un proiect care se dorește a fi o sursă de informații, dar și o comunitate a tinerilor producători din zona drum and bass și dubstep.

La sfârșitul lui 2012, alături de echipa ”Nu Doar Bas”, a lansat compilația gratuită ”Nu Doar Bas volume I”, urmînd ca această compilație să devină o tradiție anuală. Odată cu lansarea acestei compilații, a avut loc și debutul său ca producător. De atunci producțiile sale au putut fi ascultate la posturi de radio ca Bassdrive, Rude FM sau Radio Guerrilla, iar în vara acestui an urmeaza să lanseze primul său EP.
FACEBOOK | SOUNDCLOUD


PSEUDUB
seudub, pe numele lui Liviu Irava, și-a început activitatea de DJ în cursul anului 2008, la 2 ani dupa ce a intrat în contact cu scena muzicii electronice. Încă de la început a fost ghidat de un motto ce îl consideră și azi reprezentativ:
“Where words fail, music speaks”.
Seturile lui sunt preponderent deep-dark, acel subgen al dubstepului ce se bazează pe un sub-bass curat și sintetizatoare ascuțite. În momentul de fața gazduiește o emisiune săptămânală, împreună cu Fane, de muzica electronică intitulată ”StepIn Session”. Emisiunea poate fi ascultată în fiecare joi, de la orele 22.00, la Groove ON Radio.
MIXCLOUD

 
AGMANTAV
Agmantav își începe activitatea în 2009 în orașul Vălenii de Munte formînd în cadrul unor petreceri grupul ”Uzina dub”. Cu timpul a reușit să se facă remarcat datorită stilului de bass music împărțind scena cu nume precum : Joker, Dub Phizix, Caspa, Planas, Delta Heavy, Tantrum Desire, Ayah Marar etc.
Planurile de viitor se încadrează în jurul producției muzicale cu un sound cât mai bine finisat și cât mai eclectic.
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

LOW FREQ
Low Freq este producător și Dj. El denumește muzica pe care o produce ca ”soulfull bass music”.  Pe Low Freq îl găsiți ca membru în Shadowbox, The Dream Diggers și Irie Warriors Sound System. Muzica pe care o face pendulează de la dub la grime, accentul căzând pe bass și tobe.
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
 

THE DREAM DIGGERS
The Dream Diggers este un colectiv format din Low Freq, Inward String și Fane. Cei trei produc muzică bass cu influențe din zona dub, industrial, estetica steampunk și cultură urbană.
Primul lor EP este programat să apară în această primăvară.

FACEBOOK | SOUNDCLOUD

0 comentarii: