Ne vom revedea în anul care a trecut", primul spectacol de teatru jucat într-un aeroport



Teatrul de Sufragerie vă invită sâmbătă, 29 martie 2014, ora 19:00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, ce va avea loc în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă din Bucureşti – Terminalul Nou Plecări. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitaţie.

Spectacolul este realizat după o idee originală a Teatrului de Sufragerie, după textul unuia dintre cei mai jucaţi dramaturgi români, Ștefan Caraman, premiat la Gala Premiilor UNITER în anul 2005. Regia primului spectacol creat pentru aeroport şi pus în scenă chiar în incinta acestuia este semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia îi aparţine Ioanei Pashca. Iar acest lucru este posibil si multumita Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care a primit cu incredere si entuziasm propunerea teatrului.

Distribuția:
Rudi – Gelu Niţu

Camelia – Cătălina Mustaţă
Sorana – Meda Victor
Dudu – Mihai Smarandache

Povestea spectacolului se petrece în sala de așteptare a unui aeroport, unde două cupluri tratează o intrigă de actualitate, în care oricine se poate regăsi. Două generații diferite, prin prisma analizei a două relații de cuplu, un stop-cadru, oricând posibil, care surprinde în mod excepțional caracteristicile generației mature și a celei tinere.  Este o poveste pe care oricare dintre noi o poate surprinde în viața cotidiană, cu atât mai mult într-o sală de așteptare.
Premiera din aeroport va surpinde exact esența spectacolului, “viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile. Posibilitatea ca tranziția să se realizeze este cu atât mai puternic sugerată cu cât acțiunea se desfășoară într-un aeroport. Povestea devine cu totul reală.

„Viata ca un aeroport. Caraman pune degetul pe rănile noastre de zi cu zi, pe care le punem deoparte în fiecare dimineață. Două cupluri într-un spațiu de tranzit, asemănător cu sufletele lor. O fantezie extremă sau un joc pe care îl jucăm cu toții? respiră în același timp cu noi, fiind un spectacol dedicat zilei de azi la intâlnirea dintre generații. Actorii, scenografa și echipa de producție semnează premiera unui nou concept: teatru de aeroport. Independenți dar recunoscători sponsorilor, partenerilor și prietenilor noștri, vă invităm să participați gratuit la un spectacol inedit.” – Alexandru Nagy, regizor

„Este cel mai frumos şi autentic dar pe care Teatrul de Sufragerie putea să îl facă publicului şi prietenilor săi,  la aniversarea celor 2 ani de existenţă. Să treci dintr-o sufragerie pe un aeroport internaţional, pare un act de curaj amestecat cu « nebunie », dar şi încredere în oamenii care sunt cu tine. Dupa 6 luni de emoţii, provocări, repetiţii intense şi lupte interioare, privesc cu regret că această etapă se încheie, dar în acelaşi timp cu bucurie că un teatru indepedent, de nişă, este pregătit să dăruiască publicului un spectacol de teatru de o înaltă ţinută artistică, lucrat cu multă, multă iubire.” - Mirela Loghin, Fondator Teatrul de Sufragerie

După premiera oficială din Aeroportul International Henri Coandă, spectacolul va fi integrat în repertoriul Teatrului de Sufragerie, dar si programul teatrelor din București. În luna iunie 2014, Teatrul de Sufragerie isi propune sa plece  într-un turneu de promovare, o Caravană care va cuprinde 5 aeroporturi din țară: Sibiu , Iași, Cluj  Timișoara  si Tulcea (orasul in care locuieste si creaza autorul textului, Stefan Caraman) unde spectacolul se va juca pentru publicul local.

Despre Ştefan Caraman:
Autorul piesei, Ştefan Caraman, este prozator, dramaturg, poet și jurnalist. Ca dramaturg, a făcut carieră cu texte precum: ZappEpilogFapt diversOcean CaféM&MChat ş.a. Textele lui au fost montate în teatre din Bucureşti, Madrid, Praga, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Galaţi.

Despre Alexandru Nagy:
Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie - Theatre Directing – East 15 Acting School, London. A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mălăele, pentru spectacolul „Lautrec” al Teatrului Metropolis și a regizat mai multe producții de teatru, prin care: Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War de Matei Vișniec, The 8th Continent de Anthony Clark, Așteptându-l pe Godotde Samuel Beckett etc. Este cel mai tânăr regizor de operă din România, prin montarea Il Tabarro de Giacomo Puccini la Opera din Brașov.

Despre Teatrul de Sufragerie:
Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile consacrate de spectacol, prin îndepărtarea barierei actor - spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria însăşi este un decor, sufrageria însăşi devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 90 de spectacole care au participat la festivaluri în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia).
Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2012, Iaşi Fringe Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Teatrului Independent 2013.

0 comentarii: