Modificări la procedura de acces la concertele din cadrul Concurului EnescuAproximativ 11.000 de persoane s-au înscris pentru a participa gratuit la concertele și recitalurile din cadrul Concursului Internațional George Enescu, în baza unei înregistrări online, pe site, locurile fiind epuizate în acest moment.

Un număr de 290 din confirmările trimise automat de sistemul de înregistrare au fost anulate, din cauza unor erori ale acestuia, apărute pe fondul avalanșei de solicitări, care au permis ca la unele concerte să se facă înscrieri peste numărul de locuri disponibile, precum și fără datele complete ale aplicanților.

Organizatorii își cer scuze pentru această situație, ce nu a putut fi anticipată. Pentru a evita situația în care vin mai mulți spectatori decât capacitatea sălii de la Ateneu, organizatorii au început verificarea tuturor înregistrărilor. Cele care au fost făcute peste limita pusă pentru fiecare concert, sau cele cu date incomplete vor fi anulate.

În acest scop, fiecare persoană care a primit deja un răspuns automat de la sistemul de înregistrare urmează să mai primească un mesaj trimis manual, fie de reconfirmare a rezervării, cu un tichet care cuprinde un element vizual specific Concursului Enescu,  fie de anulare a rezervării, cu un mesaj explicativ. Cei cărora le vor fi reconfirmate înregistrările sunt rugați să se prezinte la intrarea în sala de concert cu acest ultim tichet imprimat, pentru a putea intra.

Peste 3.000 de oameni au accesat site-ul www.festivalenescu.ro în mai puțin de 24 de ore după lansarea procedurii de înregistrare, pentru a-și rezerva locuri la concertele și recitalurile din cadrul acestei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” care va avea loc între 6 și 27 septembrie la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică. Procedura de înregistrare pentru public în vederea accesului la evenimentele din cadrul Concursului, în limita locurilor disponibile, a fost deschisă la data de 6 august.

Mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.

0 comentarii: