Compte tes blessures/Numără-ți rănile a câstigat Premiul publicului TV5MONDE al celei de-a 21-a ediții a Festivalului Filmului Francez din România

Iată una dintre situațiile fericite când publicul și criticii sunt de aceeași părere… Aplaudat de specialiștii români și străini, Compte tes blessures/Numără-ți rănile, creația cinematografică a lui Morgan Simon, și-a adjudecat Premiul publicului TV5MONDE al celei de-a 21-a ediții a Festivalului Filmului Francez din România. Alături de alte cinci producții franceze recente, filmul a făcut parte din secțiunea Competiție a festivalului și a fost desemnat câștigător, prin vot secret, de către spectatorii din cele 4 cele mai mari orașe ale țării (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara). Premiul constă într-un ajutor financiar național pentru operatorul care va distribui filmul în cinematografele din România.

Distins cu peste zece premii internaționale, Compte tes blessures/Numără-ți rănile desface în bucăți și analizează fără menajamente relația dintre un tată și fiul său, unde rivalitatea devine mai puternică decât legăturile de sânge. Fiul este Vincent, solist carismatic al unui grup de rock. Are 24 ani și deja şi-a tatuat mai mult de jumătate din corp. Chipul îi e de înger, privirea - incandescentă, lumea îi aparţine. Însă apariţia unei femei în viaţa tatălui său iscă tensiuni între cei doi bărbați. Vincent nu-şi poate stăpâni nici furia şi nici dorinţa față de cucerirea tatălui. Pentru jocul său convingător și percutant în rolul tânărului, Kévin Azaïs a cîștigat premiul pentru cel mai bun actor la festivalurile de la Stockholm (2016), Saint-Jean-de-Luz și Aubagne (2017).

Născut în regiunea pariziană, Morgan Simon a făcut studii de biologie și de comunicare înainte de a se orienta spre scenaristică la Fémis (Scoala Naționala Superioară pentru meseriile de Imagine și Sunet-Paris). Tinereţea şi marginalitatea sunt temele de predilecție ale filmelor sale, precum în scurtmetrajele American Football premiat la Angers Premiers Plans, în 2013, sau Essaie de mourir jeune nominalizat la Premiile César, în 2016. Compte tes blessures/Numără-ți rănile este primul său lungmetraj.

O poveste din viața reală, puternică, personală dar în care se poate recunoaște oricine, un joc actoricesc sensibil și precis, o regie atentă la detalii și novatoare – iată câteva dintre punctele forte care recomandă Compte tes blessures/Numără-ți rănile și care, suntem convinși, vor atrage atenția distribuitorilor români.

Vă rugăm să contactați Institutul Francez din București pentru mai multe detalii.

Compte tes blessures/Numără-ți rănile

Un film de: Morgan Simon
Distribuția: Kévin Azaïs, Monia Chokri, Nathan Willcocks
Dramă - Franța, 2016
Durată - 1h20

0 comentarii: