Black Lips si Liars - live, luna aceasta la Control Club

Două trupe americane reprezentative ale scenei alternative actuale concertează, luna aceasta, la București, în Control Club! Sâmbătă, 25 noiembrie, nonconformiștii garage rock și flower punk The Black Lips vor cânta alături de eroii locali The Nuggers și Palma Hills. Miercuri, 29 noiembrie, proiectul australiano-american Liars, ce combină elemente punk-rock cu muzica electronică, vizitează Bucureștiul în turneul de promovare a noului album, TFCF. Biletele pentru ambele evenimente sunt disponibile online pe Eventbook.ro.
 
Povestea Black Lips începe în 1999, într-o suburbie conservatoare din Atlanta, Georgia, când Jared Swilley și Cole Alexander, prieteni din copilărie și proaspăt exmatriculați din liceu, hotărăsc să pună bazele unei trupe, animați de pasiunea comună pentru The Stooges și The Ramones. Urmează numeroase show-uri live, energice și nonconformiste, în barurile orașului lor natal, timp în care formația își crează un sound original – garage rock cu influențe blues, psihedelice și punk – plus o doză deloc neglijabilă de naturalețe.

Au trecut aproape 18 ani de atunci, dar pasiunea pentru turneele live nu a părăsit formația. Black Lips au lansat nu mai puțin de nouă albume de studio și au concertat pe tot globul, din Statele Unite până în India și Orientul Mijlociu. „Dintotdeauna ne-am dorit să forțăm limitele. Când cineva ne spune că nu putem face ceva, simțim că e de datoria noastră s-o facem. Suferim de opoziționism”, mărturisește Swilley.

Pentru cel mai recent album, Satan’s Graffiti or God’s Art? (Vice Records, 2016), Black Lips au făcut echipă cu Sean Lennon. Înregistrările au avut loc în studioul acestuia, aflat într-o fermă izolată din statul american New York, iar produsul final este oglinda evoluției muzicale a trupei. „Lunile petrecute lucrând la acest album au fost cele mai frumoase din viața mea. A fost o experiență magică!”, spune Swilley. Discul a beneficiat și de contribuția lui Saul Adamczewski (Fat White Family) în rol de co-producător, și de un alt oaspete „magic”: Yoko Ono.

Sâmbătă, 25 noiembrie, după ora 21, Black Lips promit publicului bucureștean un show dinamic și antrenant, în compania trupelor locale The Nuggers (București) și Palma Hills (Cluj-Napoca).

http://black-lips.com
Black Lips – Can’t Hold On (video): https://youtu.be/KSbC-eqDFIE

This is what the Black Lips do, they bend to no one's will…” - Q

It's a subtle reminder of what the Black Lips do so well, teasing the horror out of wholesomeness and recasting Golden age rock'n roll in a strange discomfiting light” - Pitchfork

They bounce between genres with screwball zeal, but the anti-concept loopiness can be weird fun - Rolling Stone

Concertul Black Lips este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1905159139706864

Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 40 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-black-lips-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

 Miercuri, 29 noiembrie, după ora 21, pe scena din Control Club va urca australiano-americanul Angus Andrew și proiectul său, Liars, aflat în turneul de promovare a albumului TFCF, lansat anul acesta de prestigioasa casă de discuri Mute și inclus în clasamentul Rough Trade al celor mai bune 100 de albume din 2017.

După despărțirea amiabilă de colegul său de trupă, Aaron Hemphill, enigmaticul Angus Andrew continuă să experimenteze, cucerind publicul și criticii muzicali deopotrivă cu sound-ul său unic, ce combină rock-ul experimental cu noise, art punk și muzică electronică.

Pentru lucrul la cel de-al optulea album de studio, Angus Andrew s-a retras într-un mediu sălbatic din Australia sa natală. „Am încercat să explorez tema izolării”, spune artistul, „așa că m-am refugiat într-o rezervație naturală, unde nu circulă mașini, iar oamenii folosesc apă de ploaie.”

Rezultatul este TFCF (abreviere de la Theme From Crying Fountain), „un album extrem de melancolic”, în care artistul a avut ocazia să dea curs unor impulsuri creative neexplorate până acum: prin sampling, a introdus în muzica sa bucăți de chitară acustică, dar și sunete captate din natură.

Astfel, noul album, ce va fi prezentat miercuri, 29 noiembrie și la București, înseamnă reinventarea paradigmei Liars, estompând diferențele dintre muzica electronică și cea acustică, dintre impulsul pentru experiment artistic și sensibilitatea pentru armoniile pop.

http://liarsliarsliars.com
Liars - Cred Woes (video): https://youtu.be/BpP3sH5ei2Q

“Utterly bizarre and utterly brilliant” – The Arts Desk
“Another excellent album” – Loud and Quiet Magazine
“A triumph” – Brooklyn Vegan

Concertul Liars este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1232389273537961/

Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 40 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-liars-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

0 comentarii: