Filosofie si imaginatie in Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall



THE VR CINEMA, unul dintre primele cinematografe de realitate virtuală din lume și primul din România, va găzdui pe 25 februarie o dezbatere despre filosofia tehnologiei și imaginație, pornind de la serialul Black Mirror. Acest eveniment se înscrie în seria de inițiative La nuit des idees. Cu tematica Power to the Imagination, Institutul Francez organizează o serie de inițiative culturale în marile orașe ale lumii. 

Black Mirror este serialul SF produs de Netflix, la sfârșitul anului trecut fiind lansat cel de-al patrulea sezon. Debutând cu un episod în tema Star Trek, seria a făcut furori în rândul publicului, explorând anxietățile lumii moderne precum tehno-paranoia în 6 povești pline de suspans.

Dezbaterea organizată în cinematograful VR din Veranda Mall îi are ca invitați pe Radu Uszkai, doctor în filosofie, cu o teză despre etica proprietății intelectuale și a file sharingului, ce predă în prezent la ASE București, și Constantin Vica, Lector univ.dr. al Universității din București, cu o teză de filosofie practică în domeniul internetului şi al tehnologiei web. Ambii sunt cercetători în cadrul Centrului de Cercetare în Etica Aplicată.

Pornind de la ultimul sezon al serialului satiră science fiction Black Mirror, discuția va aborda aspectele etice ale tehnologiilor emergente.

Pe lângă experiențele cinematografice inedite pe care le oferă, THE VR CINEMA colaborează cu Asociația Română de Filosofie Practică și Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, pentru a susține inițiative ce promovează cunoașterea, și aduce personalități locale aproape de publicul românesc.
Accesul la evenimentul de pe data de 25 februarie se face gratuit, pe baza înscrierii prealabile. Rezervările pentru vizualizări se pot face aici.

Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina de web www.verandamall.ro, pagina oficială de Facebook Veranda Mall, website-ul thevrcinema.ro sau pagina de Facebook THE VR CINEMA.

0 comentarii: