12 ilustratori cehi - 12 lumi de explorat

Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) şi Muzeul Bucovinei din Suceava vă invită la expoziția 12 lumi, ce va putea fi vizitată în perioada 1 - 28 februarie 2019 în Sala Media a Muzeului de Istorie (Str. Ștefan cel Mare 33, Suceava).

Vernisajul va avea loc pe 1 februarie, de la ora 13:00.

Expoziție prezintă lucrările a 12 autori cehi contemporani de ilustrații pentru copii. Tehnicile variază de la benzi desenate la desen, pictură sau artă textilă, iar lucrările expuse au fost alese pentru a reprezenta stilul distinctiv al fiecărui autor şi a arăta publicului diversitatea prin care se pot spune poveşti vizuale pentru copii.

Curatorul expoziției, Radim Kopáč (1976), critic literar și de artă, autor a numeroase publicații despre istoria literaturii și culturii, spune că fiecare nume corespunde unui stil aparte și fiecare lucrare reprezintă o lume plină cu personaje și evenimente, construită nu numai din cuvinte și imagini, dar care se extinde și în medii precum film, muzică, teatru și fotografie. Iar a cunoaște o lume în plus înseamnă a avea un suflet în plus.

Artiştii ce vor fi expuşi sunt: David Böhm, Pavel Čech, Dan Černý, Lucie Dvořáková, Renáta Fučíková, Vendula Chalánková, Lenka Jasanská, Lucie Lomová, Galina Miklínová, Petr Nikl, Jaromír Plachý, Vhrsti.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 28 februarie 2019.

Eveniment organizat de Centrul Ceh Bucureşti şi Muzeul Bucovinei.

0 comentarii: