FRIZERUL DE CÂINI de Matteo Garrone susține cățeii abandonați, din 25 ianuarie


“Mângâie un câine și o să-ți găsești un job permanent”, hrănește-l și te vei bucura de recunoștința și dragostea lui toată viața.  

Frizerul de câini (Dogman), noul film al lui Matteo Garrone (Gomora, 2008) intră în cinematografele românești din 25 ianuarie și își propune să susțină câini abandonați care și-au găsit refugiu în casa proprie a Florielei Grapini. Husse România se alătură cauzei ca partener al distribuției filmului în România, donând hrană pentru câini, pentru o masă, la fiecare bilet vândut în cinema. Acțiunea va acoperi toate proiecțiile din țară, astfel încât toți spectatorii din București și celelalte orașe pot face o diferență.

Adăpostul în cauză este chiar casa Florielei Grapini, care timp de 10 ani salvează câini abandonați în afara Bucureștiului, pe marginea șoselelor dintre localități. Domiciliul Florielei se află în afara capitalei și datorită curții spațioase poate acomoda cei peste 130 de câini care au nevoie de ajutor în prezent. Animalele sunt îngrijite corespunzător fiind hrănite constant, vaccinate și beneficiind de controale veterinare periodice. De-a lungul timpului, cu ajutorul Florielei, aproximativ 200 de câini și-au găsit stăpân.

Am grijă de câini de mulți ani, fără să fi avut un sprijin din alte părți. Pe o parte dintre ei îi iau acasă și îi îngrijesc, pentru că de cele mai multe ori sunt răniți, dar alții rămân acolo, în câmp. Celor rămași le duc mâncare și asta declanșează efectul Pavlov: câinii mă așteaptă acolo unde le-am lăsat hrana. Și nu pot să-i dezamăgesc. De aceea, mă bucur mult de lansarea filmului și de această inițiativă. Le mulțumesc celor implicați și îmi doresc ca tot mai mulți oameni să vadă sau să simtă dragostea de care eu mă bucur zilnic.” spune Floriela Grapini.
Adăpostul independent al Florielei nu este susținut de nicio asociație, de aceea, Husse România va dona câinilor de aici hrană la fiecare bilet vândut la Frizerul de câini.

Husse este o companie suedeză înființată în 1987 în Stockholm. De-a lungul celor peste 30 de ani de dezvoltare a devenit leader la nivel internațional în livrarea la domiciliu a hranei pentru câini și pisici. Mâncarea este preparată din ingrediente de cea mai bună calitate, potrivite consumului uman și este produsă folosind procese unice de fabricație pentru a menține calitatea nutritivă a fiecărui ingredient. Din anul 2018, compania este prezentă și în România, oferind produse de calitate excepțională, consiliere nutrițională și livrare personală și gratuită la domiciliu. Obiectivul Husse: promovarea stilului de viață sănătos pentru animalele de companie. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.husse.ro.
Suntem onorați și bucuroși să ne alăturăm Voodoo Films și filmului Frizerul de câini în demersul de sprijinire a adăpostului de căței. Considerăm că facem ceva firesc. Iubim foarte mult câinii și pisicile, așa că totul vine cât se poate de natural și vom continua să ajutăm cât vom putea. Suntem într-o afacere cu hrană pentru animalele de companie și este normal să susținem animalele mai puțin norocoase, iar experiența de peste 3 decenii a Husse ne face mândri să reprezentăm acest brand și în România.” – Cătălin Dumitru, Managing Partner.

Avanpremierele filmului vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, sâmbătă, 19 ianuarie de la ora 18:30 (în cadrul Oscar Weekend) și miercuri, 23 ianuarie, de la 20:30.

Frizerul de câini a fost nominalizat pe 9 ianuarie la premiile BAFTA pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, aflându-se din nou în competiție cu filme precum Cold War (Războiul Rece), Roma, Shoplifters (O afacere de familie) și Capharnaüm. Premiile vor fi acordate joi 10 februarie la Londra.
Filmul a câștigat anul trecut la Cannes Premiul pentru Cel mai bun actor, Marcello Fonte și Premiul pentru Cel mai bun ansamblu canin, Palme Dog.

Autor al filmelor Gomora și Reality, ambele distinse cu Marele Premiu la Cannes, Matteo Garrone este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, fiind considerat cineastul care a revigorat cinema-ul italian, alături de Paolo Sorrentino. Filmele lui Garrone se evidențiază prin tematica realistă, preferinţa de a lucra cu actori non-profesionişti şi amprenta vizuală puternică. Acestea sunt câteva dintre trăsăturile care i-au adus comparaţii cu neorealiştii italieni ai anilor ‘60.


Sinopsis:  Într-o lume unde dreptatea aparține celor puternici, Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri– doar din când în când! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări – Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere. Rating: N15

Trailer România: https://goo.gl/9Gd1my

Facebook: https://goo.gl/mpfRrp și Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/
Cinematografele din țară unde va fi distribuit filmul, aici.
Filmul se lansează pe 25 ianuarie în 33 cinematografe din 20 orașe.
 
Filmul Frizerul de câini este distribuit în România de Voodoo Films, cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Partener: Husse România. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, Vice, AARC, Cinefan.

0 comentarii: