Al di Meola prezinta cel mai nou album

Al Di Meola a lansat recent un nou album, rezultatul unei colaborari de exceptie cu alte nume legendare pentru genul world music: Charlie Haden, pianistul cubanez Gonzalo Rubacalba si tobosarul Peter Erskine. Pe 21 aprilie, Al Di Meola revine la Bucuresti la Sala Palatului, pentru un recital extraordinar alaturi de trupa sa, World Sinfonia. Concertul este organizat de Events.
Proaspatul album poarta numele "Pursuit of Radical Rhapsody", si a fost finisat sub bagheta executiva a producatorului Claus Altvater. Albumul poate fi cumparat online de pe site-ul oficial al artistului.

Fascinatia netarmurita a lui Di Meola fata de ritmurile complexe, combinate cu melodii provocatoare si armonii sofisticate a stat intodeauna in centrul muzicii sale. In portofoliul sau se afla trei albume de aur, discurile sale au inregistrat vanzari-record ce depasesc sase milioane de euro la nivel mondial si se bucura de elogiile criticii de pretutindeni.

Un pionier al fusion-ului world-music si jazz, daca ne gandim la inceputurile precum “Land of the Midnight Sun” (1976), „Elegant Gypsy” (1977) sau „Casino” (1978), acest virtuoz al chitarii continua sa dezvaluie lumii intregi farmecul flamenco-ului, tangoului, sonoritatilor braziliene si africane pe albume precum „Infinite Desire” (1998) „The Grand Passion” (2000), „Consequence of Chaos” (2006) si „La Melodia, Live in Milano” (2008). Tehnica sa impresionanta, atat la chitara acustica cat si electrica, i-a oferit un statut regal in fata fanlor care umplu pana la refuz salile la concertele sale.

Di Meola a inceput sa repete alaturi de World Sinfonia acum 2 ani de zile, pentru un turneu ce a strabatut Statele Unite in prima parte a anului 2009. Au urmat Europa si Orientul Mijlociu. Acelasi turneu ii aduce in luna aprilie la Sala Palatului. Foarte mandru de colegii sai din World Sinfonia, Di Meola ii proclama pe Fausto Beccalossi, Peo Afonsi, Peter Kaszas, Gumbi Ortiz si Victor Miranda "cel mai bun grup de muzicieni intalnit pana acum in cariera mea”. 

Biletele, la pretul de 88 lei, 128 lei, 168 lei si 218 lei se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas si Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.

0 comentarii: