Wood Be Nice la Atelierul de Productie

“Există artiști parcă rupți de secolul supratehnologizat în care trăim, ale căror opere au o calitate atemporală. Un proiect menit să ne reapropie de frumusetea lucrurilor simple este cel al atelierului Una Isola Muy Hermosa.”

Atelierul de creatie "Una Isola Muy Hermosa" are placerea de a anunta prima expozitie de fotografie pe lemn din Romania sub numele “Wood Be Nice” .

Vernisajul expozitiei va avea loc la Atelierul de Productie (aflat in Splaiul Unirii, nr. 160) duminica 3 aprilie, incepand cu ora 19:30.

Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrari continand imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale.
Lucrarile rezultate au un aspect inedit intre pictura pe lemn si fotografie retro.

Proiectul “Wood Be Nice” și-a propus să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică.
“Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei
Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe”

Fotografii ce au participat la acest proiect cu imagini din portofoliu sunt urmatorii:
Tatiana Volontir,  Victor Dumitrescu, Livia Stefan, Daniel Loagar, George Visan, Andrei Cornea.

Iar ca surpriza placuta, in seara vernisajului va concerta live trupa N.E.R,V din componenta careia fac parte 2 din fotografii expozanti (George Visan, Andrei Cornea).
Intrarea este libera.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citate expozanti:

George Visan:
Imi place sa cred ca avem ceva de spus lumii asteia, ca ii putem lasa asa cum spunea Anais Nin o cicatrice.
Cred cu tarie ca un om poate curge in mai multe directii.
Lemnul, tatal hartiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie inca de la inceputul acestui concept.
Sunt absolut incantat de sansa pe care mi-o ofera aceasta expozitie de grup si sunt foarte mandru de ceea ce atelierul “Una Isola Muy Hermosa” a scos la lumina.
Sper ca acesta sa fie doar inceputul unui lungi serii de evenimente fericite”

Tatiana Volontir:
Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusa cu suflet si pasiune, doar atunci cea mai buna parte din tine reuseste sa iasa in lumina.
N-am reusit pana acuma sa organizez vreo expozitie, astfel ca proiectul Wood Be Nice este primul pas in aceasta directie.
M-am alaturat cu drag celorlalti expozanti pentru ca munca lor e generata de aceeasi pasiune creatoare, iar rezultatul este unul intradevar deosebit.

Daniel Loagar:
Trăim într-o epocă în care imaginile au devenit pixeli pe monitor și biți pe hard-disk.
Proiectul “Wood Be Nice” își propune să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică.
Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei
Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe

Andrei Cornea:
Acum am ocazia de a ma numara printre cei 6 fotografi implicati in acest proiect  - Wood Be Nice - expozitie de fotografie pe lemn, un eveniment absolut inedit, a carui idee a luat nastere
intr-una din serile lungi si friguroase din atelierul Una Isola Muy Hermosa, atelier pus la punct impreuna cu Daniel Loagar in decembrie anul trecut.
Fotografia, adusa in fata privitorului, respirand prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele si nervurile lemnului  ajunge sa emane acea emotie primordiala intr-o forma vie, inedita.




ECHIPA UNAISOLAMUYHERMOSA:
Daniel Loagar:   0727.434.989
Andrei Cornea:  0723.348.522

0 comentarii: