Microfictiuni de Regis Jauffret la Editura Vellant

Editura Vellant prezintaun roman distins cu premiul Culture France/Telerama
despre comedia umana contemporana
MICROFICTIUNI
de Regis Jauffret
in traducerea Irinei Mavrodin


"Un roman ca o crima perfecta: autorul nu are un mobil, omoara la vedere si, intr-un fel sau altul, cei care cad ucisi sub pana lui nu fac decat sa aprofundeze enigma: caz clasat. Dar este o crima din dragoste."
Michel Schneider, Le Point

"In cele cinci sute de microfictiuni, amuzante si acide in acelasi timp, Jauffret ofera un tablou ironic si fara compromisuri al societatii noastre ca umanitate moderna, sufocata de mediocritate, umiliri, minciuni si teroare."
Martine Leval, Telerama


"Lectura Microfictunilor inseamna cunoasterea unui univers imbibat de cele mai sumbre culori sado-masochiste, intrarea intr-o Comedie umana a societatii noastre, scrisa de un Balzac al zilelor noastre, a unei societati a frustrarii dusa la limita tragicului, a unei societati a disperarii, a depresiei, a angoasei, a atacului de panica. E o societate de sinucigasi, dar si de ucigasi, de maniaci si de obsedati de tot felul, manii si obsesii exercitate cu o incredibila consecventa si creatoare fantezie in raporturile interumane de toate felurile: intre partenerii unui cuplu, intre parinti si copii, intre bunici si nepoti, intre stapan si sluga, intre inalt functionar si functionar inferior etc. etc."
Irina Mavrodin

Rasfoieste cartea aici >>

0 comentarii: